Nápady na dva obedy pre rodičov
Ahojte, prosim poradte mi obedy na 2 dní pre rodičov ktori prídu v sobotu ráno a budú u nás do pondelka rána. Pre 4 osoby, tak aby nikde neboli paradajky a hlavne aby to bolo rýchle na prípravu, v sobotu ešte povedzme čokoľvek ale v nedeľu chceme ísť ráno do kostola, neviem co a ako urobiť aby bol nedeľný obed tak, ako sa patrí. Niesom extra kuchárka, ale chcem žeby mali čo jesť a ja aby som nestala pol dna v kuchyni 😶
No pre rodičov na nedeľu klasiku, zemiakový šalát, ktorý môžeš urobiť už v sobotu večer, rezne si obaliť a v nedeľu po návrate z kostola už len vypražiť. Polievku by som navarila v sobotu na dva dni. Asi vývar.
Zemiakovy, sosovicovy, spenat, iny privarok, cestoviny s omackou,
Ja by som urobila v sobotu dobrú lasagnu a salat, a v nedeľu nejakú krémovú polievku + pečene kura a zemiaky , ,cesnakovy dip + šalát
Preco sa neopytas tvojich rodicov co by si radi dali? Pripadne nepamatas co im chuti?
Co ja viem, ja zo svojrovcov nerobim britsku kralovnu. Polievku zvycajne nespravim nikdy. Druhe rychlovku typu pecene stehna, pecena ryba, perkelt-ved nech sme hlavne co najviac spolu a nie ondit sa po kuchyni. Sami vravia, ze preto k nam predsa nechodia a my ich samozrejme pohostime, no nikto to tak nepreziva. Ked tu citam o vyvare, reznoch, salate....fuuu to teda nie. U nich tiez vzdy riesime obedy prakticky, pokojne aj spagety so syrom v sobotu
@hederamonstera ako sa prosím vari vývar ak je niekto preč?
@babatkoo toto by som určite nevarila žiadnej navsteve
@gertrudaosem normalne v hrnci na najnizsi plamen😂
@hederamonstera to by som nikdy nespravila
Ja zajtra peciem kacku,ale mozes takto upiect aj kura,ci bravcove mäso.
O 9.00 musim byt v kostole a vratim Sa az okolo 12.00,kedy chceme uz jest.
Knedlu i sliziky som pripravila uz dnes,kapustu kupila hotovu mrazenu.ale keby nie nic Sa nedeje,spravim ryzu,alebo zemiaky,zeleninovy salat..
.s cim je menej roboty.
Cize casovo asi takto:
Zajtra rano zacnem varit vyvar o 7.30-,8.00,bude Sa na slabunkom plameni varit az kym nesadneme k stolu.
Predtym nez postavim polievku ,pripravim si mäso-osolim,ochutim koreninami a tak...vlozim k tomu velke zemiaky a o 8.00 to dam prikryte piect na 170.stupnov.
Do 12.00 to bude super.
Teste pred podavanim kacku prepnem na gril aby sa upiekla koza do chrumkava.
Robim takto kazdu nedelu,obed Sa vari takpovediac Sam.
Ja si to predpripravim.
Ak chces rezne,naklep a obal den vopred a uvar si zemiaky v Supke.
Ocistene uz len na kocky a poopekas,kym sa usmazia rezne.
Alebo si uvar nieco omackove den vopred a das v nedelu uz len prihriat/gulas , paprikas,prirodne rezne,segedin perkelt..../
V sobotu nejaku Hustu polievku/strukovinovu alebo kremovu s krutonmi/,a bud dake cestoviny alebo rizoto a pod.
@osky ďakujem, takéto presne niečo som potrebovala, s časovým harmonogramom lebo ohľadom časovej logistiky varenia niesom veľmi skúsená zatiaľ :( ale musím úprimne povedať, ze sa bojím odísť z bytu a zapnutý plyn a rúra.. Nezhori to? A čo ak sa vyvarí voda z vývaru a zhorí to všetko? Áno robila to aj moja mama aj stará mama ze odišli do kostola a prišli k hotovému obedu ale ja sa fakt bojím, na ten byt mame hypotéku a skončíme pod mostom a s dlhom ak sa niečo stane 😭🤷
ak nie si moc zdatná, isto by som nevarila taký vývar, čo bude bublať 7 hodín, Načo?
Prave preto Sa to vari na uplne mslinkom ohne ledva to hodi bublinku.
Ale s plynom by som Sa asi tiez bala.
Uvar ten vyvar bud vecer den predtym,aby bol pod dozorom.
Alebo urob inu polievku.
Nic nezhori!.
Ved to mäso podlejes vodou,prikryjes a das piect na cca 165-180 stupnov.
Silnejsie nie!
Ked Sa vratis z kostola,pozries ci je mäkke,ak ano,pridas teplotu,odokryte dopecies...ak nie,pridas na 200 ale nechas zakryte dalej piect.
Ja dnes ako som prisla domov,bolo 11.30.
Vsetko hotove,akurat som odokryla kacku/po 3,5 h. na 165 st./ a dala na 220 ,aby Sa pripiekla kozicka a zemiacky/piekli Sa s kackou/
Zatial sme si dali vyvar...

Ak nie si moc skúsená kuchárka tak nieco lahke ja napriklad zapekana misa - das tam maso , zemiaky , cibuľa , slaninky zalejes smotanou+vajicko a nechas piect , ptm ja robim dost casto plnku ku kuratu tzv. ale bez kurčata co sa dava pečienkovu ale na plech to mame ako obed plus salat zeleninový k tomu