icon

Kedy začínate piecť suché koláčiky na Vianoce?

26. nov 2023

Kedy začínate piecť suché koláčiky na Vianoce?

Strana
z2
autor
26. nov 2023

@zabina27 ďakujem 😊

valeria_h
26. nov 2023

S mužom sme dvaja, deti zatiaľ nemáme, zákusky nejaké kúpime v cukrárni. Ja ani nie som moc na sladké, manžel detto.

jablkovastrudla
26. nov 2023

Max tyzden pred Vianocami, viem ze keby napeciem skor tak maleho by tahali iba sladkosti 😅 muz sladke nejedava, respektive velmi zriedkavo a ja sa cukru vyhybam lebo uz takto priberam akoby som po veceroch jedla kremese 😏
Budeme piect linecke a to potrebuje par dni na zmaknutie, a chcem robit rumove gulicky ( nealko verziu lebo som tehotna) a tie vydrzali v chladnicke.
Segra bude piect medovniky a max nejaku strudlu, tak si vymenime par kusov nech mame nieco nove na tanieri.

cimage
26. nov 2023

Asi 2dni pred vianocami, lebo u nas by to neprezilo. Ja peciem casto take obyc kolace, babovky, atd. Na vianoce take zlozitejsie, kremove. Nepeciem 10druhov, max 3. Prvy sviatok ideme k nasim, tak vzdy beriem ochutnavku a mama zas nabali nam.

lindous
26. nov 2023

Vanilkové rožteky už som piekla menšiu várku a už sa aj zjedli, proste na ne bola chuť 😂 niečo budem piecť budúci víkend, tak aby som zobrala na Mikulášsky večierok do práce a niečo týždeň pred Vianocami 🙂

evka_28
26. nov 2023

Suche peciem kazdu adventnu nedelu jeden druh tak, aby sa vacsina pojedla do Vianoc. Mam to ako aktivitu so synom (4 roky) - velmi ho bavi miesenie cesta, valkanie a vykrajovanie, ma to ako zabavu, kolaciky nie su ako z knizky, ale mame krasny straveny cas… zopar suchych odlozim na stol na Vianoce a zvysok som rada, ze sa zje postupne a nemusime sa prejedat na Vianoce… den pred Vianocami jeden plnkovy kolac a nieco aj na Silvestra podla chuti. Takto to mam dva v jednom, zabavim syna, mam aj napecene bez zhonu a unavy, ale nie vela, aby sme sa nezacukrili ;)

h2
26. nov 2023

Pár dní pred Vianocami, nemám rada mesiac staré koláčiky.

bessie12
26. nov 2023

Možno už budúci víkend. Uvidím ako sa mi bude chcieť. Ešte nemám ani zoznam čo chcem piecť a pritom minulý rok o takom čase ma už "triaslo" z nedočkavosti 🙈😂

majlo1234
26. nov 2023

Ja uz som piekla linecke, minuly tyzden, dosli nam na chut aj sa zozrali uz. Inak podla chuti, ale peciem malicko(oproti mojej mame, ktora robi milion davok z kazdeho kolacika). Spravim dva tri druhy a vajcak. Aj tak sme cele vianoce u nasich a u svokrovcov, takze ja cisto pre radost svoju

petronellla87
26. nov 2023

Najskor tyzden pred vianocami, tiez nemienim jest mesiac stare kolace🙂 ale tiez peciem iba 2 alebo 3 druhy len tak pre radost a atmosferu🙂

vroni
26. nov 2023

U nás sa zákusky nejako vyskytnú, proste jedno decko vydá želanie, druhé iné a pripojí sa chlap a pečieme od cca 1.advetu, keď sa nám chce a co sa nám chce a prídu naši kamaráti a kamaráti deti a zase sa to poje... Vždy máme okolo desať druhov, ani neviem, kedy to pečieme, proste tak pomimo, nejako...

mam1na
26. nov 2023

Týždeň pred Vianocami spolu s deťmi a niečo aj osamote, keď zaspia po večeroch. Skôr nie 🙂

tana85
26. nov 2023

Ze sa k tomu musia vyjadrit aj ti, co nepecu hoci na to sa vobec nepytas 🤣 chcela som buduci vikend, ale tato diskusia ma presvedcila, ze to posuniem o tyzden. Stiham aj cez tyzden, takze aj v tom tyzdni pred vianocami este budem piect take, co nie su celkom suche. Uz sa na to tesim

pkgirl30
26. nov 2023

už začiatkom decembra aby boli do vianoc mäkšie a plnku až tesne pred vianocami

Strana
z2