Koláče na Vianoce, ktoré pečiete
Ahojte čo pečiete na Vianoce ?
Vanilkove rozky,medvedie labky,grilazky,medovniky,puncove rezy a medove rezy. Zo odrezkov kokosove gulky.
medovniky, suhajdy, rafaelo gulky, syrove slane a orechove triesky tento rok
Spravím makové a orechové bejgli,linecké kolieska,zať žĺtkové rezy a vnučky medovníčky.
parížske rožky, šuhajdy, medvedie labky
raffaelo,kokosove ježe, nepečenu roládu s keksov,marlenka guličky,jahodove rezy, rezy na oplátke rumove guličky a tento rok vyskušam po prvý krát crinklers a dúfam že z úspechom a dúfam že ostane aj na Silvestra a popripade niečo kysnute slane a nejake len ovocie a šľahačku do pohárov.U nás sa zje veľmi veľa sladkého a koláčov môj priateľ je koláčovi.
Medovniky, linecke, vanilkove rozky, zmrzlinky, a z plnkovych cokoladovo bananovy kolac, a puncovo marhulove rezy.
@nikadamko
Certove pirule, makovu strudlu, cesnakove slimaky a vajecny konak sa robi vzdy.
Venceky, murin, medovnikovu chalupku, medvedie dlabky, kokosove rozky striedam kazdy druhy rok alebo ako mam chut.
@hettinka Ja som sa tym trapila roky... vselijake pusinky a kokosky a pavlovky ale nesmakovalo nam to az som dostala recept na Mangove pyre. Je to mnamka a velmi jednoduche.
Treba zmiesat 2 sacky rozpustenej zelatiny s mangovym pyre z konzervy, vychladit trocha a do toho zamiesat po lyzickach sneh z 8 bielkov a 1/4 pohara cukru a do toho zamiesat jemne 400ml vyslahanej slahacky. V chladnicke vydrzi aj 5 dni. Na izbovej teplote sa topi a teda ak sa podava hostom, nech si hned naberu a zjedia alebo drzat na stole na miske s ladom.
@nikadamko medovníky klasické, linecké koláčiky, vanilkové rožky, rafaelo guličky, a ešte čokoládové medovníky- do stredu ide lekvár a na vrch poleva. Urobím ešte šuhajdy a lekvarove taštičky z lístkového cesta, možno jednu variantu aj na slano
@nikadamko linecké, malinove linecké, perníky, suchariky, burizonove guľky, kokosový kmeň, parížske rožky, puncovu roládu, zamatovu roládu, kokosovu roládu, medový kremes. A už mám aj cesto na zemiakové pagáčiky.
Uvidím ci ešte niečo
Ja som z bielok urobila laskonky, len ešte nemám plnku 😂 neviem sa rozhodnúť akú, nemáte náhodou niekto nejakú dobrú odskúšanu?
Ahojky u nás je zvykom medovníčky detičky to zbožňujú
Dievcata mate nejaky recept na nieco slané? Niečo co je aj na druhy, tretí den chutné?
@zuzu1304 zemiakové pagáče. Mali byť na vianoce ale Samuel je rýchlejší
@lenkavalova mozes mi pls napisat recept?
@zuzu1304 ale dala som obyčajnú hladkú múku a viac mlieka lebo bolo cesto tuhé
Linecke, jagerske gombíky, masarykovo cukrovi,crinkles, tekvicove rozky, suhajdy, orechove stanglicky, kokosove gulicky, makové linecke, cokoladove kolieska, skoricove hviezdičky, medovniky

@makova333 a makove nic? 😁