Kedy spraviť parížsku šľahačku?
Ahojte môžem v sobotu ráno uvariť čokoládu a šľahačku a vymiešať to v sobotu večer ? A ďalšia otázka bude dobrá ešte pondelok utorok 😊
Bežne ju mama večer uvarí, na ďalší deň doobeda šľahá a 2 dni sa ten koláč ešte určite je. Akurát najchutnejší je prvý deň 🙂
@kiki68 Aké záruky? Kde? Myslíš na obale šľahačky? Aj neprevarená šľahačka má dobu spotreby aj 2 týždne. Prevarená ešte dlhšie.
To, že v cukrárni vyhadzujú 2 dni staré zákusky, neznamená, že doma ich musíš tiež vyhodiť.
Alebo chceš tvrdiť, že keď spravím Kuba tortu v nedeľu, tak v utorok ju môžem vyhodiť, lebo skysla? Robila si niekedy parížsky krém?
@chrobak7 robila som xy veci na zakazku, vsetko mozne a nemozne. Prave aj z tohto dovodu som nikdy nechapala, ze ludia polnisch na Vianoce kremami pomaly mesiac vopred. Tie cukrarne tie predpisy nemaju pre srandu kralikov, urcite by boli radsej, keby to mozu tyzden drzat v chladnicke a bez rizika porusenia predpisov.

@alex5896 toto su zial kremy na spotrebu idealne 24 hod, mozno ten pol den navyse, nie 2-3 dni. Za mna co najskor po vyrobe aj spotrebovat. Aj ked v tom bude stuzovac.