Jete potraviny, ktoré obsahujú hmyz?
Ja som všetky posunula ďalej, jednoducho mi je z toho zle....ako napr. Kinder čokolada, lidlova nutela, Jacobs velvet káva či jahodový puding Dr. Otker, lidlove manuky a keksíky, balená šunka....Cele telo ma svbelo a nikto nič nezistil až raz mi niekto povedal že to môže byť z jedla ..stiahla som si aplikaciu Stop hmyzu a vyradila čo obsahovalo hmyz....svrbenie prestalo.
Ano jeme take potraviny 🤷♀️
Huliak...?
Milujem hmyz.Hmmm,a ta nutricna hodnota,mnam! Staci tak?Pako
@viestta Kto tu rieši logo žaby?
Ak nie je tvoja aplikacia, preco jej tu robis neplatenu reklamu? Kamos povedal, ze nejak nejde biznis? Nebude to tym, ze vymyslel chujadu, pretoze ak si nasla pomlete cervy v jahodovom pudingu, tak si nasla karmin, ktory sa na farbenie (a nielen) potravin pouziva stovky rokov. Doteraz ti nevadil?
Jete aj včelie sračky? Med?
Citujem ta: nie všetky výrobky so zabkou obsahujú aj hmyz ☺️🤣
Ty nie si normálna, to, že to EU schválila neznamená, že to bude v každej potravine. A ak to v nej je, musí to byť uvedené na obale. Nič z toho čo si tu vypísala, hmyz neobsahuje.
Buď si troll alebo chorá....
Dnes tu temy zakladaju vyznavaci plochej zeme😉 Maju nejaky sviatok?
Vies kolko kil hmyzu si uz doteraz zjedla v chlebe, pecive, cerealiach atd? Je to na kila.
Zabky na obaloch neznamena, ze je vo vyrobku hmyz. Slovami klasika, to uz vam naozaj drbe? 😂
Osobne by som si vyrobok s vyslovene pridanym hmyzom nekupila, ale niektorym ludom to nevadi. Mam kamaratku ktora na cestach po svete zjedla opekane kobylky, mne sa to hnusi.
A netrolluj.
Inak a aká je to appka? 😀
Oscanujes kód a napíše ti to zloženie?
@janai1 Stop hmyzu
Keď už tak, tak sa to vola Stop hmyz a nie hmyzu.
A teda ako to funguje? Kto tvorí databázu?
Ako je označené to cervive jedlo? Rada by som sa tomu vyhla
Hmyz sa používa už dávno v potravinách, od 50, 60 rokov minulého storočia....kuk E120, E904. Je to úplne neškodné a využívané bežne
Netuším nepozerám zloženie a tebou vymenované potraviny jem ozaj výnimočne, nie sú prospešné aj keby tam čo bolo navyše.
Jasne ze áno u nás karmín E120, dcéra mala strašný ekzém, nepomohli doktori, po 2 rokoch som vyradila jahodové a Malinove potraviny z obchodov, dlho trvalo kým som to nejak zistila potom išla k dr do Čiech co ma nemal za blázna,už veľmi dlho mame pokoj,
@cacianka hej viestta je... odborníčka na zdravý životný štyl

EÚ to schválila.jaaaj a to znamená,že od toho dátumu to je v tých vymenovaných potravinách.aha,...
do videnia,zdravý rozum
asi toľko ja k tomu
Pokial sa mi to v tom jedle nehybe tak mi je to jedno..
@klarissa25 samozrejme že podľa žaby na obale,veď to je najjedovatejšia žaba na svete.....a to už čosi znamená 😂
inak dodnes mi nikto neodpovedal na otázku,ako dávajú tie pomleté červíky do banánov
Ano, podla legislativy sa moze hmyz pridavat, ale musi byt uvedeny v zlozeni. Niektori ludia su velmi naivni, povedala by som, ze hlupi, ale nechcem urazat.
Všetky čo mate zdravý rozum musíte aj tak zdravo vyzerať...
bavila som sa o.hmyze v potravinach, nie o žabkach, mede či šelaku....tak ale to je ako hrach na stenu hádzať

Ty vies co znamena to logo zaby? S hmyzom to nema nic spolocne.
A cervene farbivo karmin ti nevadi?
Ozaj, vies, ze hmyz je zdravy? Obsahuje vysoky podiel bielkovin, minimum tuku, ziaden cholesterol (na rozdiel od masa), chitin je prospesny pre traviacu sustavu
A ano, jem vsetky potraviny, ktore maju logo zaby a este som nanarazila na nic, kde by v zlozeni bol uvedeny suseny mucny cerv. Ale zas na druhej strane netusim kolko cervikov som za svoj zivot zjedla v ceresniach, kolko much som nechtiac prehltla, dokonca nemam potuchu, kolko vajicok hmyzu som zjedla napriklad v muke, v pecive a co ja viem v com este. Napriek tomu este stale zijem.