Marcipánové torty - recepty na korpusy, krémy, poťahové hmoty
ahojte, zakladám novú tému, aby to bolo prehladnejšie, takže ak má niekto zaujímavé recepty sem s nimi, ja skopírujem tie, čo mám zozbierané 🙂
domaca glukoza
http://forum.dortomanie.cz/viewtopic.php?f=11&t...
parížsky krem
@ mizulienka
2 x33% slahacky,200g coko, 100g kakaa,140g cukru, 100g masla. Vsetko okrem masla dam do hrnca,necham zovriet a hned tam pridam to maslo.Miesanim ho tam rozpustim a necham chladit min. 12 hod.
@zuzana92101
ja robim parizsky s maslom tak, ze uvarim klasika parizsky (slahacka a cokolada), na druhy den uslaham a postupne pridavam do vyslahaneho masla s troskou praskoveho cukru.
Takze pomer je takyto...1 slahackova smotana, 100g cokolady a 250g masla.
Na 26cm priemer formy robim z raz takej davky, teda 2 smotany, 2 cokolady a 2 velke masla
@daducha na priemer 24 cm
3 slahacky
2 coko na varenie
1 horka coko
Kakao - od oka
cukor - od oka
1 Mascarpone
nepecena kokosova rolada
http://www.mimibazar.sk/recept.php?id=35749
ahojte maminky vedeli by ste mi poradiť nejaký dobrý krem na tortu bez mlieka? dakujem
Ahojte chcem robiť synovi tortu a korpusy budú klasika piškót a chcela by som dať tri druhy plnky. Vanilkovú, čokoládovú a karamelovú. Fondán bude vanilková chuť. Len neviem čím mám vláčniť tie korpusy. Keď robím ovocnú tortu tak kompótovou šťavou ale keď v tejto torte ovocie používať nebudem tak čím????? Premýšľala som urobiť vanilkový sirup a tým. Poradí mi niekto?
@makda To sa len vymieša ?
@timotejkabrejkova ano vsetko dokopy, smotana sa pridava na koniec
Baby supla som to do zlej temy tak este raz
Ahojte tak vam sem hodim ten recept na dobosku je to od jednej chorvatky a je vyborna
DOBOSKA
Tak som ti to cez google trosku prelozila,no vies jak google preklada,snazila som sa to potom prepisat trosku zrozumitelneejsie,ale ak by si nieco nerozumela tak sa pytaj
Cesto:
9 žĺtky
220 g práškového cukru
9 bielka
180 g múky
Žĺtky s 1/3 práškového cukru vyslahat do peny.
Vaječné bielka so zvysnym práškovým cukrom vyslahat na tuhy sneh , a primiesat opatrne na tri krat muku vareskouZmiesat bielkovu a zltkovu cast.
Nakreslit si na papier na pecenie kruhy ake potrebujes(v recepte pisala,ze robi 25cm)a cesticko natenko na to natriet(2-3mm).Ona pisala,ze jej vyjde asi 10-11 platov, ale sú potom naozaj tenké.
Vo vyhriatej rúre (horný a spodný ohrev) asi 2 min. piecť Ak okraje začnú hnednúť, sú pečené.
Plnka
1/2 litra mlieka
3 žĺtky
45g Maizeny
250 g cukru
1 čajová lyžička vanilkového extraktu
50 gramov kakaa
V troche mlieka rozmiesat zltka a maizenu.Ostatne mlieko s cukrom, aróma, a kakaom priviest do varu a primiesat zltkovu zmes. Prevarit nechat riadne povarit.
Schladiť na izbovú teplotu
300gr masla vymiesat a pomaly pridavat puding
120 g tmavej čokolády rozpustit vo vodnom kupely a primiesat do kremu(ja cokoladu nalamem na kusky a hodim este do horuceho pudingu miesam kym sa neroztopi a necham potom vychladnut).
Prvý list z cesta na dat na dosku(podlozku na ktorej bude torta) (s papierom na pečenie na vrchu)
Odstráňte papier a potrite tenkou vrstvou kremu.
Ďalšie plat cesta , odstrante papier na pečenie, opäť krém a tak ďalej. Posledná vrstva by mala byť krémová. Posledný list cesta si odlozte.
Dat asi na 1/2 hodiny do chladničky,Potom obrezat(ja neobrezavam ja to tak kremom zatlacim dorovna)a potret boky.Trochu kremu si este nechat pre dekoráciu.
Posledne cesto prisposobit noznicami na velkost torty aj s papierom,dat na pomastenu tortovu podlozku ztiahnut papier
150g cukru skaramelizovať do hneda, zamiešať do 1 veľkorysé lyžičku masla a pár kvapiek citrónovej šťavy. Nechajte variť znova.
Okamžite rovnomerne s maslom natretou paletkou natriet na plat
Namazany Delič torty (16 kusov) vtlacte do karamelu a nechajte vychladnúť po dobu 2 minút nechajte vychladnut. Potom zdvihnite opatrne. Z karamelu teraz s nožom vyrezať jednotlivé trojuholníky.
Nastriekat 16 kusov plnky a na to sregom poukladat tie karamelove trojuholniky
Torta chutí najlepšie, keď to má čas na odpočinok 1-2 deň.
Ahojte kocky, pls nejaky recept na coko pralinky ? Dakujeeeem
ahojte, kočky, poradíte mi nejakú tortičku na oslavu 1. narodenín? takú, aby ju mohol aj malý...ďakujem 🙂
@vecernicci kde kupim sušené mlieko?
@mnavik já kupuju u nás u Hrušky za 63 korun za krabici 😉
Baby, prosím Vás k tomu pribináčikovému krému sa robí aké cesto? Piškótové bude dobré? ďakujem. Laura
@adkoalauri ano piškotové je dobré a kakaový korpus je ideální
ahojte 🙂 Som úplný začiatočník, keď som piekla, piekla som len pre nás a teraz mi volala známa, či by som jej vedela urobiť ananásovo smotanovú alebo lieskovoorieškovú tortu ...Veľmi pekne vás prosím, viete mi poradiť? Ďakujem 🙂
Puncove Rezy
http://www.mimibazar.sk/recept.php?id=35740
@jakelina ďakujem pekne, môžem ťa pootravovať troška, prosím ťa, pozri sa na tento recept, či by bol dobrý podľa teba:
6 vajec
240g práškový cukor
250g hladká múka
prášok do pečiva
100g čokoláda na varenie (rozpustiť)
100ml olej
100ml voda. Mám ho odtiaľto skopírovaný, syn má 2 roky a chcem mu spraviť tortičku. A baby písali, že maliny by boli dobré k tomuto krému, môžem tam dať mrazené, alebo aj nejaké iné ovocie? A aké by sa hodilo? Ďakujem
@adkoalauri už jsem ho několikrát dělala a je výborný
@adkoalauri dej nějaký krém z tvrohu nebo mascarpone a do toho mražené maliny nebo co máte rádi. Je to velká mňamka. Krémy tu najdeš taky
@adkoalauri dobré jsou i jahody, mandarinky, fakt záleží na chuti 😉
@jakelina Takže toto cesto+ten pribináčikový krém by bolo ok? ďakujem moooc
@adkoalauri určitě je to dobrá kombinace
@mnavik ja kupujem susene mlieko v tescu, bile..alebo aj v kauflande mali. 🙂

@jakelina - diky, nakoniec som ich uhovorila na znak FC Barcelona