Mám rada maslo, ale načas sa ho musím vzdať. Čím ho nahradiť ?
poradíte mi ?
Rama maslová príchuť
Olivový olej?
@zuzinka888 ide mi hlavne o maslový chlebík, že mám rada s maslom, ale na to olej asi nie,,,alebo tatarka...
@zuzinka888 skôr nejaké nátierky...
@micusa2222 rastlinne maslo, alsan ? uplne 100% maslova chut to nie je, ale podoba sa… natierok je miliarda.
Nátierky ako tuniakova, vajíčková a pod.robievam s cottage alebo ricotou, na chlieb si dávam cream cheese.
@micusa2222 veganské? Napr. Nemleko nemaslo
Kľudne lyžičku olivoveho oleja...
ďakujem krásne za odpovede !
@micusa2222 Vegan Block od Naturli je celkom dobry.
@micusa2222 avokádo je celkom tučné a mne trochu chutí ako maslo, takže avokádová nátierka alebo potom syrová, bryndzová s rastlinným maslom.
@micusa2222 vyskusaj aj veci typu palousek alebo lucina.
Pozri, najlepsie nicim.
Ale podelim sa o tento prekny rozhovor, mozno tam najdes tipy co sa ti zapacia:
https://region.rozhlas.cz/cim-si-zdrave-namazat...
@micusa2222
Neviem,preco musis maslo vyhodit,ale ja som ho vyhodila koli vysokemu obsahu kalorii.
A nahradila som ho cerstvym syrom/ako natierkove maslo/ ale najcastejsie si kupim biely jogurt/ 5% alebo 3.6%/ a ten si precedim cez papierovy filter na kavu/ak nemas nan ten stojan,mozno postaci dat ho do lievika...
Odkvapka tekutina a vo filtri ti ostane kremova natierka neutralnej chuti,hodi Sa k nej tak med ci dzem,ako i syr,sunka,zelenina......
A podstatne Mensie mnozstvo kalorii...
vegánske maslo, lučina
@ajsha123 je fakt dobrá..ďakujem...
@micusa2222 vďačne
@micusa2222 nátierky od Luntnera,ja som carnivor a naturalista ,neverila som ,že niečo rastlinné môže byť také fajne, fejky alá margaríny nepoužívajte z skôr nejaké tvarohové syrové nátierky Lúčina, nízkotučné syry natieratelne . Poradne maslo je maslo zadné padelky.
Smekam klobúk dolu p.Luntner, že ste mňa ako carnivora presvedčil kupovať tieto imitácie mäsové . A tofu aká smakocina.
Kukala som ,že Vám radili niektorí kečup,horčica ,tatárska to je ukladna vražda pre Vase telo aj pre gastro, treba byť náročnejší a jesť ako kráľ a nie jesť sunty. Toto vo vysokom gastre nehrozi. Brrrr
Skôr robiť dipy a vlastne omáčky

Kecup ,tatarka, horcica, humus, paprikova natierka.....