Mrazenie mäsa
mrazite maso v tom obale co kupite v obchode?
Áno, najmä ak je vákuovo balené
@anonym_autor nie, rozdeľujeme si hi na menšie porcie a zavakujeme doma.
@anonym_autor ako kedy. Ak sa mi ho nechce hneď čistiť a porcovať, tak ho šupnem do mrazničky tak ako je, ale zaberá to veľa miesta a nie vždy potrebujem celé balenie, takže zvyčajne si ho očistím, naporcujem, nabalím do ziplock sáčkov a dám zamraziť.
nie,v tých vaničkách to zaberie 3x tolko miesta a pre náš sú to aj veľké porcie.
@anonym_autor ako kedy. Ak sa mi ho nechce hneď čistiť a porcovať, tak ho šupnem do mrazničky tak ako je, ale zaberá to veľa miesta a nie vždy potrebujem celé balenie, takže zvyčajne si ho očistím, naporcujem, nabalím do ziplock sáčkov a dám zamraziť.
Presne ako píše @sissy27 väčšinou ho očistíme, naporcujeme, a rozdelíme do sáčkov podľa predpokladu využitia, no a vrecká označujeme tým čo to je a kedy sa dalo zamraziť.
@rozculena ale zase v tych vanickach to ma system a daju sa prkne ulozit. Po sacikoch ked vyberies spodne maso uz ti to tak nezapadne lebo je zmrazene v cudesnom tvare.
@really8 keď si ich do tých sáčkov pekne uložíš a aj tie sáčky potom dáš pekne rovno zamraziť a nehodíš to do tej mrazničky ako do smetiaku, tak sa ti aj v takom peknom rovnom tvare zamrazia a vieš to pekne ukladať. V tých vaničkách mrazíš akurát tak vzduch a zaberá to násobne viac miesta ako očistené, naporcované a nabalíčkované mäso.
@really8 keď si ich do tých sáčkov pekne uložíš a aj tie sáčky potom dáš pekne rovno zamraziť a nehodíš to do tej mrazničky ako do smetiaku, tak sa ti aj v takom peknom rovnom tvare zamrazia a vieš to pekne ukladať. V tých vaničkách mrazíš akurát tak vzduch a zaberá to násobne viac miesta ako očistené, naporcované a nabalíčkované mäso.
@sissy27 nedbam. Ked dam ale na kuracie stehna alebo kridla ktore su napr tri mlete maso tak sa to povlni. Ked naporcujem kura cele aj s kostou tiez nemam peknu placku.
Zal3zi ci z neho cast spracujem a davam mrazit zvysok alebo je v dobrej cene a kupujem do zasoby.ak odoberam cast prehodim do sacku napisem stitok.ak je do zasoby hodim ho tam v tej vanicke pod atmosferou jak ho kupim.
@sissy27 nedbam. Ked dam ale na kuracie stehna alebo kridla ktore su napr tri mlete maso tak sa to povlni. Ked naporcujem kura cele aj s kostou tiez nemam peknu placku.
@really8 keby si naozaj chcela tak si to môžeš dat zamrazit na tacke, ktorú zatazis druhou tackou a potom si ich naskladat ako vojacikov 😅
Ja to hádžem ako do smetiaka, to sa priznám.
@really8 keby si naozaj chcela tak si to môžeš dat zamrazit na tacke, ktorú zatazis druhou tackou a potom si ich naskladat ako vojacikov 😅
Ja to hádžem ako do smetiaka, to sa priznám.
@domak2 ja porcujem, ale mrazím v dózach, aby to malo približne rovnaký tvar a lepšie sa to naskladalo na seba. Keď zmrzne, vyklopím
@anonym_3fad39 kolko vydrzia tie dozy? Alebo mas nejake urcene na mrazenie?
@really8 to sú normálne dózy určené do mrazničky, mám ich už asi päť rokov, kúpila som rozmer tak, aby sa mi dali tri vedľa seba, Tescoma

@anonym_autor ano