Nápady na lacné a zdravé nízkosacharidové jedlá
Snažím sa jesť nizkosacharidovo a veľa zeleniny, ale mám pocit, že stále jem to isté. Taktiež mám pocit, že to ide dosť do peňazí- mäso, syry, šunky, tuniaky, vajcia z voľného výbehu alebo aspoň podstielkove sú v dnešnej dobe už nie najlacnejšie a ťažšie uvariť veľké množstvo ako sacharidove. Výrobky z múky neuznávam ako plnohodnotne jedlo, tiež ryžové a zemiakové, to už len občas na chuť burger, pizza a pod s kamošmi vonku. Tie, ktoré sa stravujete zdravo, čo zvyknete variť?
@natalka13 Neznamena. Zalezi co jes. Je to komplexne. Ultra maratoncovi asi nebude vyhovovat nejest sacharidy, zatial co nejakemu crossfitakovi bude lepsie z bielkovin a tukov. Autorka si vybrala nizkosacharidovu dietu. Nechapem preco maju niektore zeny potrebu presviedcat ju o tom, ze potrebuje jedavat viac sacharidov. Ved asi ma na to dovod preco sa takto rozhodla.
@anonym_29f2d7 pise dovod - NEU ZNAVA to ako plnohodnotne jedlo. Ale obcas ma burger - burger je co zdrave ci nezdrave jedlo?
Ja sa len pytam preco je to podla nej nezdrave dat si kopcek kvalitnej ryze ku kvalitnemu masu. Ved nech to vysvetli.
📌
@anonym_29f2d7 pise dovod - NEU ZNAVA to ako plnohodnotne jedlo. Ale obcas ma burger - burger je co zdrave ci nezdrave jedlo?
Ja sa len pytam preco je to podla nej nezdrave dat si kopcek kvalitnej ryze ku kvalitnemu masu. Ved nech to vysvetli.
@natalka13 Predpokladam, ze burger je guilty pleasure. Kopcek k ryze si pravdepodobne k masu neda preto, ze jednak jej ryza nesedi do diety a jednak to zaroven ani nie je jej guilty pleasure. Tak preco si ho davat?

@anonym_autor Ja mam tiez radsej jedla bez sacharidovych priloh a bez muky, pride mi to lahsie stravitelne. No ja mam pocit, ze pestrost je rovnaka, len su jedla trochu upravene. Napriklad dnes sme mali luskovy privarok zo zltych luskov. Kedze nezahustujem mukou, tak to robim tak, ze pokrajam lusky uplne na drobno, povarim na osmazenej cibulke, necham odparit takmer vsetku vodu z varenia a potom pridam odkvapkany jogurt a sladku smotanu. Je to huste, dobre, moj muz je z toho nadseny. Bez muky robim aj ine privarky, napr. spenatovy, tekvicovy. Paprikas sa da zahustit zmixovanou cibulou. Ak nechces klasicke cestoviny, mozes si robit strukovinove, aj doma sa daju vyrobit, dostat aj strukovinove muky.