icon

Kde robím chybu pri opekaní rýb?

avatar
terezkaarthuramax
21. dec 2024

..

avatar
lucia13022023
21. dec 2024

Ako ju obracias?

avatar
terezkaarthuramax
autor
21. dec 2024

@lucia13022023 myslis ako s akou kuchynskou pomôckou alebo za aky cas?

avatar
stellarstar
21. dec 2024

Smutné že sa zabúda na slovíčka ahoj, prosím a ďakujem

avatar
terezkaarthuramax
autor
21. dec 2024

@stellarstar neuvedomila som si to. Mam vela inych starosti

avatar
terezkaarthuramax
autor
21. dec 2024

@stellarstar A toto nie je moja prva diskusia.. v tych predoslych som tie slovicka pouzila.. je to ako v tejto historke. Z desiatych prikladov ucitelka jeden napisala nespravne. Ziaci sa zacali smiať. Pricom 9 prikladov bolo spravnych.

avatar
lucia13022023
21. dec 2024

@terezkaarthuramax nie, myslím ako ju obracias.. Vidličkou?

avatar
stefi_k
21. dec 2024

Zavisi aj od druhu ryby a sposobu ako ju pripravujes, ako ju opekas ?

avatar
luccija
21. dec 2024

@terezkaarthuramax má kožu tá ryba je to losos, pstruh, file...?musí ísť na rozpálený oheň a mám takú obracacku plochu a tým to podberiem, ale stane sa aj mne, sa sa rozpadne hlavne, keď robím pstruha lososoviteho z Lidlu, lebo je tenký
Niekto obalí v múke vraj to je lepsie

avatar
terezkaarthuramax
autor
21. dec 2024

@lucia13022023 naberackou

avatar
terezkaarthuramax
autor
21. dec 2024

@luccija morsky vlk

avatar
terezkaarthuramax
autor
21. dec 2024

@stefi_k dala som na olivovy olej

avatar
jumama
21. dec 2024

Velmi zalezi aj od cerstvosti ryby. Ked ryba nie je uz uplne cesrtva, tak sa rozpada. Albo aj ked z mrazenej rozmrazis, aj to sa mi vacinou rozdrobilo.

avatar
terezkaarthuramax
autor
21. dec 2024

@jumama tam kde som ju kupila tvrdili ze ryby su cerstve..boli to take trhy v nasom meste..

avatar
veselo_neveselo
21. dec 2024

Mozno ju robis pridlho. Naozaj len 2 minutky z jednej strany, potom raz obratit na druhu stranu a je to. Teda rychlo opiect, a len raz otocit.

avatar
dceramamababka
22. dec 2024

@terezkaarthuramax Morského vlka aj ja robievam. Kupujem mrazeného, po rozmrazenia papierovou utierkou pritlačením vysajem vodu. Dávam iba soľ a mleté korenie, tato skvela ryba iné nepotrebuje. Opekam najprv na strane kde je koža (to je dôležité)
Iba 2-3, otociš jemne a zasa 2-3 minútky. Samozrejme podľa hrúbky filety. Keď je tam dlho tak sa rozpadáva. Tak dúfam že sa podarí 👍

avatar
milos81
22. dec 2024

@terezkaarthuramax to je normálne, ryby sú hotové veľmi rýchlo, tepelnou prípravou mäknú, ale ak je aspoň na jednej strane koža, vieš ju pripiecť do chrumkavá tak, že sa prudko opraží pri vyššej teplote, no to len na slnečnicovom oleji, olivový by horel už skôr, alebo môžeš použiť grilovacie kliešte, do ktorých sa ryba zavrie, napríklad toto:
https://m.alza.sk/hobby/kuchenprofi-grilovacie-...

avatar
terezkaarthuramax
autor
22. dec 2024

Dakujem vam za typy