icon

Kedy spraviť parížsku šľahačku?

avatar
alex5896
15. apr 2025

Ahojte môžem v sobotu ráno uvariť čokoládu a šľahačku a vymiešať to v sobotu večer ? A ďalšia otázka bude dobrá ešte pondelok utorok 😊

avatar
kiki68
15. apr 2025

@alex5896 toto su zial kremy na spotrebu idealne 24 hod, mozno ten pol den navyse, nie 2-3 dni. Za mna co najskor po vyrobe aj spotrebovat. Aj ked v tom bude stuzovac.

avatar
chrobak7
15. apr 2025

@kiki68 Prečo by to mala spotrebovať do 24 hodín?? Veď to je prevarená šľahačka.

avatar
chrobak7
15. apr 2025

@alex5896
1. áno
2. áno.

Uvarená šľahačka nemusí dlho stáť, stačí ju riadne vychladiť. A vyšľahaná vydrží v pohode 2-3 dni. Bežne to tak máme a jeme ju aj po 4 dňoch.

avatar
jazula
15. apr 2025

Bežne ju mama večer uvarí, na ďalší deň doobeda šľahá a 2 dni sa ten koláč ešte určite je. Akurát najchutnejší je prvý deň 🙂

avatar
kiki68
15. apr 2025

@chrobak7 pozri si zaruky na kremy tohto typu.

avatar
chrobak7
15. apr 2025

@kiki68 Aké záruky? Kde? Myslíš na obale šľahačky? Aj neprevarená šľahačka má dobu spotreby aj 2 týždne. Prevarená ešte dlhšie.

To, že v cukrárni vyhadzujú 2 dni staré zákusky, neznamená, že doma ich musíš tiež vyhodiť.

Alebo chceš tvrdiť, že keď spravím Kuba tortu v nedeľu, tak v utorok ju môžem vyhodiť, lebo skysla? Robila si niekedy parížsky krém?

avatar
kiki68
15. apr 2025

@chrobak7 dva tyzdne ked mas zavrety kelimok z vyroby, slahacka rychlo podlieha skaze, oxiduje. Ako nech si kazdy doma robi ako uzna za vhodne, u nas by to po 1,5 dni nikto nejedol

avatar
kiki68
15. apr 2025

@chrobak7 robila som xy veci na zakazku, vsetko mozne a nemozne. Prave aj z tohto dovodu som nikdy nechapala, ze ludia polnisch na Vianoce kremami pomaly mesiac vopred. Tie cukrarne tie predpisy nemaju pre srandu kralikov, urcite by boli radsej, keby to mozu tyzden drzat v chladnicke a bez rizika porusenia predpisov.