Ktoré jedlo vám dvíha žalúdok?
Je jedlo ktoré ste nikdy nejedli, aj tak sa vám pri pomyslení naň dvíha žalúdok?
U mňa je to koložvárska kapusta. Nikdy som sa dokonca do jej blizkosti nedostala a mam k nej odpor aj tak, uz len k tomu názvu, zloženiu...
@lindous
@pinkgirl ja rozumiem, ja sice rajciny jem, nie su sice najoblubenejsie pre mna, ale moje deti ich este neochutnali
ja nemam nic take typicke slovenske, z coho by mi bolo zle, zjem asi vsetko ( cuduj sa svete, kedze ako dieta som bola velmi prieberciva), ale nejedla som este tatarak, drzky a rozne vnutornosti ako mozoček, plucka, bycie semeniky, pečeň milujem
Utopence
Ja mám toho vela ale čo naozaj nikdy nezjem je bryndza,Niva,olivy,kel ,kralicie mäso,baranie,kozacie. Už pri pohľade na to má nadrapuje ako šľak
Tekvicovy prívarok
Granadir😳
Tatarák, huspenina, vnútornosti v polievke, šalátová polievka, tučné maso
@lenkasarka zabudla som na divinu pre mňa to ma pachuť aj, keď to je okorenené detto kralik
Zemiakovy Salat
pecienka
Moja babka robievala mliecnu polievku z čerešní... veľmi hmlisto si to pamatam, ale viem, ze som to nikdy nejedla...a dnes nejedavam v uzavretých restauraciach, vadi mi smrad, natahuje ma hned ako vojdem a ovali ma tazka aroma - misung kadecoho...
Držková polievka a všetko,čo je slizké 😬😬
Teraz z hocičoho keďže som tehotná😃 ale pred tehotenstvom ma nadrapovalo čo i len z “vône” vnútornosti, to nedam, potom mozočky, tlačenka, obar, držky, králik, olomoucké syrečky a zeler
Nie som vyberava, zjem hocičo, ale tak z jedál, ktoré som ešte nejedla-rôzny hmyz typu pečene kobylky, chrusty a podobne
Z jedál, ake som už ochutnala - cvikla . Toto je u mňa TOP najhoršie jedlo.
Čudujem sa že to tu nikto nespomenul, ale mňa napína z mokrých knedlíkov už len keď ich vidím ako sú namočené v nejakej omáčke. Inak knedlík milujem, taký super čerstvý domáci, taký zjem aj celý (🤭a to mám len málo vyše 50 kg). Len musí byť pekne na oddelenom tanieri bez omáčky resp. šťavy z kapusty…
Inak... Ja len žasnem, aké jedlá vám niektorým vadia. Dal by som vám žrať fermentovaného žraloka jak je týždeň dlhý, potom by ste sa po bryndzových haluškách či segedíne len zalizovali 😂
este mi napadli hrozienka. ak mam podozrenie, ze sa nachadzaju v nejakom kolaci, musim ich najprv vsetky vyoperovat a potom dat prec, nemozem ich vidiet ani na tanieri polozene 😂😂😂
@sevrin tak kazdy ma nieco svoje.. ja napr. bez problemov budem jest cely tyzden smazene cervy, nez by som mala vlozit do ust tu spominanu salatovu polievku. Jedla, ktore mi pridu uz ako raz stravene do ust nedam.
Ja som velkom dobry jedak, nemam problem s morskymi plodmi, vnutornostami, tatarskym biftekom, slimakmi a podobne , ale dve veci do ust nedam: 1. filipinske vajce -zarodok vtaka, uvarene v slanej vode -balut, nezvladla som na to ani pozriet. 2. Polievka z cerstveho drozdia co nam robili na ZS, ta “ vona” ma mata dodnes 🤦♀️😂
Zemlovka 🤢 a vsetky zabijackove "smakociny" a maso vseobecne u mna
Wow. U nás sa varilo aj varí vynikajúco, a okrem exotických extrémov, sa u nás zje všetko a väčšina z vami vymenovaných jedál ako najväčšie pochúťky. Aj rezne, keď su zlé pripravené, sa nedajú jesť. Ja som gurmán a chodíme aj na zážitkové večere a ochutnávačky špecialít, samozrejme pripravených znalými ľuďmi. Zbožňujem morské veci, vnútornosti a vlastne všetko. Ešte aj šalát v mlieku stačí dobre pripraviť, nemôže byť ako požutý. A tekvicový prívavok je mňamka. Jediné, čo mi napadá je zeler, kvôli jeho aromatickosti, ale keď je dobre zakomponovaný v jedle, nevadí vôbec. Zato som prehnane náročná skôr na to, ako je jedlo pripravené. To ja nezvládnem zjesť hocičo od hocikoho.
Ryzovy nakup
Paradajkovy dzus
Drozdova natierka
@ikka204 no, veru, mas pravdu. Ja robim tiez salatovu polievku, ale rozhodne v nej ani mne, neplava salat. Je v nej cerstvy, krehky, pri jedeni chrume pod zubami. A ta textura tej polievky, ked dam navsteve, neveria, ze to je salatova polievka.
držky a lečo
Čokoľvek s makom (brrrrr), žemľovka a dukátové buchtičky (neznášam tú chuť a kombináciu mazľavej pudingovej omáčky s tvrdou kôrkou buchtičiek - a keď sa rozmočia v omáčke - brrrrr na entú).

@0silvia0 ja si tu salatovu polievku z detstva veru pamatam... varila sa u babky bezne. Ja mliecne celkove nemusim (laktozova intolerancia) a od mlieka som aj v detstve bocila, tak som z nej iba vylovila salatove listy.