icon

Máte už urobené koláčiky z krému?

17. dec 2025

Ahojte robíte niektorá už teraz šuhajdy košíčky zo salkom alebo kokosové guličky? Nakoľko pri deťoch nemám čas stále rozmýšľam začať dnes alebo v piatok, no manžel že najlepšie v nedeľu. Tak čo baby máte niektorá už tieto koláčiky hotové?

Strana
z2
rdi
17. dec 2025

na to mi pride este velmi skoro, vsak to by sa bud pojedlo v tom lepsom pripade, alebo rovno pokazilo. krem dlho nevydrzi. kokosove gulky to zvladnu, ale klasicke kremove veci veru nie.

anesim
17. dec 2025

Kremove budem robit 23. - v utorok

barka1
17. dec 2025

@anonym_autor však v pondelok alebo utorok večer, nie? To nie je práca na pol dna...

muschkamimi
17. dec 2025

Šuhajdy už mám - do orechovej plnky dávam rum, ten je ako konzervant a mám ich v chladničke, ostatné poplním v piatok a sobotu, lebo v nedeľu už “expedujem”. Základ úspechu je dobré skladovanie hotových koláčikov - v chlade.

bielasovicka
17. dec 2025

Nie, to budem robiť až v nedeľu.
@anonym_autor

sisska96
17. dec 2025

Nie v žiadnom prípade. Keď pozerám že koľkí majú už hotové aj krémové, alebo nepečené, tak žaludok mi dvíha. 22/23 robím takéto a do týždňa konzumujeme a keď ostane niečo, ide sliepkam

anonym_c8157d
17. dec 2025

@anonym_autor ja nemam este ani suché napecene nie to este krémové 🙈 (idú nam zuby)

zuzubb007
17. dec 2025

Fuj teraz? Krémové najskôr v pondelok večer, a utorok

alickapusinka
17. dec 2025

ja krémove v pondelok upečiem v utorok ráno naplním.Suche popečiem teraz cez víkend ale plniť budem až v pondelok utorok.Chcem čerstve nie stare.

123467
17. dec 2025

@anonym_autor nemam hotove ziadne
Upeciem v pondelok/ utorok 🙂

liv1
17. dec 2025

Nie nie a este raz nie 😁. Nemam rada pre mna “stare” kolace. Milujem cerstvucke. Preto si nikdy odnikial neobjednavam… lebo to pecu uz v novembri poniektore druhy

simca06022011
17. dec 2025

no ja som napr davala AI ulohu naplanovat a suhajdy som bola v soku mi povedala ze aj o tyzden skor mozem.. no ale ja nie. Ja mam zatial od vcera urobenu grilaz a par lineckych. NEmam rada odstate kolace a ja radsej ich potiahnem do silvestra (so skladovanim, lebo niektore vydrzia.. parizske, aj tie suhajdy kludne vydzia od vianoc do silvestra) ako zbytocne pred.. dokonca radsej odlozim jeden dva druhy a urobim po vianociach.. a cerstve. Cez vikend urobim spodky na parizske rozky, a este taketo veci, co vydrzia, polotovary :D a v utorok to dokoncim a robim veci z odpalovaneho cesta a 24 robim este flodni = to vydrzi strasne dlho ale aj tak si to necham na vtedy.. nech je co cez prazdniny dusit. Kokosove gule neviem ake robis, ale tam ja nedavam asi nic co by sa kazilo, cize tie nam vydrzia = kludne aj v nedelu by som robila.

anonym_800e69
17. dec 2025

Nie. V nedeľu som urobila cesto na linecké a na medovníčky, chcela by som piecť zajtra - ak sa podarí. Medové rezy, citrónové rezy a kokosové obaľované budem piecť v pondelok a dokončím v utorok. Ak stihnem, urobím ešte medové kolieska so slivkovým džemom. Neznášam týždňové koláče.

anonym_3b0302
17. dec 2025

No aby ste sa uz nepototo z toho ake cerstve kolace vy musite jest a opovrhujete takymi dobre odlezanymi. By som vas veru chcela vidiet ako to vsetko s jednou rukou v … upeciete den pred vianocami. Boze kam tento svet speje … 🙈

eeffka
17. dec 2025
@anonym_3b0302

No aby ste sa uz nepototo z toho ake cerstve kolace vy musite jest a opovrhujete takymi dobre odlezanymi. By som vas veru chcela vidiet ako to vsetko s jednou rukou v … upeciete den pred vianocami. Boze kam tento svet speje … 🙈

@anonym_3b0302 tak nie kazdy ma plechovu drzku... ale tato diskusia mi vela objasnila (kolace od svokry)

autor
17. dec 2025
@anonym_3b0302

@anonym_3b0302 lepšie by som to asi nenapísala

lili929
Autor odpoveď zmazal
marca12
17. dec 2025
@anonym_3b0302

@anonym_3b0302 Radsej upeciem tolko,kolko stiham a nie tyzden dopredu mat napecenych xy plnkovych a riskovat zaludocne problemy.

anonym_800e69
17. dec 2025
@anonym_autor

@anonym_3b0302 lepšie by som to asi nenapísala

@anonym_autor tak sa potom nepýtaj a naplň si ich ešte dnes 🤷‍♀️ len aby si sa ty potom nepototo, ked budeš jesť týždňové koláče s krémom 🤪

kuchynka15
17. dec 2025

@anonym_autor plánujem v pondelok a utorok robiť medový rez alá Marlenka a kokosové ježe. Suché už mám, perníky pre veľký úspech musím zopakovať. Zajtra idem spraviť grilazky, ale netuším kde ich dobre schovať. Prajem nech ti pečenie ide od ruky a všetkým chutí ❤️

spongebob1
17. dec 2025
@anonym_3b0302

@anonym_3b0302 Motane pecu tyzdene dopredu. Napr. linecke aj s upecenim max hodku a stvrt.

oblecenie99
17. dec 2025

Ja chápem, že človek nestíha (ani ja 🙈), ale ja by som radšej robila 23. v noci, ako takto skoro.. na Vianoce by som chcela mať čerstvé, nie odležané.. To už by som radšej jedla obyčajnú pana cottu a nejaku rýchlu bábovku, ako staré zákusky 🫤

liv1
17. dec 2025

Je to rovnako ako s ohrievanym jedlom. Niekto si navari na tyzden to iste a niekomu to uz druhy den nechuti. Ako sa hovori proti gustu ziaden disputat, ked niekomu chutia odlezane kolace je to jeho vec, ked nechutia je to tiez jeho vec 😁. A chleba aj tak lacnejsi nebude 😅

anonym_0d80c0
17. dec 2025

@anonym_autor ja robím kosicky s krémom šlahanym nad parou takže to určite až v pondelok.

sisska96
18. dec 2025
@marca12

@anonym_3b0302 Radsej upeciem tolko,kolko stiham a nie tyzden dopredu mat napecenych xy plnkovych a riskovat zaludocne problemy.

@marca12 mňa stačila hnačka u babky muža, ktorá samozrejme mala vyše týždňa pred Vianocami urobené aj krémové. No fuj

sisska96
18. dec 2025
@anonym_800e69

@anonym_autor tak sa potom nepýtaj a naplň si ich ešte dnes 🤷‍♀️ len aby si sa ty potom nepototo, ked budeš jesť týždňové koláče s krémom 🤪

@anonym_800e69 Však to som chcela povedať. Nech jedia staré krémové a potom sedia na WC

gregik66
18. dec 2025

Preto na navsteve nejem kolace cez vianoce 😅 svokra objednava, tento rok ide po kolace v pondelok, jest ich budu do silvestra

katkazatka
18. dec 2025
@gregik66

Preto na navsteve nejem kolace cez vianoce 😅 svokra objednava, tento rok ide po kolace v pondelok, jest ich budu do silvestra

@gregik66 co do Silkvestra. Mne uz boli ponukane kolace aj na 3.kralov. Fuj.

simca06022011
18. dec 2025

Inak neviem co sa divite, kopa starych receptov, u babiek, svokier j etakych ze vydrzia.. bezne sa pieklo pred vianocami a dojedalo az do konca prazdnin. Bud su tepelne upravene riadne, alebo maslove, suche atd.. kde to absolutne nevadi. Suhajdy nemaju v sebe nic co sa len tak pokazi lahko. Mne to napr. nenapadne, lebo mi pridu take "zvetrane" tie kolace ble... ale teda nezazila som aby niekomu bolo zle po kolacoch :D ale zase kedysi: ked ludia prezili dedinske svadby kde sa miesali v 35°C horucavach majonezove salaty vonku v misiach a pol dna to kadetade stalo.. isto prezili aj kolace :DD

muschkamimi
18. dec 2025

Pana cotta na vianoce 🙈 to je také tradičné slovenské 👏 tebe asi tradície nič nehovoria

Strana
z2