Kedy začínate piecť suché koláčiky na Vianoce?
Kedy začínate piecť suché koláčiky na Vianoce?
S mužom sme dvaja, deti zatiaľ nemáme, zákusky nejaké kúpime v cukrárni. Ja ani nie som moc na sladké, manžel detto.
Max tyzden pred Vianocami, viem ze keby napeciem skor tak maleho by tahali iba sladkosti 😅 muz sladke nejedava, respektive velmi zriedkavo a ja sa cukru vyhybam lebo uz takto priberam akoby som po veceroch jedla kremese 😏
Budeme piect linecke a to potrebuje par dni na zmaknutie, a chcem robit rumove gulicky ( nealko verziu lebo som tehotna) a tie vydrzali v chladnicke.
Segra bude piect medovniky a max nejaku strudlu, tak si vymenime par kusov nech mame nieco nove na tanieri.
Asi 2dni pred vianocami, lebo u nas by to neprezilo. Ja peciem casto take obyc kolace, babovky, atd. Na vianoce take zlozitejsie, kremove. Nepeciem 10druhov, max 3. Prvy sviatok ideme k nasim, tak vzdy beriem ochutnavku a mama zas nabali nam.
Vanilkové rožteky už som piekla menšiu várku a už sa aj zjedli, proste na ne bola chuť 😂 niečo budem piecť budúci víkend, tak aby som zobrala na Mikulášsky večierok do práce a niečo týždeň pred Vianocami 🙂
Suche peciem kazdu adventnu nedelu jeden druh tak, aby sa vacsina pojedla do Vianoc. Mam to ako aktivitu so synom (4 roky) - velmi ho bavi miesenie cesta, valkanie a vykrajovanie, ma to ako zabavu, kolaciky nie su ako z knizky, ale mame krasny straveny cas… zopar suchych odlozim na stol na Vianoce a zvysok som rada, ze sa zje postupne a nemusime sa prejedat na Vianoce… den pred Vianocami jeden plnkovy kolac a nieco aj na Silvestra podla chuti. Takto to mam dva v jednom, zabavim syna, mam aj napecene bez zhonu a unavy, ale nie vela, aby sme sa nezacukrili ;)
Pár dní pred Vianocami, nemám rada mesiac staré koláčiky.
Možno už budúci víkend. Uvidím ako sa mi bude chcieť. Ešte nemám ani zoznam čo chcem piecť a pritom minulý rok o takom čase ma už "triaslo" z nedočkavosti 🙈😂
Ja uz som piekla linecke, minuly tyzden, dosli nam na chut aj sa zozrali uz. Inak podla chuti, ale peciem malicko(oproti mojej mame, ktora robi milion davok z kazdeho kolacika). Spravim dva tri druhy a vajcak. Aj tak sme cele vianoce u nasich a u svokrovcov, takze ja cisto pre radost svoju
Najskor tyzden pred vianocami, tiez nemienim jest mesiac stare kolace🙂 ale tiez peciem iba 2 alebo 3 druhy len tak pre radost a atmosferu🙂
U nás sa zákusky nejako vyskytnú, proste jedno decko vydá želanie, druhé iné a pripojí sa chlap a pečieme od cca 1.advetu, keď sa nám chce a co sa nám chce a prídu naši kamaráti a kamaráti deti a zase sa to poje... Vždy máme okolo desať druhov, ani neviem, kedy to pečieme, proste tak pomimo, nejako...
Týždeň pred Vianocami spolu s deťmi a niečo aj osamote, keď zaspia po večeroch. Skôr nie 🙂
Ze sa k tomu musia vyjadrit aj ti, co nepecu hoci na to sa vobec nepytas 🤣 chcela som buduci vikend, ale tato diskusia ma presvedcila, ze to posuniem o tyzden. Stiham aj cez tyzden, takze aj v tom tyzdni pred vianocami este budem piect take, co nie su celkom suche. Uz sa na to tesim
už začiatkom decembra aby boli do vianoc mäkšie a plnku až tesne pred vianocami

@zabina27 ďakujem 😊