Kurací vývar, ktorý sa nevarí veľa hodín
Ahojte poradili by ste mi prosím recept resp postup na kurací vývar ktorý sa nevarí veľa hodín tak cca max 2. Videla som že mäso plus zelenina zaliate vodou po zovretí odobrať penu. Len nechápem to že sa všetko vari spolu, nerozvarí sa tá zelenina kým sa neuvari to mäso.
Ďakujem veľmi pekne
Ach idem si hneď naliať do šálky 😂🥰 ja som, keďže korona, už aj rezance domáce narobila 😂 ja keď niekdy ten hrniec pozriem tak to je husté, farebné... 😁 Preto obrovský hrniec, keď to precedíme nech dačo aj ostane 😂
Ja tu prvu vodu v ktorej varim maso v malom mnozstve vody vylievam tesne pred zovretim, potom sa ziadna pena neurobi. Zelenina naraz s masom alebo kostami a varim na slabom ohni cca 4-5hod. Mrkva, zeler, petrzlen, cibula, cesnak, paradajka, paprika, kelovy list, ligurcek, petrzlen.vnat, sol, peper, nove korenie, bujon.
Kvalitny vyvar sa vari par hodin, a urcite nie zo supermarketovych kureniec a sliepok.. to si len vyvarite antibiotika, co tiez zvierata pozrali za cely zivot.
Zalej kurací bujon a máš vývar za 5 minút 🤷♀️😃
@oli18 A ako to pouzijes? Cibula, cesnak a por su vyvarene, akoze cisto teoreticky to supnes do rizota alebo do nejakeho jedla, ale chut to uz nema, cize to by bolo naozaj len aby sa nevyhodilo. Ale pes jedol, len v byte teraz niet kde dat obrovskeho vlciaka.
Zeler ked je mlady bez problemov zjeme, ale taky tvrdsi drevnaty - to neviem uz v nicom zuzitkovat, preto ho len vyvarim. Lebo v hocicom budem citit tie drevnate vlakna.

@viestta áno jasne kel 😂 ja takto robím vývar z hovädzieho chvosta, to sa surový opecie v rúre na 200 z každej strany, smari do hrnca variť 🥰 a varii... Kým sa mi chce 😂