Kde robím chybu pri opekaní rýb?
..
@lucia13022023 myslis ako s akou kuchynskou pomôckou alebo za aky cas?
Smutné že sa zabúda na slovíčka ahoj, prosím a ďakujem
@stellarstar neuvedomila som si to. Mam vela inych starosti
@stellarstar A toto nie je moja prva diskusia.. v tych predoslych som tie slovicka pouzila.. je to ako v tejto historke. Z desiatych prikladov ucitelka jeden napisala nespravne. Ziaci sa zacali smiať. Pricom 9 prikladov bolo spravnych.
@terezkaarthuramax nie, myslím ako ju obracias.. Vidličkou?
Zavisi aj od druhu ryby a sposobu ako ju pripravujes, ako ju opekas ?
@terezkaarthuramax má kožu tá ryba je to losos, pstruh, file...?musí ísť na rozpálený oheň a mám takú obracacku plochu a tým to podberiem, ale stane sa aj mne, sa sa rozpadne hlavne, keď robím pstruha lososoviteho z Lidlu, lebo je tenký
Niekto obalí v múke vraj to je lepsie
@lucia13022023 naberackou
@luccija morsky vlk
@stefi_k dala som na olivovy olej
Velmi zalezi aj od cerstvosti ryby. Ked ryba nie je uz uplne cesrtva, tak sa rozpada. Albo aj ked z mrazenej rozmrazis, aj to sa mi vacinou rozdrobilo.
@jumama tam kde som ju kupila tvrdili ze ryby su cerstve..boli to take trhy v nasom meste..
Mozno ju robis pridlho. Naozaj len 2 minutky z jednej strany, potom raz obratit na druhu stranu a je to. Teda rychlo opiect, a len raz otocit.
@terezkaarthuramax Morského vlka aj ja robievam. Kupujem mrazeného, po rozmrazenia papierovou utierkou pritlačením vysajem vodu. Dávam iba soľ a mleté korenie, tato skvela ryba iné nepotrebuje. Opekam najprv na strane kde je koža (to je dôležité)
Iba 2-3, otociš jemne a zasa 2-3 minútky. Samozrejme podľa hrúbky filety. Keď je tam dlho tak sa rozpadáva. Tak dúfam že sa podarí 👍
@terezkaarthuramax to je normálne, ryby sú hotové veľmi rýchlo, tepelnou prípravou mäknú, ale ak je aspoň na jednej strane koža, vieš ju pripiecť do chrumkavá tak, že sa prudko opraží pri vyššej teplote, no to len na slnečnicovom oleji, olivový by horel už skôr, alebo môžeš použiť grilovacie kliešte, do ktorých sa ryba zavrie, napríklad toto:
https://m.alza.sk/hobby/kuchenprofi-grilovacie-...
Dakujem vam za typy

Ako ju obracias?