Náhrada červeného farbiva do punčových rezov
Ahojte, existuje nahrada cerveneho farbiva do puncakov? Dakujem. 😋
@ketrint ten punč, čím polievam piskoty robím takto: 30dkg kryst.cukru 3 dl vody a 1 dl malinoveho alebo jahodoveho sirupu, 1 vanilkový cukor, puncova aróma a uvarím. Farbu vôbec nedavam
A polevu na zákusok: 25 dkg práškového cukru, 3 lyžice rumu, 2 lyžice mlieka, sirup na prifarbenie
Moja babka davala ribezlovu stavu domacu, alebo malinovu. Mozes dofarbit stavou so cvikly. Zas neviem ake to chces mat az ruzove
@ketrint upečiem 3 x piškótovy plát. Na jeden ide: 4 vajcia, 5 PL cukru, 20dkg múky, 1 dl vriacej vody. Piškótu pečiem na papieri. Piškóty olúpeme od vrchnej šupky, aby do nich punč dobre vsiakol. Spodnú piškótu natrieme marhuľovým džemom. Strednú položíme na alobal, polejeme punčom a tou poliatou stranou preklopíme na spodnú piškótu a potom ju polejeme punčom aj z druhej strany. Tretiu piškótu natrieme lekvárom a natretou stranou položíme na stredny plát. Zaťažíme. Potom polejeme polevou. Keď poleva ešte nie je celkom suchá, predznačíme si, ako budeme krájať rezy, lebo ak by celkom uschla, už sa bude poleva lámať. Ja mám len takýto jednoduchý recept, niekto do stredu mieša orechy s lekvárom a rumom...., ale ja robím takto. A piškóty hádam vieš, zvlášť žĺtky s cukrom miešaš, vodu, potom múku a na záver sneh. Punčom sa polieva iba ten stredný plát
@ketrint Aj u nás u všetkých obľúbený mňam. Ja robím podľa seba uz roky. Niekde mám recept napísaný..Ale základ je tri piškótové korpusy. Niekto robí ružový ja nie. Jeden diel (stredný namočím celý do sirupu )Sirup robím podľa seba. Malinový sirup,voda,punčová aróma,alebo rum ( ja nedávam kvôli deťom ) ak je sirup kyslejší tak aj cukor.Na spodný korpus natieram lekvár (malinový,ribezľový,marhuľový,aký chcete) nato dám druhý korpus namočený v sirupe (nie horúci sirup skôr vlažný,lebo sa rýchlo rozmočí a nedá sa vybrať.Tiez natriem lekvár a dám tretí plát koláč zaťažím.Nechám aspoň pol dňa zaťažený,nech sa to všetko dobre vsaje a je rovný. A polevu klasika. Práškový cukor +malinový sirup,punčovú arómu,kvapku oleja. Môžte použiť aj citrón.To je už na každom kto ako má rád Ja ho robím veľa rokov a už to mám tak v oku.Je naozaj vždy dobrý šťavnatý a moji by ho jedli aj každý deň. Je to jednoduchý koláč,len najviac času zaberie upiecť tri korpusy. Takže veľa krát keď chcú moji tak urobím jednu piškótu a rozkrojím na tri diely a urobím ako rez. Alebo roládu. Rýchle a aj keď menej,ale poteší.
Ste skvele! 💕😉
@ketrint ja robim podla receptu od Liviera desserts (ma videorecepty na youtube). Uz som podla nej robila puncak, venceky aj stedrak a ozaj sa vydarili. Ked si rozkliknes pod videom, mas tam rozpisane i suroviny. A videa robi ozaj podrobne, jednoducho vysvetlene i zaciatocnikom.
@ketrint - tu je konkretne ten puncak:



@mariynka ja dávam sirup, nie farbu