icon

Kombinácia chutí na tortu

30. mar 2022

Baby, poraďte mi prosím akú tortu upiecť. Narodeninovú sa chystám piecť prvýkrát. V pečení som zdatná, tak sa nebojím, že by som to nezvládla, akurát rozmýšľam aké chute zvoliť. Čo si myslíte o kakaovej piškóte a plnky by boli dole oreo, potom karamel a hore čokoládová? Dali by ste medzi to ešte niečo? Robiť rozdielne aj piškóty??? Orechová,kokosová. Žijem v zahraničí a tu sú typické práve takéto torty. Mix všetkého. Smejem sa, že budem ako Rachel z Priateľov a dám tam aj hrášok a mäso 😁 Ale nie, teraz vážne. ☺️Pomôžte mi niečo skombinovať. Ak viete poradiť aj recepty, tak sem s tým. Ďakujem

veronikaszabova
30. mar 2022

Tak za mna... Nie. Moc vyraznych chuti naraz - rozne plnky..este aj korpus rozny?

vsauce_
30. mar 2022

Tiež by som nedávala tolko chutí naraz. Možno tá kakaová piškóta a stačila by oreo plnka a potom len tá čokoládová?

autor
30. mar 2022

Dakujem baby za rady, ale tu ma vysmeju ak urobim "obycajnu" tortu 😁 toto je megalomanska krajina..vsetkeho treba a hlavne veľa 😁 tu som uz jedla take kombinacie, ze 🙈🙈🙈

vsauce_
30. mar 2022

Tak ju potom urob ako si napísala 🙂 Ak vieš, že im bude chutiť, tak prečo nie? možno premyslieť vynechať ten karamel a možno tam niekde dať ešte trochu ovocia do plnky? 🙂

mirka_a_hrasok
30. mar 2022

Mne sa ako tie chute pacia , lubim kazdu jednu a amyslim si prave, ze spolu idu pekne dokopy, tak by som sa toho teda vobec nebala. Isto bude vysnikajuca

h2
30. mar 2022

Podľa mňa je už to, čo si písala, prekombinované. Ale ak je to tam u vás normálne a dokonca žiadúce, tak tam ešte daj nejaké bobuľové ovocie (maliny, jahody, čučoriedky).

rachel36a
30. mar 2022

Podla mna zle...torta ma mat chut, nie kopu chuti co sa biju...toto by som ziadnemu mojmu zakaznikovi nedala...do jednopkschodovej, jeden druh kremu a dzem alebo ovocie, pripadne karamel.,zalezi od druhu kremu..toto co pises je uplne prekombinovane a nechutne

autor
30. mar 2022

@vsauce_ nad tym rozmyslam, ze nejake ovocie este, len neviem do akeho ist, nech sa to velmi nebije...

autor
30. mar 2022

@rachel36a a vies, ze ja som si na tieto prekombinovane torticky zvykla a chutia mi? Moja svokra ich robi dokonale. Naposledy to bolo tiez nieco podobne ako chcem ja. Oreo, karamel, cokolada, ovocie a mala tam aj nejaky pas ovocnej zelatiny, alebo niecoho podobneho. Ta torta bola uzasna. Ona to vie dokonale nakombinovat. Nejedia ich tu ako my, ze si odkrojis a jes ju v celku. Oni si ich tu aj vychutnavaju po tych vrstvach. Rad za radom. 🤩 IIe vsetko co nejde podla tabuliek, musi byt zle. Kolko ludi, tolko chuti. Niekedy sa oplati skusit aj nieco nove 🙂

autor
30. mar 2022

@h2 dakujem... Skusim asi cucoriedky.. 🙂

zuzizu2
30. mar 2022

Osobne nemam rada taketo vyrazne chute a najma nie dokopy, to nic z toho nevynikne, nebude to dobre. Za mna je dobra klasika. Cokoladovy korpus, nejake kysle ovocie, cokoladova plnka, to je u nas najoblubenejsie.

autor
30. mar 2022

@mirka_a_hrasok dakujem... 🙂

simca06022011
30. mar 2022

tak potom si poskladaj hocico ked to mate radi tak. Ja davam cokoladovy korpus, malinovy lekvar, maliny (alebo ine ovocie) a do jedneho poschodia dam napr. banany (tie sa hodia ku ovociu bobulovemu celkom dobre a aj cokolade), kremy robim cokoladove slahackove - tam sa daju robit trojfarebne. Z bielej cokolady ten krem sa da super dofarbit, napr. tym sirupom.
Ak je torta velka, napr. poschodova, daju sa tie torty urobit ine, s viacerymi plnkami. A ani klasika orechvoa nie je zla, ale ta je naj pre mna na sposob marlenky, prednedavnom som robila, slahackova plnka aj salkova plnka a pomedzi aj na to orechy, ale bolo tam aj ovocie, lebo to u nas musi byt :D

Kombi torty su fajn a caste, napr. v HU si pozri maju sutaze o torty kazdy rok a uz tam bolo par pokombinovanych, mozes pozriet pre inspiraciu :D aj ked to su uz vacsinou take "prepiplane torticky".

nelinka888
30. mar 2022

Akože úprimne mne by bolo asi ťažko z takej torty rôznych chutí a ešte keď je toho takto veľa a možno aj chute čo sa k sebe nehodia. Ale pokiaľ vieš že takú chcú a ocenia, tak ako prečo nie 🙂

rachel36a
30. mar 2022

Tak neries, ked zjete takyto mix, čo teda osobne nepochopim, kedze sa pecenim tort zivim, tak uz tam daj hoci aj struhanu mrkvu 😉...pripadne nieco mokre...mix ovocia...ja casto pouzivam mix lesneho ovocia.

autor
30. mar 2022

@simca06022011 dakujem..si zlaticko... Idem to pozriet 🙂