Kedy začínate vianočné pečenie?
Ahojte kedy začínate piecť ? A čo najčastejšie ? Nechajme sa inšpirovať ! Ja mám zatiaľ na pláne: medovníky, vanilkové rožky, žĺtkové rezy, parížske rožky, likerové špice, grilážky, crinkles, guličky rumové a uvidím či sa ešte niečo pridá 🤣
@simcucik ja som už začala, ale peciem pomaly. Medovníčky už mám. A niekedy aj týždeň nenapeciem nič. Samizrejme teraz robím iba také keksíkove pečivo. Budem robiť ešte škoricové hviezdičky. Kavove keksiky a oriešky tie sa naplnia až pred stedrym dnom, tiež potom tesne pred vianocami rumove guličky. Nech neni z toho stres… a dcérka ma ešte rada burizonove guličky, tak tie tiež.
@1ryba keby mi niekto kúpil mixér ci podobnú somarinu do domácnosti, tak by som sa urazila a vrátila by som im to. Nech sa teraz urazia oni, ale to už by ma netrápilo. To su veci, ktoré si rada vyberám/kupujem sama. Neviem si to predstaviť.
K tomu peceniu. Napeciem síce veľa druhov, ale nezakazujem to jesť. Ešte aj do práce zabalím, aj keď to nie je ešte hotové. Naplním len zopár druhov/ kusov a zvyšok sa odloží na neskor. Takto sa postupne všetko zje. A čo ostane, tak sa to využije do iných koláčov. Napr. Cheesecake
Po Mikulášovi zacinam s medovníkmi (pár koli vôní)
Potom linecké,rožteky, a vždy aj niečo nové..bud zo suchého ,ale plnokove ..minulý rok som skúšala parížske rožky a punčovy rez ..ale takéto až deň-dva pred Vianocami
Ja nepeciem, susede som si dala upiecť 15 ks laskoniek. To je všetko.u nás to nemá.kto jest.
Piecť začínam po 15.12. Pečiem asi 8 druhov a pečiem pre kvázi 4 rodiny. Viacmenej suché, ktoré môžem jesť aj 2 týždne.
@1ryba uplne mas pravdu. Ved mama ma tak 15 receptov na medovniky a jeden je od kvetky, druhy od martusky, dalsi od vrchnej. Neverim ze vie ktory je aky😂 najvacsi odpor som ale chytila vdaka svokre. Ona toho napecie miliardu. Jej mama toez, pritom su tak mala uzka rodina ze na ruchach spocitas. A prideme na navstevu a len huci aby sme to jedli ankontroluje kto co ochutnal. Akoze ona to mysli v dobrom lebo chce kazdemu oblubeny kolac pripravit a vsetky su naozaj vyborne a tak chce aby sme si na vsetkych pochutili ale mne je zle len to vidim. Normalne sa citim prezrana len od pohladu. A samozrejme do prace a susede hornej dolnej pravej lavej. Ja neviem ale s kolegynami sme si kolace nenosili po vianociach. Kazdemu sa uz len dvihal dekel ked videl este aj siedmeho v praci nejake linecke
@zuzubb007 no vidis a my vobec ,nepeciem , max medovniky a az sa hanbim , ale my tristo druhov suchych kolacov od mamy vyhadzujeme este koncom januara ....ani navstevy to nejedia...viac slane misy ...ja neviem , ja si radsej pre navstevu kupim v cukrarni ..alebo sa hecnem na nejaky tvarohovy kolac ...take suche rozteky , labky , linecke ...to neviem kto co na tom vidi , ale nam to nechuti
V sobotu pred Stedrym dnom upecieme medovniky. A este nejaky suchy. A staci... ked uz nemame, tak nieco dalsie vymyslime a napecieme. Ja nejem sladke a ostatni nepotrebuju vela.
@simcucik ja budem az tak dva tyzdne pred vianocami piect suchace. Ja mam rada na tacke milion druhov, aby bolo na vyber. Preto peciem take tretinove davky len, ale zato davam aj rodicom, svokre a aj bratovi za krabicu. Ale naozaj minimalne 15 druhov (mna pecenie velmi bavi, je to pre mna totalny relax, dokonca ich vyzdobujem tak, aby boli aj naozaj vysperkovane). A to aj popri dvoch malickych detoch. A peciem vzdy totalnu klasiku, bez toho pre mna nie su prave Vianoce: medovniky, linecke, kokosove fukane rozky, plnene kokosky, vanilkove rozky, parizske rozky, ischelske torticky, zazvorniky, plnene kosicky, medvedie dlabky, plnene oriesky, grilazky, kavove zrna, suhajdy, laskonky, burizonove gulky.. Zo zakuskov potom opity izidor, puncak, citronovy rez… a tak no 💁🏼♀️
Čaká ma 18 druhov 😬😬😬. Potraviny nakúpené na 70%
@simcucik určite parížske rožky, opitý Izidor, slonia slza, zamatova roláda, veterníky, u nás sme skôr sa krémové zákusky, ale aj tie klasické suché budú a perničky.
Máme a mužom tradíciu že začíname s pečením 12.12.
My mame nejake plnkove objednane, ale upeciem si sama linecke a medovnicky, mozno ešte makove linecke a to je vsetko 😀 inak peciem velmi rada, ale tento rok asi na to nebude cas a nechcem sa stresovať
A teda mozno spravim burizonove gulicky a to len pre seba lebo ich milujem 😄

@really8 inak aj my tak ako vy. Vianoce pre nas niesu len konzum a komercia. Ziadny stres,ziadne nahananie. Upratujem ako vzdy,zdobim od 1.12. strom okolo mikulasa. mame vianocnu pohodu ❤️