Umývačka riadu zle umýva

timea1985
28. sep 2021

Ahojte, prave sme sa prestahovali do domu,kde uz bola umyvacka riadu wirpool,udajne ma 4roky,ale myslim,ze je v dost opotrebovanom stave a teda vyskusala som uz vsetky programy na nom a teda uplne zle umyva,vsetok riad spinavy a navyse hore kde ukladam pohare su akoby nedotknute ani vodou,proste su v stave,v akom som ich nalozila, dole taniere spinave..Myslite,ze je mycka pokazena,alebo teda na koho sa obratit?
vdaka

nelca84
28. sep 2021

@timea1985 nema upchate trysky?? Asi by som ju skusila poriadne vycistit najskor a potom sa uvidi.

ichbinich
28. sep 2021

1. ohrieva vodu? Je riad teply po dokonceni programu? --> ak nie, treba ju opravit

2. vycisti ju - kup cistic. Najprv vycisti filter dole. Potom skontroluj trysky. A potom pusti silny progrma, dlhy, s tym cisticom.
3. dopln sol aj lestidlo
--> toto pomaha na 99%
Ked moja umyvacka zacne horsie umyvat, tak ju vycistim a vsetko doplnim, nezavisle od kontrolky.

A este skontroluj, ci mas spravne nastavenu tvrdost vody a kolko ma brat lestidla, ak sa to da na tej umyvacke.

No a v neposlednom rade sa niektore umyvacky nekamaratia s niektorymi cistiacimi prostriedkami - musis si vyskusat, co jej vyhovuje. CI prasok, tabletky, aka znacka, aky program...

veronikazuko
28. sep 2021

Treba skontrolovať hadice a hlavne odpad,ten vie byt dosť často upchatý zbytkom jedla. Pustiť na prázdno s tabletou. Ale podľa mňa aj vymeniť syfon či ako sa to volá. Keď umývačka normálne dokončí program,tak by mala byť v poriadku. A hlavne používať kvalitné tablety. Podľa mňa sú najlepšie Jar

kate211
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
majamat
28. sep 2021

suhlasim s @ichbinich a teda je tiez dolezte, ako je riad ulozeny, ci ho tam nei ej privela, ci samoc neprekryva.ked vlemi nalozim, nie vzdy mi moja umyje dobre.

ichbinich
28. sep 2021

@majamat
Ano, to som zabudla spomenut - ze ak je blokovany prud vody, tak navymyje dobre tabletku z nadobky, reps. v nevhdonom case adt. a potom zle umyje.
Ja som tiez "bojovala" s mojou "Boschkou", a vysledok bol, ze chce prasok 😀
A ano, inak ukladam riady.

majamat
28. sep 2021

@ichbinich my sme mali Bosh, potom sme kupili Siemens - podla ponuky, co tam aktualne mali a udajne je o rovnaky vyrobca a tiez fajn,a le nasa zle rozpusta tabletky, tka uz len tie gelove tekute cistice pouzivame.

majamat
28. sep 2021

@ichbinich su vyberave tie umyvacky 😀

simca06022011
28. sep 2021

Pozri aj vrtule co striekaju vodu, toto mi robila raz umyvacka, ked bola ta vrtula co sa mala tocit zaseknuta. Preto bol riad v polovici takmer nedotknuty... A vycistit..
Ak nepomoze, tak pocas umyvania ju otvor a pozri ci vobec ohrieva vodu, ci tam vobec strieka voda, ako to tam vyzera...
Mne siemens nerozpustala tablety, presla som na tie na "studenu vodu" a mam po probleme. Ale teda moja umyvacka sa zblaznila a strajkuje tam ohrievanie, za vymenu som zacvakala a stale to nejde 🙂 pri nasich servisoch, neporucam servisovat a zaplatit nieco drahe opravarovi... radsej si kup novu (a to som teda naozaj za opravu vsetkeho, strasne zlu skusenost mam bohuzial s opravou tohto spotrebica)