Jednoduché pohostenie do práce
Ahojte, potrebujem nejaké nápady na pohostenie do práce pre manžela "príchodné". Je ich veľa 🤯 čiže niečo jednoduché čo mi nezaberie dva dni pripraviť.
@zmrzlinka2021 čo je na tom,že ide ona manželi pripraviť pohostenie?tiež to robím a nepríde mi to divné
Ak policajti, tí nie sú stále tí istí v práci, takže skôr niečo trvanlivejšie, aj u nás nosia, vždy sa poje, aj v nočnej dobre padne 🙂 Hlavne nech fľašku nezabudne 😂
@ibrunova fľašku teda asi nosiť nebude 😃, to si nechajú na jún, organizujú nejaké posedenie alebo skôr chatu mimo pracovnú dobu , tak už bol pozvaný, že tam musí ísť lebo pracovné kontakty treba nadväzovať 😂... Ale tiež som zvyknútá, že tam sa nejakému pohostenie nikto neurazí. Keď robil na obvodnom oddelení, tak boli dobrý kolektív, menší a často si tam robili raňajky spoločné ,sem tam nadriadený aj obed spravil a ja som často posielala po mužovi ráno rôzne pochutiny , napríklad domáce donutky, wafle, brumiky keď sa zvýšilo z toho čo som pre syna na desiatu robila . Doma by sa to nezjedlo lebo tu po sladkom nikto okrem syna nejde a tam sa zjedlo ako nič pri káve. Stačilo nechať v kuchynke a na obed som si mohla prázdnu dózu ísť vyzdvihnúť 😃..
Priskocne, jasne. U nas kolace, korbaciky, syry, klobasky a cerstve pecivo (to sa tak dobre kraja).
fľaška sa samozrejme neotvárala počas pracovnej doby 🙂 ale u nás sa vždy podpichujú, že či už doniesol 🙂
Ahoj, pomazánky, čerstvé bagety, veľké francúzske nakrájané, nejaká zeleninka, uhorka, reďkovka, paprika, paradajka. Robila som synovi 5 druhov z každej cca 1 kg. Tam ich bolo veľa a keď som videla fotky😄😄😄
Napeč plnené šišky z kysnutého cesta.
Nečítala som úplne celú diskusiu, ale určite si tu (okrem tých úvodných pindov) dostala výborné tipy.
Mne sa veľmi osvedčili tieto syrové tyčinky:
1/4 kg masla
1/4 kg nastrúhaného eidamu
1/4 kg polohrubej múky
1 vajce a soľ
Posypávajú sa rascou alebo sezamom, pečú do zlatista.
@gov dobre! Žiadne príchodné lebo nejaký gov povedal! A ani žiadne narodeniny ! To posedenie, ktoré majú naplánované s kolegami z oddelenia ,kde pracoval predtým mu nakážem zrušiť. Kto to kedy videl ! Udržiavať vzťahy s kolegami mimo práce! 😄
@ibrunova ako sa ti pracuje v takom kolektíve kde je bežné niečo takéto? Úprimne sa pýtam, lebo som veľmi prekvapená z týchto komentárov tu. Ja som mala pocit, že je to v kolektívoch bežné, ale tu sa človek dočíta, že čokoľvek navyše je vtieranie a hotovo.
@gov áno, pred takými ako ty 👀.
Chces nieco extra alebo klasiku (kanapky, echte chlapske pohostenie)
autorka - mne sa zvyk priniest kolegom pohostenie paci. u nas sa to nevyzaduje, ale kto donesie, tak to ocenime. Za mna pagace, alebo slimaky, male syrove, alebo bryndzove slane vykrajovacky, ... skratka nieco, co chytis do ruky a zjes. U nas sa bezne nosia aj pomazanky - do misky a k tomu nakrajane bagetky napr. Do misky lyzicka a naberu si na rozok, ziadny problem .... vybet si take, co ti nezaberie vela casu a nie je komplikovane. TRebars tie pagace a par muffinov, ...
Nátierky sú podľa mňa úplne v pohode. U nás v práci je to najčastejšie občerstvenie. Ku tomu nakrájaná bagetka čerstvá, v ten deň kúpená. My zvykneme kupovať biele a aj celozrnné. S naberaním nie je problém, dáme ku tomu nožík a ľudia si naberú. Ku tomu dávame zeleninu, olivy. No alebo potom pagáčiky. A ešte niečo sladké by to chcelo. Kľudne aj bábovku ku káve
U nás ešte veľmi fičí u chlapov tatarák.
Ak je tam okolo 60 ludi, tak by som zvolila nieco, coho je vela a mensich kuskov. Napr. nejake slane bryndzove/syrove pagaciky, alebo drobne moravske kolaciky, kludne aj jednohubky z plnenej tortily nakrajanej na mensie kusky (prepichni sparatkom aby lepsie drzali tvar), obavam sa, ze natierka na bagetkach by mohla oschnut, uz po chvili to nevyzera vabne, a hlavne je s tym robota to tam ponatierat tolko kusov, tomuto by som sa asi vyhla, radsej nieco, co len vylozi a nemusi sa starat. Predpokladam, ze je to prevaha muzskeho kolektivu, v tom pripade urcite aj nieco slane nielen sladky kolac 😉 a ak teda nemas problem s pecenim, tak potom by som sa kupovanym snackom vyhla, viac zaposobi na novych kolegov domacimi pochutkami.
Viackrat tu bolo spominane, ze natierka, cerstve pecivo a ze kazdy si ponatiera. No pri 60 ludoch si to velmi neviem predstavit, mozno ked sa zide kolektiv 15 ludi a ze si spolu daju spolocne ranajky napriklad. Ale tolko ludi sa babrat v miske s natierkou si neviem velmi predstavit 🙂 cize preto si myslim, ze radsej nech ma vsetko nachystane, nakrajane a uz to v praci len povyklada na taniere a to je tak vsetko, pripadne niekoho tam poprosi, nech mu s tym pomoze.
Autorka, reagujem na tvoju otázku pre mňa. Ja som vždy robila v kolektívoch, kde toto bolo bežné a aj teraz v takom pracujem. 👍👍
@janci27 len ked tam je 60 ludi a robievaju si obcestvenie tak automaticky ratam ze maju kuchynku a neaky riad, zoberiem natierku vo velkom a rozdelim ju na mensie, nebude sa 60 ludi vrtat v jednej miske. Tak som to myslela. Proste je to vec co lahko uspokoji vela ludi. Ja si fakt neviem predstavit zasa robit 60 mufinov. Nehovoriac ze to uz je tak otrepane ze az. Mam tri deti kazde si preslo skolkou a skolou rozne besiedky, dielnicky akcie, vies co kazda mamicka priniesla, ano mufiny lebo ved to je take prakticke, uz to nejedol ani pes fakt. Isla som proti prudu vzdy som priniesla nieco ine lebo fakt sa mi s tym nechcelo kaslat, hadaj co sa zjedlo prve...
Neviem...možno to tu už niekto dal... Ja by som urobila muffiny alebo také malé moravské koláčiky a u nás boli v obľube cesnakove trojuholníky. Nič si nerob z poznámok žien, ktoré nikdy nerobili, nezažili.... U nás toto bolo normálne - volali sme to "priskočné" - neboli to povinné, ale úradovali sa to desiatky rokov. Každý sa zariadil podľa seba - keďže to bol zväčša mužský kolektív - niekomu pripravila manželka, priateľka, iný si objednal...
@janci27 ja s tebou suhlasim, ja by som urcite natierky nenosila, mi to pripada pre tolko ludi nevhodne a take babrave, jeden natrie, kvapne mu, druhemu padne lyzicka/noz. A natierat to by sa mi teda nechcelo. Ale ved autorka uz davno napisala, ze sa rozhodla pre cesnakove trohuholniky a babovku, to si tu len diskusia zije vlastnym zivotom.
U nas priniesla pani vaskovy chlieb natierky,pagace a kolace,kolega chlebicky pagace ocka,ale to len dvaja.inak niktp nic nepriniesol ani ja.nevsimaj si tie komentare.myslim ze aj tomu kolegovi to pripravila manzelka tak isto aj ked maju kolegovia meniny narodeniny tak im to povacsine chystaju manzelky/partnerky.ale toto priniesli len u nich v kancelarii asi pre 20-30ludi. Do vyroby nie
@lusilla muffiny nerobim na ziadne akcie ani ja, presne ako pises, je to hrozne otrepane a mam pocit, ze sa minu medzi poslednymi ked uz nic ine nie je, navyse este ak su aj suche. Ja osobne sa vzdy radsej ponuknem niecim inym nez muffinom a vsimla som si, ze vatsina zucastnenych tiez. A zvlast muzskemu kolektivu by som sa muffinom rozhodne nezavdacila 😀
@0silvia0 tie juhoslovanske uz robievam v poslednej dobe skoro kazdu sobotu 😀 strasne nam chutia, nieco necham vylozene na jedenie a zvysok tiez zvyknem zamrazit, aby zostali co najdlhsie "cerstve" a cez tyzden vytahujem deckam do skoly alebo len tak na ranajky. Po rozmrazeni su super 👍

Kolacik nejaky dobry do ruky alebo do tych malych plastovych kolacovych doziciek. Ja som na narodky robila plnene tortily - natriet natierku, sunka, daka zelenina, zarovit a nakrajat na kolieska, tie som napichla na sparatka. Malo to velky uspech a naplni mozes urobit milion, cas vyroby par minut. (Natierky som kupila).