icon

Koláče na Vianoce, ktoré pečiete

nikadamko
18. dec 2020

Ahojte čo pečiete na Vianoce ?

0silvia0
18. dec 2020

@makova333 a makove nic? 😁

kataina
18. dec 2020

@simonkaba dakujem 🙂 vyzeraju super, len ja mam dosť male formičky, nevadi ? nevieš či to nebude velmi suché?

simonkaba
Autor odpoveď zmazal
makova333
18. dec 2020

@0silvia0 nie makove nic, ja ked vidim stedrak (na obrazku u nas to nie je zvykom robit) normalne mi to rozum neberie jest to 🙂

terezka1947
18. dec 2020

Vanilkove rozky,medvedie labky,grilazky,medovniky,puncove rezy a medove rezy. Zo odrezkov kokosove gulky.

lubiss
18. dec 2020

medovniky, suhajdy, rafaelo gulky, syrove slane a orechove triesky tento rok

babababka
18. dec 2020

Spravím makové a orechové bejgli,linecké kolieska,zať žĺtkové rezy a vnučky medovníčky.

marsmykkok
18. dec 2020

parížske rožky, šuhajdy, medvedie labky

dilino
18. dec 2020

raffaelo,kokosove ježe, nepečenu roládu s keksov,marlenka guličky,jahodove rezy, rezy na oplátke rumove guličky a tento rok vyskušam po prvý krát crinklers a dúfam že z úspechom a dúfam že ostane aj na Silvestra a popripade niečo kysnute slane a nejake len ovocie a šľahačku do pohárov.U nás sa zje veľmi veľa sladkého a koláčov môj priateľ je koláčovi.

slavkadi
18. dec 2020

Medovniky, linecke, vanilkove rozky, zmrzlinky, a z plnkovych cokoladovo bananovy kolac, a puncovo marhulove rezy.

zalka
18. dec 2020

@hettinka zamraz si zvyšné bielka ... použiješ inokedy ... bežne takto robievam

hettinka
18. dec 2020

@zalka to som netušila, že sa dá, dakujem

zalka
18. dec 2020

@hettinka dá ja som zvykla si zbierať bielky práve na také parížske, laskonky , kokosové puserlíky ... takže vždy ak sa dalo, tak som šupla počas roka bielka do mrazáka .. potom po rozmrazení sa pekne vyšlahali.

andreatytler
19. dec 2020

@nikadamko
Certove pirule, makovu strudlu, cesnakove slimaky a vajecny konak sa robi vzdy.
Venceky, murin, medovnikovu chalupku, medvedie dlabky, kokosove rozky striedam kazdy druhy rok alebo ako mam chut.

andreatytler
19. dec 2020

@hettinka Ja som sa tym trapila roky... vselijake pusinky a kokosky a pavlovky ale nesmakovalo nam to az som dostala recept na Mangove pyre. Je to mnamka a velmi jednoduche.
Treba zmiesat 2 sacky rozpustenej zelatiny s mangovym pyre z konzervy, vychladit trocha a do toho zamiesat po lyzickach sneh z 8 bielkov a 1/4 pohara cukru a do toho zamiesat jemne 400ml vyslahanej slahacky. V chladnicke vydrzi aj 5 dni. Na izbovej teplote sa topi a teda ak sa podava hostom, nech si hned naberu a zjedia alebo drzat na stole na miske s ladom.

lucinka1988
19. dec 2020

@nikadamko medovníky klasické, linecké koláčiky, vanilkové rožky, rafaelo guličky, a ešte čokoládové medovníky- do stredu ide lekvár a na vrch poleva. Urobím ešte šuhajdy a lekvarove taštičky z lístkového cesta, možno jednu variantu aj na slano

ituska
19. dec 2020

@hettinka biskupsky chlebicek z bielkov

lenkavalova
19. dec 2020

@nikadamko linecké, malinove linecké, perníky, suchariky, burizonove guľky, kokosový kmeň, parížske rožky, puncovu roládu, zamatovu roládu, kokosovu roládu, medový kremes. A už mám aj cesto na zemiakové pagáčiky.
Uvidím ci ešte niečo

prevas
19. dec 2020

@danicaz Ahoj. Môžem poprosiť recept?

makaronka01
19. dec 2020

Ja som z bielok urobila laskonky, len ešte nemám plnku 😂 neviem sa rozhodnúť akú, nemáte náhodou niekto nejakú dobrú odskúšanu?

bambina1
19. dec 2020

Ahojky u nás je zvykom medovníčky detičky to zbožňujú

zuzu1304
19. dec 2020

Dievcata mate nejaky recept na nieco slané? Niečo co je aj na druhy, tretí den chutné?

lenkavalova
19. dec 2020

@zuzu1304 zemiakové pagáče. Mali byť na vianoce ale Samuel je rýchlejší

zalka
19. dec 2020

@zuzu1304 vyskúšaj ... 250g hladká múka, 250g tuk ( palmarin, maslo, šmalec .. podla preferencii , 5 lyžíc vína bieleho.
Sprav cesto , vyštikaj drobné pečivko kolieska najčastejšie potri žltkom, posyp soľou a použi podľa chuti, ľan, sezam, rascu, mak... drobné a chutné.

zuzu1304
19. dec 2020

@lenkavalova mozes mi pls napisat recept?

zuzu1304
19. dec 2020

@zalka dakujem

lenkavalova
19. dec 2020

@zuzu1304 ale dala som obyčajnú hladkú múku a viac mlieka lebo bolo cesto tuhé

akcul13
19. dec 2020

@nikadamko medovníčky,linecke, vanilkové rožky, kosicky, kavove zrna, guľky Marlenka

vanda83
19. dec 2020

Linecke, jagerske gombíky, masarykovo cukrovi,crinkles, tekvicove rozky, suhajdy, orechove stanglicky, kokosove gulicky, makové linecke, cokoladove kolieska, skoricove hviezdičky, medovniky