icon

Náhrada červeného farbiva do punčových rezov

mariynka
23. nov 2024

Ahojte, existuje nahrada cerveneho farbiva do puncakov? Dakujem. 😋

anos18
23. nov 2024

@mariynka ja dávam sirup, nie farbu

mariynka
autor
23. nov 2024

@anos18 a v akom mnozstve? Nie je taky recept niekde? Este som puncak nerobila. Dakujem

anos18
23. nov 2024

@mariynka niekde mám recept, zajtra pohladam

cukroska
23. nov 2024

@mariynka Ja tiež sirup malinový a kvapku punčovej arómy a práškový cukor.

ketrint
23. nov 2024

@anos18
@cukroska

Prosím podelte sa o recept 🙏 To je partnerov najobľúbenejší, tiež by som skúsila spraviť 😍☺️
Vopred ďakujem.

anos18
24. nov 2024

@ketrint ten punč, čím polievam piskoty robím takto: 30dkg kryst.cukru 3 dl vody a 1 dl malinoveho alebo jahodoveho sirupu, 1 vanilkový cukor, puncova aróma a uvarím. Farbu vôbec nedavam
A polevu na zákusok: 25 dkg práškového cukru, 3 lyžice rumu, 2 lyžice mlieka, sirup na prifarbenie

anos18
24. nov 2024

@ketrint chces celý recept? Aj na piškóty? Alebo ti to takto stačí?

anos18
24. nov 2024

@mariynka pridala som punč a polevu

mariynka
autor
24. nov 2024

@anos18 dakujeeem😍👍💗🤪

mariynka
autor
24. nov 2024

@cukroska super.dakujem.chcem sa vyhnut chemickej cerveni z chrobacikov🤣🙉😁

annmari
24. nov 2024

@mariynka ja dávam do cesta prášok z lyofilizovaného dračieho ovocia alebo malín. Aj na chuti to pridá a farba je brutálna.

ketrint
24. nov 2024

@anos18 rada by som cely overený recept ☺️
Ďakujem moc.

kiki68
24. nov 2024

Moja babka davala ribezlovu stavu domacu, alebo malinovu. Mozes dofarbit stavou so cvikly. Zas neviem ake to chces mat az ruzove

anos18
24. nov 2024

@ketrint upečiem 3 x piškótovy plát. Na jeden ide: 4 vajcia, 5 PL cukru, 20dkg múky, 1 dl vriacej vody. Piškótu pečiem na papieri. Piškóty olúpeme od vrchnej šupky, aby do nich punč dobre vsiakol. Spodnú piškótu natrieme marhuľovým džemom. Strednú položíme na alobal, polejeme punčom a tou poliatou stranou preklopíme na spodnú piškótu a potom ju polejeme punčom aj z druhej strany. Tretiu piškótu natrieme lekvárom a natretou stranou položíme na stredny plát. Zaťažíme. Potom polejeme polevou. Keď poleva ešte nie je celkom suchá, predznačíme si, ako budeme krájať rezy, lebo ak by celkom uschla, už sa bude poleva lámať. Ja mám len takýto jednoduchý recept, niekto do stredu mieša orechy s lekvárom a rumom...., ale ja robím takto. A piškóty hádam vieš, zvlášť žĺtky s cukrom miešaš, vodu, potom múku a na záver sneh. Punčom sa polieva iba ten stredný plát

cukroska
24. nov 2024

@mariynka 😅

cukroska
24. nov 2024

@ketrint Aj u nás u všetkých obľúbený mňam. Ja robím podľa seba uz roky. Niekde mám recept napísaný..Ale základ je tri piškótové korpusy. Niekto robí ružový ja nie. Jeden diel (stredný namočím celý do sirupu )Sirup robím podľa seba. Malinový sirup,voda,punčová aróma,alebo rum ( ja nedávam kvôli deťom ) ak je sirup kyslejší tak aj cukor.Na spodný korpus natieram lekvár (malinový,ribezľový,marhuľový,aký chcete) nato dám druhý korpus namočený v sirupe (nie horúci sirup skôr vlažný,lebo sa rýchlo rozmočí a nedá sa vybrať.Tiez natriem lekvár a dám tretí plát koláč zaťažím.Nechám aspoň pol dňa zaťažený,nech sa to všetko dobre vsaje a je rovný. A polevu klasika. Práškový cukor +malinový sirup,punčovú arómu,kvapku oleja. Môžte použiť aj citrón.To je už na každom kto ako má rád Ja ho robím veľa rokov a už to mám tak v oku.Je naozaj vždy dobrý šťavnatý a moji by ho jedli aj každý deň. Je to jednoduchý koláč,len najviac času zaberie upiecť tri korpusy. Takže veľa krát keď chcú moji tak urobím jednu piškótu a rozkrojím na tri diely a urobím ako rez. Alebo roládu. Rýchle a aj keď menej,ale poteší.

cukroska
24. nov 2024

@ketrint niekedy robím tsk niekedy tak..podľa toho ako mám lekvár aj náladu 😅

ketrint
25. nov 2024

@anos18
@cukroska

Ďakujem Vám obom!! Prejdem si to a niečo vyberiem a uuurcite skúsim tieto Vianoce.
Ďakujem moc. 🥂💕

anos18
25. nov 2024

@ketrint nech sa vydarí 😊

cukroska
25. nov 2024

@ketrint za málo. Nech sa podaria,ale určite budú chutiť 😊

ketrint
26. nov 2024

Ste skvele! 💕😉

mamatroch
26. nov 2024

@ketrint ja robim podla receptu od Liviera desserts (ma videorecepty na youtube). Uz som podla nej robila puncak, venceky aj stedrak a ozaj sa vydarili. Ked si rozkliknes pod videom, mas tam rozpisane i suroviny. A videa robi ozaj podrobne, jednoducho vysvetlene i zaciatocnikom.

mamatroch
26. nov 2024
ketrint
26. nov 2024

@mamatroch pozriem aj toto, ďakujem moc! 😍👌