icon

Mascapone so zárukou končiacou zajtra na tortu

5. jan 2026

Dobrý deň, môžem použiť do torty na nedeľu Mascarpone, ktorému zajtra končí záruka?

anonym_d4a6c1
5. jan 2026

Ja by som už nedala.

vikusjk
5. jan 2026

@anonym_autor akoze neotvorene mascarpone, ktore je skladovane v chladnicke, by este malo byt ok, ale to musis ochutnat pred pouzitim urcite. A ked tak rychlo zbehnut kupit cerstve, ak by nebolo dobre uz toto. Ono napriklad slahackovu smotanu pouzivam bezne do tych dvoch tyzdnov po zaruke, ak je neotvorena a bola cely cas v chladnicke, tie datumy su datumy minimalnej trvanlivosti

13uzivatelka11
5. jan 2026

Návšteve by som niečo také určite neponúkla.. aj keď pravdepodobne bude dobre, ale radšej by som kúpila nové a spotrebovala by som toto staré len na nejaké palacinky pre nás doma..

autor
5. jan 2026

je to len pre nás, ale asi to šmarím do koša, tortu budem plniť v piatok, mám čas kúpiť druhé. Ďakujem za názor, možno to použijem do niečoho, čo sa pečie, ale nič také ma nenapadá. Raz som robila bábovku, ale nepáčila sa nám, príliš taká hutná bola

anonym_b39cd5
5. jan 2026
@anonym_autor

je to len pre nás, ale asi to šmarím do koša, tortu budem plniť v piatok, mám čas kúpiť druhé. Ďakujem za názor, možno to použijem do niečoho, čo sa pečie, ale nič také ma nenapadá. Raz som robila bábovku, ale nepáčila sa nám, príliš taká hutná bola

@anonym_autor ja som raz pouzila mascarpone ako plnku do slanych slimakov, dala som orestovanu cibulku vychladnutu, mascarpone, bylinky, trosku struhaneho syra a bolo to fajn na spotrebovanie😊

o__o
5. jan 2026

Ja by som to kludne zjedla

autor
5. jan 2026
@anonym_b39cd5

@anonym_autor ja som raz pouzila mascarpone ako plnku do slanych slimakov, dala som orestovanu cibulku vychladnutu, mascarpone, bylinky, trosku struhaneho syra a bolo to fajn na spotrebovanie😊

@anonym_b39cd5 Ďakujem, môžem zajtra spáchať

sisska96
5. jan 2026

Predpokladám nezjete tortu za jeden deň

johanka21
5. jan 2026

@anonym_autor Ak je neotvorené a bolo celý čas v chladničke, tak môžeš. Ja keď som robila v potravinách, tak nám vedúca vravela, že mliečne výrobky, ktorým končí záruka sa síce nemôžu predávať, ale ak sú správne skladované, tak majú určitú garanciu. Koľko, to neviem, ale vždy sme si takéto výrobky rozobrali my, predavačky a teda viem, že im nič nebolo, že ešte minimálne týždeň chutili tak, ako keby boli v záruke. Či dlhšie, to neviem, pretože my sme ich vždy do toho jedného týždňa doma zjedli.

autor
5. jan 2026
@johanka21

@anonym_autor Ak je neotvorené a bolo celý čas v chladničke, tak môžeš. Ja keď som robila v potravinách, tak nám vedúca vravela, že mliečne výrobky, ktorým končí záruka sa síce nemôžu predávať, ale ak sú správne skladované, tak majú určitú garanciu. Koľko, to neviem, ale vždy sme si takéto výrobky rozobrali my, predavačky a teda viem, že im nič nebolo, že ešte minimálne týždeň chutili tak, ako keby boli v záruke. Či dlhšie, to neviem, pretože my sme ich vždy do toho jedného týždňa doma zjedli.

@sisska96 torta je asi honosné slovo, bude to len korpus z troch vajec, na to ide tá plnka šľahačka s mascarpone a čokoládou a na to ovocie zaliate v želatine. Výška asi 6-7cm, takže keď náš bude 9, tak zjeme
@johanka21 už som rozhodnutá kúpiť nové, nestojí mi pár eur za nejaké žalúdočné ťažkosti celej rodiny

luba98
5. jan 2026
@anonym_autor

@anonym_autor Nevyhadzuj pokiaľ je neotvorené vydrží aj mesiac,mám to už overené veľa krát,to ist platí aj pre jogurty a tvaroh.

ivicatolic
5. jan 2026

@anonym_autor v pohode, ešte týždeň po

dceramamababka
5. jan 2026

@anonym_autor samozrejme že možeš. Máme malé potraviny, bežne spotrebujem doma veci pár dní po záruke, jogurty, maslo, mliecne nápoje, nátierky, bryndzu….. Záruka u tychto typov tovaru má rezervu, nedá sa vyrátať presne na deň. Šalaty a šunky už po záruke vyhadzujeme. Ak bola v chlade nemusiš sa báť.

anonym_5319c7
5. jan 2026

Normalne to pouzi.nic tomu nebude ani vam.treba ovonat a okostovat ci nie je horke.mne sa stalo ze aj v zaruke uz bolo pokazne.

sisska96
6. jan 2026
@anonym_autor

@sisska96 torta je asi honosné slovo, bude to len korpus z troch vajec, na to ide tá plnka šľahačka s mascarpone a čokoládou a na to ovocie zaliate v želatine. Výška asi 6-7cm, takže keď náš bude 9, tak zjeme
@johanka21 už som rozhodnutá kúpiť nové, nestojí mi pár eur za nejaké žalúdočné ťažkosti celej rodiny

@anonym_autor tak bude ešte ok. Len kebz trvalo zjesť tortu týždeň, môžete mať kakačku. Ale to mascarpone nevie aký je deň. Par dní po zaruke je úplne v pohode

anonym_b1a6ce
7. jan 2026
@anonym_autor

@anonym_autor od šéfkuchára - treba to otvoriť a skontrolovať pach, textúra, chuť. Všeobecne, mliečne výrobky už den pred spotrebou nie sú dobré.