icon

Koľko si môžem pýtať za vianočné koláčiky?

jasmine2
11. dec 2022

Dievčence tie ktoré si dávate piecť a máte skúsenosti koľko by som si mohla pýtať za 1kg doma pečených koláčikov len z masla cca mix 10 rôznych druhov koláčikov?? Ďakujem.

Koľko si môžem pýtať za vianočné koláčiky?Koľko si môžem pýtať za vianočné koláčiky?
Strana
z2
fineta
11. dec 2022

@jasmine2 máš ich nádherné.

stefi_k
11. dec 2022

@jasmine2 maš ich pekne. Tak jak pišu baby od 25 eur hore. Ceny surovin išly neskutočne hore a z drobnym pečivom je dosť piplačky.

misinka0611
11. dec 2022

@fineta Máme to rovnako aj pre mňa je to relax a radosť hlavne keď aj chutí 🙂
@katarinka1990 Ja zacinam 19.12. a tak aby sa aj zjedlo cca okolo nového roka najneskor 🙂 Mňa to baví, keď aj tu vidím ako dievčatá už pečú mam 100chutí ísť piect, suroviny nakúpené v akciach v predstihu to čo sa dalo, ale radsej ešte počkám 🙂

deedol
11. dec 2022

@jasmine2 u nas v ba v nasej oblubenej cukrarni pytaju tusim 30e/kg

elizabet173
Autor odpoveď zmazal
vroni
11. dec 2022

@jasmine2, máš ich nádherné. Mňa by si mohla zlatom vyvážiť aj tak by moje koláče takto nevyzerali. Včera u nás (mimo sk) predávali také neozdobene, obyčajne, za 40 euro kilo a stala na ne sora. Chlap (môj) mi hneď ponúkal, že mám začať piect, že také škaredé zvládnem aj ja... 🤣🤣🤣

muchotrafka298
11. dec 2022

@deedol to nie je az tak vela, ja som videla v jednej prevadzke cenu 55 EUR za kg. Skoro mi urvalo dekel. Ano viem, ze pecu len z najkvalitnejsich surovin, ze cokolada Callebaut, vanilka z Madagaskaru ci skade, spickove francuzske "lekvare". prave maslo je samozrejmost. Viem, ze kazda prevadzka je ina, len pri dnesnych cenach tych 30 EUR je este slusne. Ked odvadzaju dane, platia priestory, pecu kvalitne.

jasmine2
autor
11. dec 2022

@vroni Teraz si ma pobavila. 😂 Si perfektná. 👍Ja som v AT pracovala 18 rokov, tak viem že oni ručnú prácu oceniť vedia. Ide o to, že jedna mladá holka chutnala moje koláčiky a láme ma, aby som jej predala. Ja som vždy piekla iba pre najbližšiu rodinu, tak neviem koľko si mám vypýtať, aby to nebolo málo ani veľa.

iwesska
11. dec 2022

Neviem,ja si peciem sama,tak viem odhadnut,aka je s cim piplacka. Ja tu vidim zopar lineckych,nepecene gulky,nejaky rychly pernikovy kolac,co je tiez za 20min.cely plech, suche labky, jednoduche grilazky a zltkovy,alebo aky kolac. Ja by som max 15e za to dala. Aj ked viem,ze su suroviny drahe,ale tu je taky jednoduchsi mix. Za 25-30 si predstavujem skor zlozenie ako tartaletky,veterniky,kremove rezy,kosicky.

muchotrafka298
11. dec 2022

@jasmine2 tuto si davaj pozor, ak je to nejaka kamaratka alebo znama, lebo tam ocakavaju ludia vacsinou "kamaratsku" cenu. Ja som sa raz dala ukecat od kamosky, asi tak 10 rokov dozadu, ci jej moja mama neupecie nejake pecivo, dohodli sme sa, ze len za suroviny, bola to dlhorocna kamoska. Nakoniec zaplatila, presne sme jej rozpisali, co kolko stalo a bola rozcarovana, ze tooolko velaaa?!? Tak vtedy to bolo prvy a zaroven poslednykrat. Normalne jej oznam, ze cena je tolko a tolko, zrataj cas, suroviny, energie, saponat, atd.. Povedz jej dopredu, ci je ochotna to akceptovat, aby si nerobila zadarmo.

elizabet173
Autor odpoveď zmazal
domiklik
11. dec 2022

@bilberryday bohužiaľ ceny išli neskutočne hore, torty, zákusky, koláče sú luxus a kto nie je ochotný zaplatiť, nech si na pečie sam... Asi toľko k tomu...

domiklik
11. dec 2022

@jasmine2 veľmi pekne su

janka0215
14. dec 2022

@katarinka1990 ja tiež tento rok vôbec nepečiem ale objednávam. Keď prídem domov o piatej/šiestej z práce, som rada že zvládne spraviť jedlo, trochu upratať, byť chvíľu s rodinou a ísť spať . Kolotoč 5 dní v týždni. Cez víkend som rada ze sú oddýchnem, prípadne si nájdem viac času na seba, muža, ideme niekam, trávime spolu čas. Určite nezhnijem celý deň v kuchyni kvôli koláčom. Keď budem na materskej/dôchodku a budem mať viac času, tak budiš, budem piecť. Ale teraz, má k tomu nik nedotlačí 🙈

katarinka1990
14. dec 2022

@janka0215 ja ked som nebola na materskej som upiekla možno raz za mesiac nieco. Ale kedze mam doma spuntov co radi pomahaju a aj vyjedaju tak peciem. Ale tiež sa nepretrhnem. Beztak varim denne. Zas ked sa raz vratim do prace tiez uz zas nebudem vypekat. Sak decka budu obedovat v skole, skolke. Ale k tym vianociam nieco upeciem. Ja totiz chcem dat babke ta ma 90 tej davam na ochutnavku posledne roky vzdy tacku a s mamou vymiename kolace.

evamarek77
Odpoveď bola odstránená
elam1234
15. dec 2022

Kartón koláčov , tuším cca 120 ks ??? Stojí minimálne 45eur. Kto je doma a má čas , tak si napecie sám a trochu ušetrí , kto nemá čas, tak si zaplatí , cena tých 25eur za kg je úplne v pohode, nechápem čo sa niektoré čudujete 🙂 suroviny sú drahé a energie tiež, zadarmo ani kura nehrabe a kto pecie, tak vie koľko času to vezme.v cukrárni stojí lepší zákusok aj 3 eura a koľko má gramov z čoho je spravený maslo alebo margarín? Ja takéto žienky fakt obdivujem , mne samej by sa nechcelo s tým toľko prplat, podľa mňa to je nedocenená práca a pritom baby chodia na nechty, vlasy atď kde dotyčná minie materiál za pár drobných , zákaznícka zaplatí desiatky eur za jednu hodinu a to je v pohode 😄 (nikoho neosocujem, ale sama si všetkom takýto materiál objednávam a viem ako dlho vydrží a koľko stojí , koľko sa toho minie, to len pre porovnanie pre tie "čo by toľko za to nedali")

elam1234
15. dec 2022

Ešte dodám, že tieto koláčiky sú fakt krásne , kebyže si bližšie , tak by som si ich určite kúpila 🙂

zuzik1407
16. dec 2022

@jasmine2 u nás berú 18€za kg. Čisto len suché. Keď je tam už zamiesany nejaký krémový, tak 20€.

misinka0611
16. dec 2022

@elam1234 Sú ženy ktoré pečenie baví, tešia sa naňho, zrelaxujú pri ňom. Netreba hneď nad pečením vidieť zodratie sa. Teba ak to nebaví, nemáš k tomu vzťah, pozeráš na to inou optikou a je to nevďačná práca. Určite aj ženy, ktoré pečú na zákazky to nerobia s nechuťou, to by im za to nestálo. Vlasy si podstrihnem doma, na nehty nechodím, tie sumy mi prídu tam ako trochu cez.

Strana
z2