icon

Kurací vývar, ktorý sa nevarí veľa hodín

lenica11
30. sep 2020

Ahojte poradili by ste mi prosím recept resp postup na kurací vývar ktorý sa nevarí veľa hodín tak cca max 2. Videla som že mäso plus zelenina zaliate vodou po zovretí odobrať penu. Len nechápem to že sa všetko vari spolu, nerozvarí sa tá zelenina kým sa neuvari to mäso.
Ďakujem veľmi pekne

simca06022011
30. sep 2020

@viestta áno jasne kel 😂 ja takto robím vývar z hovädzieho chvosta, to sa surový opecie v rúre na 200 z každej strany, smari do hrnca variť 🥰 a varii... Kým sa mi chce 😂

3petka
30. sep 2020

@nelca84 nevyskúšaš tak nevieš. Na vývar netreba mäso robiť tri hodiny. Jedine ak potrebuješ základ pre nejaké iné jedlá ako sa to robí vo vyššej gastronómii. Ak chceš top vývar tak sa dávajú vyvárať čisto len kosti a to sa robí mega dlho.

simca06022011
30. sep 2020

Ach idem si hneď naliať do šálky 😂🥰 ja som, keďže korona, už aj rezance domáce narobila 😂 ja keď niekdy ten hrniec pozriem tak to je husté, farebné... 😁 Preto obrovský hrniec, keď to precedíme nech dačo aj ostane 😂

viestta
Odpoveď bola odstránená
lauriema
30. sep 2020

@tinka_21 Ahoj, ale 8 mesačnej asi bjujon nedám však?

viestta
Odpoveď bola odstránená
lauriema
30. sep 2020

@viestta no dobre, dobre len si to overuje vieš ja to tak aj robím mäsko plus zeleninka, dakujem

hivanik
30. sep 2020

Ja tu prvu vodu v ktorej varim maso v malom mnozstve vody vylievam tesne pred zovretim, potom sa ziadna pena neurobi. Zelenina naraz s masom alebo kostami a varim na slabom ohni cca 4-5hod. Mrkva, zeler, petrzlen, cibula, cesnak, paradajka, paprika, kelovy list, ligurcek, petrzlen.vnat, sol, peper, nove korenie, bujon.

oli18
30. sep 2020

@fokuska no rozhadzovačná gazdinka si, ak uvarenú zeleninu z polievky, ktorú nezjete s polievkou, vyhodíš 😀

0silvia0
30. sep 2020

@oli18 ved vsetka zelenina sa neda zjest, taka varena cibula a vareny petrzlen a por ani my nejeme. Tebe to chuti?

mirage
30. sep 2020

Kvalitny vyvar sa vari par hodin, a urcite nie zo supermarketovych kureniec a sliepok.. to si len vyvarite antibiotika, co tiez zvierata pozrali za cely zivot.

viestta
Odpoveď bola odstránená
viestta
Odpoveď bola odstránená
mirage
30. sep 2020

@viestta viem, tak radsej zeleninovu, ako varit trupy z Tesca.

viestta
Odpoveď bola odstránená
mirage
30. sep 2020

@viestta pisem niekde o zelenine z tesca? a ak, tak ano, ta nema v sebe atb.

0silvia0
30. sep 2020

@viestta reagovala som na oli18, ktora si mysli, ze gazdinka je rozhadzovacna, ak vyhodi zeleninu, ktora sa nezje s polievkou...

viestta
Odpoveď bola odstránená
katkaaaaaaaaaa
30. sep 2020

Zalej kurací bujon a máš vývar za 5 minút 🤷‍♀️😃

3009
30. sep 2020

@lenica11 ja varím kurací vývar v tlakovom hrnci. Všetko dám naraz do studenej vody zatvorím hrniec a keď začne syčať stíšim na min. a varím potom 20 min. a vývar hotový a chutný.

fokuska
30. sep 2020

@oli18 Z vyvaru cibulu, cesnak, por, vyvarene vnate a drevnaty zeler veru nezjem. Pes ano, ale teraz v byte nemame, takze vyhodim.
Super ze si si "kopla" ze som rozhadzovacna gazdinka 😂 ty tieto veci zjes?

oli18
30. sep 2020

@fokuska ja nie, ale môj člen rodiny áno. Ak by nezjedol, okrem vňate viem použiť cibuľu, cesnak, aj zeler. Nekopla som, len som žartovala 🙂. Veď každého vec 🙂

sono2
30. sep 2020

@medeaa nebude. Keď varíš pomaličky. Ja napríklad hovädziu aj štyri, 5 rodín na dvojke.
Z toho zeleninu dve hodiny a pokiaľ sa varí fakt že sa málo čo voda hýbe nebude blato. Ja ale nechávam veľké kusy čiže mrkvu v celku a tak

sono2
30. sep 2020

@0silvia0 Tak ja mužovi šupnem aj zeler aj petržlen. On ľúbi. Minule mi hovorí že či ide byť niečo večer keď toľko zeleru na potenciu🤣🤣

fokuska
1. okt 2020

@oli18 A ako to pouzijes? Cibula, cesnak a por su vyvarene, akoze cisto teoreticky to supnes do rizota alebo do nejakeho jedla, ale chut to uz nema, cize to by bolo naozaj len aby sa nevyhodilo. Ale pes jedol, len v byte teraz niet kde dat obrovskeho vlciaka.
Zeler ked je mlady bez problemov zjeme, ale taky tvrdsi drevnaty - to neviem uz v nicom zuzitkovat, preto ho len vyvarim. Lebo v hocicom budem citit tie drevnate vlakna.

oli18
1. okt 2020

@fokuska Napr. aj do rizota, do akejkoľvek krémovej polievky, do omáčky. Keď sa rozmixuje, dodá to pokrmu hustotu. Je to lepšie, ako použiť na zahustenie múku.

fokuska
1. okt 2020

@oli18 Muku na zahustovanie nepouzivam, s vyvarenou cibulou a cesnakom si neviem predstavit, no ale ved kazdy ako mu vyhovuje ;)

oli18
1. okt 2020

@fokuska ja pouzivam. Cibula a cesnak su lahodka. Pre mna je fuj, co pre niekoho ham a naopak. 😁.takze The End.

fokuska
1. okt 2020

@oli18 Vidis a nekritizujem ta za to ze si rozhadzovacna gazdinka ;)

viestta
Odpoveď bola odstránená