icon

Má byť išelské cesto mastné?

15. dec 2024

Tie, ktoré robievate išlerky, poraďte prosím.
Ďakujem 🙂

avatar
4stanka4
15. dec 2024

Mastné myslíš ako? ja ho mam na spôsob lineckeho (taká konzistencia) dá sa pekne valkat, nepraska, vykrajovanie je tiez jednoduché a dávam na ciste suché plechy a následne pečiem

autor
15. dec 2024

@4stanka4 Áno, aj ja tak podobne

avatar
saxana000
15. dec 2024

Ja uz roky len navysim davku na linecke a robim z toho. Nechcelo sa mi robit dalsie cesto.. naplnim orechovou plnkou omacam v cokolade na vrch pol oriesku..

avatar
kiki68
15. dec 2024

Ano, je v tom maslo

autor
15. dec 2024

@4stanka4
@saxana000
@kiki68
Aký máte prosím vás recept. Mne sa zdá na 250g masla málo 280g múky. V iných receptoch som čítala, že 420g múky a 250g masla.

avatar
saxana000
15. dec 2024

Maslo na vykrajovacky nedavam pouzivam heru.
Klasicky pomer 3:2:1 muka tuk cukor podla toho si navazis aku davku potrebujes.

Tam by potom sedelo skor to druhe co si pisala na 250 masla 375 muky 125 cukru

avatar
4stanka4
15. dec 2024

Ja dávam tiež Heru a pomer mam
420g hladka muka
140g praskovy cukor
280g margarin
80g mleté orechy
1 balík vanilkový cukor
1/2 balíka kypriaci prasok
trosku skorice

avatar
kiki68
15. dec 2024

Ja mam na linecke 200 maslo a 300 muka. Ale tam idu pasirovane varene zltky

autor
15. dec 2024

@saxana000
@4stanka4
@kiki68
Ďakujem veľmi pekne, dievčatá 🙏