Na koľko dní najviac varíte jedlo?
Ahojte na koľko najviac dní varíte a čo varíte aby sa neskazilo? Ďakujem za info.
Tak taky guláš, segedinsky, sviečková sú práve top na druhý deň. Rovnako polievky bežne jeme na druhý deň. Varím skoro denne, ale neviem si predstaviť niektoré jedlá urobiť presne porciu len k obedu, pripadne na druhý deň vyhodi, lebo budeme jesť len čerstvé 🙂
Na dva dni zvycajne ked je nejaka polievka omacka
Niektore jedla len na jeden den. Zemiaky napriklad ked mame k reznu na obed a veveru robim 2krat
My nezjeme zohrievane zemiaky. Potom su kedla ako kapustnica holubky tie jeme aj 3dni..cim viac odstate tym lepsie
Histaminik mapeiklad zvykne robit problem jedlo na druhy den alebo zohrievane. Zvysuje sa tam mnozstvo histaminu
Jedine vianocnu kapustnicu, pripadne nejake polievky na druhy den. Inak nejem prihriate jedla, neznasam to.
2-3, niekedy aj 4, stáva sa
Ja som zazila aj take, ze sa varilo na 4-5 dni, cokolvek, maso, zemiaky, ryza, knedla ako priloha a jedlo sa to iba na obed. Na veceru sa jedol syrovy alebo maslovy, pripadne pastekovy chleba.
Nechcem vidiet, ako vyzeralo maso s hubami na 4-5 den. Odkedy som sa to dozvedela nikdy som tam uz nic nejedla, aj ked som bola velmi hladna.
Maximalne z vecere na druhy den na obed. Alebo si vecer uvarim na druhy den na obed. Radsej ale varim obed do prace rano. Ale mam histaminku, tak som sa naucila, ze odstate jedlo nie je kamarat...takze uplne maximum je do 24 hodin
obdivujem všetkých, ktorých baví variť každý deň. Ak varím, tak minimálne na dva dni. Raňajky a večere máme suché. Jedine obed je varený. Po príchode z roboty si chcem oddýchnuť a nie stáť pri sporáku.
keď varím, tak vždy len čerstvé jedlo, ktoré sa hneď zje. Počas týždňa 30minútovky na večeru, keď prídem z práce. Ale ide to viac do peňazí na čo muž frfle..
V nedeľu navaríme, niekedy to jem v stredu,ale jedla som aj vo štvrtok a žijem. V pohode aj ryžu aj iné jedlá, ktoré podľa vás už sú toxické, pri preventívnych krvných testoch som zdravá.
Najradšej mám čerstvé jedlo, maximálne zjem na druhý deň ešte. Snažím sa mat čerstvé každý deň. Ja si neviem predstaviť, že navarím iba raz do týždňa a jem to aj 4 dni....pre mňa je to už nie je výživné jedlo, plus stúpa histamin. Ja sa.mam proste rada a na jedle nechcem setrit
Ja sa pokúšam variť na dva dni, lenže u nás sa väčšinou všetko zje ešte v ten deň. Do druhého dňa zvykne ostať polievka, nič viac. A pravdupovediac tiež mám radšej čerstvé. Akurát také špecifické jedlá ako guláš a kapustnica, tie viac chutia "odstáte". Takže síce občas frflem, že každý deň varím, ale reálne mi to vlastne vôbec nevadí.
Navarim vacsinou na 2 dni. A to tak, ze odlozim aj do mraziaka, co sa da. Gulas, segedin, fazulu, privarky.
Na 2 dni iba mäso na šťave, segedín, sviečkovú, guláš.Ostatne každý deň.Gulas a sviečková sú práveže najlepšie na druhý deň či husté polievky.
Ja som v tomto tiež fajnova ja nezjem ani zemiaky z obeda na večeru.
@zmrzlinka2021 pracujúca žena a jej rodina nemusia jesť?Varím každý deň minútky, alebo zapekané veci, občas cestovinu, rizoto, rybu 90% veci varím čerstvé môj muž zje rezeň aj na druhý deň ja nie.Moja svokra dokázala francúzske zemiaky zjesť aj na tretí deň.Na málo čo si tak potrpim ako na jedlo
Max 3
Tak niektoré jedlá sú ešte lepšie na druhý deň,segedín a pod...mäsko dusené aj 2dni ale prílohu vždy čerstvú,jeden deň ryžu a druhý deň zemiaky pečené...cestoviny výnimočne jeme na druhý deň...
Každý deň v týždni celý mesiac varis iné jedlo? Chcela by som mať tvoju fantáziu a cas 🙏
Moji svokrovci varia vždy v nedeľu na celý týždeň a tu sú živý zdravý 😃 ja max.na dva dni
cca 2 dni , nemam cas kazdy den varit
@eliska13 my máme obedy v škole a v práci.
snazim sa varit na 2 dni, nemam cas travit tolko casu v kuchyni a vyvarat kazdy den, v chladnicke sa tomu jedlu nic nestane ani na treti den. Len jedla, ktore uz ozaj nie su dobre na druhy den sa snazime zjest v ten den, ale take ani nerobim moc casto, ako nejake langose, halusky atd.
@zuzanaam sa niečo objavilo na TikTok? Ďalšia téma, kde sa straší ryžou v priebehu pár dní. 🤦♀️
Kto nenechá ryžu sedieť kdesi v kuchyni na kuchynskej linke celé dni sa nemusí ničoho báť. Normálni ľudia skladujú potraviny tam, kde majú, takže netreba panikáriť. Celý život odkladám ryžu do chladničky, jeme ju v pohode na druhy deň, aj tretí a ešte nikto sa z nej neotravil a ani nepoznám nikoho, kto by sa.
Salmonela je niečo úplne iné.
A k téme.
Snažím sa variť na 2 dni, ak vydrží aj tretí dojeme, to sa stáva síce málokedy, ale keď, tak zväčša mužovi, že neodhadne množstvo.
Keď som so synom na dovolenke, tak muž si navarí a je to cely týždeň, lebo sa mu nechce cez týždeň vyvárať.
Našťastie nemáme žiadne alergie, choroby a nebýva nám zle z jedla.

@sense veď to je super, že sa Ti nič nestalo. Ale v prípade, že v tej ryži tie spóry sú, stačí, aby nebola okamžite schladená na veľmi nízku teplotu a problém je na svete. A nezaškodí mať to na pamäti. To je ako argument, že koľko som pojedla surových vajec a nedostala som salmonelózu. To ale neznamená, že neexistuje. A k reštauráciám sa radšej nejdem vyjadrovať, auditovala som také prevádzky. Ďakujem, radšej si navarím doma.