Jednoduché pohostenie do práce
Ahojte, potrebujem nejaké nápady na pohostenie do práce pre manžela "príchodné". Je ich veľa 🤯 čiže niečo jednoduché čo mi nezaberie dva dni pripraviť.
Inak ma napadlo, že ja by som kúpila proste 5baleni minitiek, upiekla, dala do doz a to by asi nikoho neurazilo..
@pribinak chlastat na pracovisku??to si snad uz nikto netrufne..to si uz fakt neviem predstavit. U nas ludia nosia nieco male, ziadna velka party, symbolicky.ci uz "priskocne", meniny, narodky, ked sa niekomu narodi diieta apod. Niekto upecie kolac, niekto kupi krabicu maleho princa, neriesime to nejak.ale chlastat urcite nikto nechce
Ja by som spravila štrúdle, polovicu na sladko, polovicu na slano. Robila som v rodine na svadby aj synovi do školy na akcie, všade mali úspech. Keď sa mi nechce robiť ťahanú, robím tento recept: 400g hl. múky, 2dcl piva, 250g tuku ( maslo, hera) a štipka soli. Z toho sú 4 menšie štrúdle- na dĺžku pkechu. Pre 60 ľudí by som spravila 1,5-2 dávky. Toho piva sa neboj, v ceste to cítiť nie je. S cestom sa super pracuje, je vláčne, dá sa rozvaľkať na tenučko. Plnka podľa fantázie. Ak by si chcela konkrétny tip, kľudne napíš správu. 👍
Ja tiez robim muzovi do prace.. Ked ma narodky.. Meniny. A to ich je cca 40.. Vzdy po 2 plechy 🙈🙈 ved sprav nieco zo slaneho.. Aj sladkeho.. Napr jednohubky.. Klobaskove..aj syrove...a na sladko piskota-banan- piskota. ( u nas na oslave mali taky uspech ze az..u dospelych..ze straaasne dlho take nemali.😀) a pripadne ku tomu nejaky kolac a nakrajaj na mensie kusky..
@pribinak tiež kukám ze pre pána na co...a ešte keď píše ze je ich tak veľa...veď to aby za 100 eur doniesol aby mal každý a nik sa neurazil ze on nemal...ja robím len keď mám narodeniny do prace ale tam nás je 6 to sa ešte v pohode dá zvládnuť aj finančne a mam to za chvíľu väčšinou koláče nikto nechce u nás vedie slané. Na sparatka ponapichujem striedavo mini mozzarella cherry paradajky olivy;klobasku,syr,kys.uhorka,alebo oliva;syr sušene rajčiny olivy kapary salámu na striedačku urobím ich veľa aby boli pekne farebne aby si vybral aj ten co nemusí mäso atď dám do veľkého obedara k tomu ešte XXL balík cipsov nejaké syrové nite veľkú kofolu alebo vineu a hotovo
Ahoj. U nás v práci vždy ide skôr slnaé. Takže pagače, pizza slimáky, tyčinky a podobne.
Za mna su tieto zvyky strasny prezitok z cias minulych a evokuju vo mne jedine to, aby mali dovod ohovarat, ci doniesol vela/malo, chutne/nechutne. Ja to ignorujem, vratane sviatkov, ale nosia chlebicky, oblozene misy, marlenku, nanuky, malokto robi domace…
Autorka ja zvyknem robiť mini quiche. Kúpila som niekoľko formičiek, cesto je hotové raz dva, náplne môžeš dať od výmyslu sveta- mäsité, vege. A ako zákusok tiež muffiny ako tu už baby spomínali, alebo dve rolády, každú s inou plnkou, je to rýchlo a malo by to stacit. Alebo mini veterníky, cesto máš len jedno, len náplne dáš iné.
Áno normálne bezne sa to robí je to milé slušne ... Ja som mužovi upiekla koláč plech keby som nestihala objednala by som krabicu koláčov / robievam kysnuté cesnakove trojuholníčky alebo pizzovniky toho vyde veľa alebo tiež kysnuté osie hniezda to je tiež veľa ... Teraz ide mať 40ku napeciem koláče / urobím tie kysnuté a už si kúpi tyčinky somarinky džúsy...
Rozum mi stojí že nazve žena ženu chuderov a neviem čím lebo chce mužovi pomôcť niečo nachystať .... Zatrpknute osoby toto môžu napísať ktoré moc lásky doma asi nezažívajú ... HNUS
Ja by som zvolila pizza slimaky a mrazene minitky nakupila a upiekla. Zo sladkeho by som urobila nejake 2-3druhy kolaca na plech, nakrajala a nech si beru 🙂 Alebo raz sme mali objednane zabijackove misy - hurky, pecene klobasy, ale teda to neviem,ci sadne aj zenam
Ja byt tebou urobím take slaninove tyčinky
Natries lístkového cesto horčicou,posypes syrom,das plátok slaniny a nakrajas tyčinky a urobíš tie špirálky,natrieť vajíčkom a dať piecť,
Slebo nejaké mini hambace alebo take mini chlebíčky z bagiet vieš urobiť rôzne varianty či s pomazankou alebo salámy a šalát alebo výborná je aj nivova pomazanku a dozdobis paprikou alebo paradajkou…
A zákusky nejaké muffiny pekne ozdobené a ešte nejaký zákusok by som rýchly urobila
60 je veľa. Fakt veľmi veľa.
Nerob to. Je to čudné a zbytočne stratíš peniaze energiu aj čas
Velmi lahko spravis ci uz pizzove slimaky (sunka/slanina, syr, kukurica, rajcinove pyre) alebo spenatovo syrove slimaky (hociaky syr, ja davam balkansky, spenat, vajicko, cesnak ) z listkoveho cesta (kupovaneho) 😀
Uvažovala by som tak, aby to nebolo nič, čo je krémové, čokoládové.
Skôr by som stavila na syrové slimáky, nejaké pagáče, alebo syrové tyčinky. Ak chceš jedlo, tak nejaké chlebíčky, príp. studenú misu, šunkovú roládu.
Klobásky, slaninka, tvrdý syr...to si môže nakrájať muž sám a ty mu môžeš upiecť nejaký jednoduchý kolac 🙂 napríklad piškótami a na vrch smotanovou tvarohovy krem a hotovo
Baby ja som mesiac v novej práci a tam sa kolegovia tak trosku aj "postazovali" ze som nič nedoniesla. Akože s takým vtipným podtónom. Ale ja som toto nikdy nerobila, je mi to totálne proti srsti. Ok keď mam sviatok donesiem do prace pohostenie. Ale prečo preboha mam niečo nosiť len preto ze som nová? Svokra sa mi sama od seba ponúkla ze mi upečie koláče nejaké (bez toho ze by som niečo spominala) tam im to donesiem nech sú všetci ok a nech ma tam neohovaraju, aj keď ja by som to prežila 😀
My sme tzv. priskocne robili. Ja pracujem v skole, je nas cez 100, ale nerobila som uplne pre vsetkych, proste som dala do velkej zborovne. Upiekla som kolac (mrkvovy, jablkovy pernik), kupila syry, hrozno, oriesky a krekry, to pekne dala na 2 tacky, zvlast trochu zeleniny, olivy, nejake cipsy a pre bezlepkovych bezlepkovy marlenku, kukuricne male chlebicky a bolo. Uz som ale aj robila slimaciky z listkoveho cesta, zavitky z tortily (nakrajala som ich na cca 4-5 kuskov jednu), objednavala pagaciky. Niekedy mavame natierky (ale to uz nosia zabrhnuti pracovnici, manifakturne to potom rano ponatierame 🙂 ), niekto nachysta zapekane tousty, zazila som aj nachystane wafle. Za mna je mile, ze sa vieme o seba navzajom takto postarat a sprijemnit si rano alebo velku prestavku a tvoju otazku som si rozklikla aj preto, aby sme sa inspirovali. A chcel by som vidiet vsetkych tych manzelov, co si riesia vsetko obcerstvenie sami bez pomoci zeny....
Podľa mňa ten chudák chlap ani netuší, že sa jeho žena doma nudí a vymýšľa takéto piiiiiup.... 😁😁😁
Že priechodné 😁😁
Za socíku sa nosila fľaša koňaku, stačí takýto tip ?
A ako tak čítam komentáre, doma sa nudí oveľa viac žien, ako admin
Je to zvlastny zvyk, ale tak kazdy sme iny a mame ine priority.Pripravit obcerstvenie pre 60ludi je uz dost, ved to je ako taka stredne velka svadba. U nas ani na narodeniny nic nenosime, kolegovia oslavencovi kupia tortu a kolace, oslavenec nic neorganizuje pre kolegov. A je to len vramci timu, nie pre celu firmu.
Dievcata, autorka sa nepytala na to, ci u vas v praci je to zauzivane alebo nie, alebo ci ste vobec ochotne nieco pre muza do prace pripravit. Chcela skor poradit s nejakymi napadmi, co by mohla pripravit pre muza ako pohostenie do prace, neviem, co je na tom take nepochopitelne. Ona uz bola rozhodnuta, ze nieco pripravi, kedze u jej muza je to bezna zalezitost (aj ked u mnohych z vas nie je) a ako spominala, s mnohymi sa uz pozna, nie su to uplne cudzi ludia. Len chcela poradit konkretne jedla. Cize zaspamovali ste cely tento prispevok uplne zbytocnymi komentarmi.
Žena žene je najväčším nepriateľov, v tejto diskusii sa to potvrdilo.
A k otázke, urobila by som pizza rožky 🙂

@janci27 presne aj ja tak robim🙂