icon

Najlepšie recepty na bábovku

27. júl 2025

Ahojte uz som skusala s bananom so snehom vselico ale nvm neni to ono.
Mate nejaku co urobite 1000x a 1000x Vam vyjde rovnako skvele?

radka0807
27. júl 2025

@anonym_autor ja mam takú trojfarebnu,ktorá je z pudingový prášková vždy sa podarí a ešte zatiaľ všetkým chutila, ak chcete napíšem vám recept

autor
27. júl 2025
@radka0807

@anonym_autor ja mam takú trojfarebnu,ktorá je z pudingový prášková vždy sa podarí a ešte zatiaľ všetkým chutila, ak chcete napíšem vám recept

@radka0807 anooo

milanemila
27. júl 2025

@anonym_autor ja robim tuto uplne najobycajnejsiu hrncekovu, resp dcera ju uz zvladne sama…len davam o jedno vajicko viac a namiesto oleja roztopene maslo.
https://dobruchut.aktuality.sk/recept/29401/hrn...

luccija
27. júl 2025

Áno, robím iba jeden recept kde ide šľahačkovú smotana namiesto oleja.Ale mňa piecť nebaví🤪

procrastique
27. júl 2025

Táto
https://bonvivani.sk/recepty/trena-babovka

Urobená stovky krát a vždy je super, robím aj 2x týždenne, ak niekam ideme a chceme si prehryznúť niečo tak ju beriem plus skoro každú nedeľu :D

petronela1985
27. júl 2025

@anonym_autor jedine túto už robím, bez mlieka, s minerálkou. Začala som ju piecť, keď som bola na bezmliečnej diéte. Vždy sa podarí, je chuťovo veľmi dobrá a vláčna.
https://nanicmama.sme.sk/recept/kolace/jemna-ba...

janinah
27. júl 2025

9x z 10 baboviek robim orechovu

radka0807
27. júl 2025

@anonym_autor 2 bielka vyšľaháme na sneh, pridáme 50g cukru, znova vyšľaháme, pridáme 2 žĺtka, trochu oleja, premiešame, pridáme čokoládový puding ( myslím ten prášok) s trochou prášku do pečiva ( ja dávam asi stvrt lyzicky) , treba ho zmiešať s pudingom až tak dat do pripravenej zmesi.
V druhej miske: 2 bielka vyšľaháme na sneh, pridáme 50g cukru, vyšľaháme, pridáme 2 žĺtka, trochu oleja, premiešame, pridáme jahodový alebo malinový pudingový (prasok) zmiešaný s trochou prášku do pečiva. Zmiešať s pripravenou zmesou.
V tretej miske: 2 bielka vyšľaháme na sneh, pridáme 50 g cukru, vyšľaháme, pridáme 2 žĺtka, trochu oleja, premiešame, pridáme vanilkový puding ( prasok) s trochou prášku do pečiva, pridáme do pripravenej zmesi.
Bábovku formu namastime, posypeme múkou, dáme najprv čokoládovú zmesi, potom jahodovu a nakoniec vanilkovu. Pečieme v rúre na 180 stupňov. Treba občas otvoriť dvierka aby bábovka nevykypela ako rastie. Ja ju peciem kým sa nezačne oddeľovať od krajov. Hneď teplú ju treba vyklopíme, predtým nožom ešte okolo stredu ak treba. Polejem čokoládou.
Používam pudingy Dr. Oetker, skúšala som aj iné ale s týmto sa mi to paci najviac

avanka
27. júl 2025

@anonym_autor https://www.mimibazar.sk/recept/25866/hrncekova... je za mňa naj bábovka, ktorá sa vždy podarí

diewcatqoo
27. júl 2025

Robim uz len tuto
https://www.toprecepty.cz/recept/28162-rychla-o...
Este sa nestalo, ze by nevysla.

jablkovastrudla
27. júl 2025

Roky peciem iba tuto, sestra mi dala recept a vzdy vyjde dobre. Jedine davam menej cukru lebo prvy krat bola mega sladka.
♥ jemnulinká a vláčna bábovka podľa mňa ♥ | Mimibazar.sk https://share.google/0FnU4qNPSfyd2WWhC

autor
27. júl 2025
@jablkovastrudla

Roky peciem iba tuto, sestra mi dala recept a vzdy vyjde dobre. Jedine davam menej cukru lebo prvy krat bola mega sladka.
♥ jemnulinká a vláčna bábovka podľa mňa ♥ | Mimibazar.sk https://share.google/0FnU4qNPSfyd2WWhC

@jablkovastrudla dakujem skusim

autor
27. júl 2025
@radka0807

@anonym_autor 2 bielka vyšľaháme na sneh, pridáme 50g cukru, znova vyšľaháme, pridáme 2 žĺtka, trochu oleja, premiešame, pridáme čokoládový puding ( myslím ten prášok) s trochou prášku do pečiva ( ja dávam asi stvrt lyzicky) , treba ho zmiešať s pudingom až tak dat do pripravenej zmesi.
V druhej miske: 2 bielka vyšľaháme na sneh, pridáme 50g cukru, vyšľaháme, pridáme 2 žĺtka, trochu oleja, premiešame, pridáme jahodový alebo malinový pudingový (prasok) zmiešaný s trochou prášku do pečiva. Zmiešať s pripravenou zmesou.
V tretej miske: 2 bielka vyšľaháme na sneh, pridáme 50 g cukru, vyšľaháme, pridáme 2 žĺtka, trochu oleja, premiešame, pridáme vanilkový puding ( prasok) s trochou prášku do pečiva, pridáme do pripravenej zmesi.
Bábovku formu namastime, posypeme múkou, dáme najprv čokoládovú zmesi, potom jahodovu a nakoniec vanilkovu. Pečieme v rúre na 180 stupňov. Treba občas otvoriť dvierka aby bábovka nevykypela ako rastie. Ja ju peciem kým sa nezačne oddeľovať od krajov. Hneď teplú ju treba vyklopíme, predtým nožom ešte okolo stredu ak treba. Polejem čokoládou.
Používam pudingy Dr. Oetker, skúšala som aj iné ale s týmto sa mi to paci najviac

@radka0807 myslite, ze sposob miesania alebo ten samotny postup ovplyvni vlacnost?
ja robim stale akoby 1 recept so snehom a raz je vlacnucka mnam a raz sucha ako piliny 🥹

radka0807
27. júl 2025
@anonym_autor

@radka0807 myslite, ze sposob miesania alebo ten samotny postup ovplyvni vlacnost?
ja robim stale akoby 1 recept so snehom a raz je vlacnucka mnam a raz sucha ako piliny 🥹

@anonym_autor neviem ja používam mixér a je to vždy super

anonym_8f672c
27. júl 2025

@anonym_autor bola som na tom rovnako, šľahačkovú, banánovú. orechovú, ale žiadna sa nám nepáčila tak, ako táto, robím ju už asi desať rokov, už nešpekuľujem. Len miesto vody dávam mlieko. https://www.mimibazar.sk/recept/45204/jemnulink... . Ja vyšľahám bielka s cukrom, ale kryštáľovým, potom pridám bžĺtky, prešľahám, olej, mlieko a múku s kypriacim práškom len metličkou opatrne na tri krát primiešam. Dve tretiny dám do formy, do poslednej tretiny pridám kakao, premiešam, nalejem ne svetlé cesto, premiešam vidličkou, aby bola mramorová a pečiem. Pridávam aj hrozienka. Nenamená to ale, že sa musí páčiť aj vám, my nemáme radi také s množstvom oleja, radšej takúto ľahšiu. Šľahám vždy ručným mixérom, bielky najskôr samé so štipkou soli, kým nie sú polotuhé, potom postupne na tri krát pridám cukor a šľahám úplne do tuha, žĺtky, olej a vodu ale už len chvíľu. Nie je dobre, ak to prešľaháš

amelia89
27. júl 2025

ja robim podla jedneho receptu citronovo-tvarohovu babovku. akoze okrem toho ze sa podari uplne vzdy,je tak dobra,je strasne vlačna, nikdy nie je sucha a ktokolvek ju skusil vzdy to chvalil, a hlavne moje deti haha. odfotim recept ak chceš ale teda nie je klasicka ide tam ten citron aj tvaroh….

anonym_8f672c
27. júl 2025
@anonym_autor

@jablkovastrudla dakujem skusim

@anonym_autor sorry, až teraz som si všimla, že tu ten recept už máš od @jablkovastrudla 😎 Tak som rada, že s ním má dobré skúsenosti aj niekto iný

jablkovastrudla
27. júl 2025
@anonym_8f672c

@anonym_autor sorry, až teraz som si všimla, že tu ten recept už máš od @jablkovastrudla 😎 Tak som rada, že s ním má dobré skúsenosti aj niekto iný

@anonym_8f672c aj ja som rada ze niekto iny ju chvali 😁 ja ju miesam podla nalady, vzdy vyjde dobre.toto je najoblubenejsi kolac mojho starsieho syna 🙂 len teda toho cukru davam aj o 100 g menej

mirage
27. júl 2025
@amelia89

ja robim podla jedneho receptu citronovo-tvarohovu babovku. akoze okrem toho ze sa podari uplne vzdy,je tak dobra,je strasne vlačna, nikdy nie je sucha a ktokolvek ju skusil vzdy to chvalil, a hlavne moje deti haha. odfotim recept ak chceš ale teda nie je klasicka ide tam ten citron aj tvaroh….

@amelia89 ta moze byt chutna, aj ja davam do cesta bud kyslu smotanu alebo skyr, je vlacna, pruzna, stavnata.

amelia89
27. júl 2025
@mirage

@amelia89 ta moze byt chutna, aj ja davam do cesta bud kyslu smotanu alebo skyr, je vlacna, pruzna, stavnata.

@mirage presne to je presne to co ju zvlačni

amelia89
Autor odpoveď zmazal
autor
29. júl 2025
@amelia89

@mirage presne to je presne to co ju zvlačni

@amelia89 vazne? 🙈

autor
29. júl 2025
@amelia89

@amelia89 tvaroh?

mariynka
30. júl 2025
jasi2
30. júl 2025

@anonym_autor
250 g polohrubá múka
250g tuk ( maslo , palmarin , hera)
189 g cukor
4 vajcia
1 vanilínový cukor
1 prášok do pečiva