icon

Mrazenie mäsa

30. sep 2025

mrazite maso v tom obale co kupite v obchode?

really8
30. sep 2025

@anonym_autor ano

pribinak
30. sep 2025

Áno, najmä ak je vákuovo balené

autor
30. sep 2025
@pribinak

Áno, najmä ak je vákuovo balené

@really8
@pribinak dakujem. vakuoovo

pribinak
30. sep 2025
@anonym_autor

@really8

@anonym_autor nie. Vákuum sa sice píše ako cudzie slovo s dvomi u, ale pri skloňovaní mi nikde nevyhodili dve o

anonym_a1e8f0
30. sep 2025

@anonym_autor nie, rozdeľujeme si hi na menšie porcie a zavakujeme doma.

sissy27
30. sep 2025

@anonym_autor ako kedy. Ak sa mi ho nechce hneď čistiť a porcovať, tak ho šupnem do mrazničky tak ako je, ale zaberá to veľa miesta a nie vždy potrebujem celé balenie, takže zvyčajne si ho očistím, naporcujem, nabalím do ziplock sáčkov a dám zamraziť.

rozculena
30. sep 2025

nie,v tých vaničkách to zaberie 3x tolko miesta a pre náš sú to aj veľké porcie.

really8
30. sep 2025
@rozculena

nie,v tých vaničkách to zaberie 3x tolko miesta a pre náš sú to aj veľké porcie.

@rozculena ale zase v tych vanickach to ma system a daju sa prkne ulozit. Po sacikoch ked vyberies spodne maso uz ti to tak nezapadne lebo je zmrazene v cudesnom tvare.

rozculena
30. sep 2025
@really8

@rozculena ale zase v tych vanickach to ma system a daju sa prkne ulozit. Po sacikoch ked vyberies spodne maso uz ti to tak nezapadne lebo je zmrazene v cudesnom tvare.

@really8 to by som si musela kúpiť novú mrazničku 2 metre vysoku

belasy_motylik
30. sep 2025
@sissy27

@anonym_autor ako kedy. Ak sa mi ho nechce hneď čistiť a porcovať, tak ho šupnem do mrazničky tak ako je, ale zaberá to veľa miesta a nie vždy potrebujem celé balenie, takže zvyčajne si ho očistím, naporcujem, nabalím do ziplock sáčkov a dám zamraziť.

Presne ako píše @sissy27 väčšinou ho očistíme, naporcujeme, a rozdelíme do sáčkov podľa predpokladu využitia, no a vrecká označujeme tým čo to je a kedy sa dalo zamraziť.

sissy27
30. sep 2025
@really8

@really8 keď si ich do tých sáčkov pekne uložíš a aj tie sáčky potom dáš pekne rovno zamraziť a nehodíš to do tej mrazničky ako do smetiaku, tak sa ti aj v takom peknom rovnom tvare zamrazia a vieš to pekne ukladať. V tých vaničkách mrazíš akurát tak vzduch a zaberá to násobne viac miesta ako očistené, naporcované a nabalíčkované mäso.

really8
30. sep 2025
@sissy27

@really8 keď si ich do tých sáčkov pekne uložíš a aj tie sáčky potom dáš pekne rovno zamraziť a nehodíš to do tej mrazničky ako do smetiaku, tak sa ti aj v takom peknom rovnom tvare zamrazia a vieš to pekne ukladať. V tých vaničkách mrazíš akurát tak vzduch a zaberá to násobne viac miesta ako očistené, naporcované a nabalíčkované mäso.

@sissy27 nedbam. Ked dam ale na kuracie stehna alebo kridla ktore su napr tri mlete maso tak sa to povlni. Ked naporcujem kura cele aj s kostou tiez nemam peknu placku.

saxana000
30. sep 2025

Zal3zi ci z neho cast spracujem a davam mrazit zvysok alebo je v dobrej cene a kupujem do zasoby.ak odoberam cast prehodim do sacku napisem stitok.ak je do zasoby hodim ho tam v tej vanicke pod atmosferou jak ho kupim.

anonym_c22b15
30. sep 2025
@anonym_autor

@really8

@anonym_autor nie

domak2
30. sep 2025
@really8

@sissy27 nedbam. Ked dam ale na kuracie stehna alebo kridla ktore su napr tri mlete maso tak sa to povlni. Ked naporcujem kura cele aj s kostou tiez nemam peknu placku.

@really8 keby si naozaj chcela tak si to môžeš dat zamrazit na tacke, ktorú zatazis druhou tackou a potom si ich naskladat ako vojacikov 😅
Ja to hádžem ako do smetiaka, to sa priznám.

anonym_3fad39
1. okt 2025
@domak2

@really8 keby si naozaj chcela tak si to môžeš dat zamrazit na tacke, ktorú zatazis druhou tackou a potom si ich naskladat ako vojacikov 😅
Ja to hádžem ako do smetiaka, to sa priznám.

@domak2 ja porcujem, ale mrazím v dózach, aby to malo približne rovnaký tvar a lepšie sa to naskladalo na seba. Keď zmrzne, vyklopím

really8
1. okt 2025
@anonym_3fad39

@domak2 ja porcujem, ale mrazím v dózach, aby to malo približne rovnaký tvar a lepšie sa to naskladalo na seba. Keď zmrzne, vyklopím

@anonym_3fad39 kolko vydrzia tie dozy? Alebo mas nejake urcene na mrazenie?

anonym_3fad39
1. okt 2025
@really8

@really8 to sú normálne dózy určené do mrazničky, mám ich už asi päť rokov, kúpila som rozmer tak, aby sa mi dali tri vedľa seba, Tescoma

really8
1. okt 2025
@anonym_3fad39

@really8 to sú normálne dózy určené do mrazničky, mám ich už asi päť rokov, kúpila som rozmer tak, aby sa mi dali tri vedľa seba, Tescoma

@anonym_3fad39 aha, dakujem za tip

lana_b
4. okt 2025
@really8

@really8 my máme obyčajné dózy z Lidlu, mrazíme v nich asi rok a pol a zatiaľ žiadny problém