icon

Krém na tortu

avatar
n820p
30. aug 2022

Potrebujem pomoc, idem robiť ovocnú tortu, na potiahnutie som chcela dať krém mascarpone so šľahačkou, ale dozvedela som sa, že sa na tomto kréme topí marcipán (chcem dať dookola torty vykrojené ozdoby z marcipánu), prosím, poraďte akým krémom ktorý bude dobre držať potrieť tortu?

avatar
gab
30. aug 2022

maslovy - swiss, alebo nadstavovany - uvareny puding a do toho zaslahat maslo,

avatar
lienockamalicka
30. aug 2022

Ako pise @gab Alebo potriet ozdoby zo spodnej strany roztopenou cokoladou (bielou, tmavou). Nechat stuhnut s potom lepit na hocijaky krem.

avatar
n820p
autor
30. aug 2022

@lienockamalicka takže ak ich potriem nebude sa marcipán topiť?

avatar
lienockamalicka
30. aug 2022

@n820p vsak medzi marcipanom a kremom bude vrstva cokolady. Takze nie. Len to treba riadne potriet, aby nebol marcipan v kontakte s kremom

avatar
san_dra11
31. aug 2022

Dobry je swiss alebo potom cokoladovu ganache dat pod to, to je uplny ideal 😉