Nosíte si do práce cesnačku?
V práci máme kuchynku, v ktorej je mikrovlnka aj taká dvojplatnička. Často si nosíme jedlo z domu. Dnes som mala na obed cesnačku a ako obvykle som si ju zobrala do kancelárie, že pri obede dačo pokukám na internete. Kolegyňa mi povedala, či si to nemôžem zjesť v kuchynke, že je teplo, že nechce okná otvárať. A potom ďalšia kolegyňa sa pýta, že čo tu tak cítiť. To ako môžu takto hovoriť na jedlo a ešte na cudzie???? To je zakázané do práce nosiť cesnačku? Ani šéfka sa ma nezastala a povedala mi, že nech obedujem v kuchynke, aby som neobliala aj papiere. To môže mi zakázať???
Nauč sa ohľaduplnosti voči ľuďom. Túto otázku považujem za hlúpy vtip.
Ked chces rolovat cez obednu pauzu internet, tak si vezmi mobil do kuchynky... v kancli jedlo tak maximalne nejake keksy ci ovocie dzobnut pomedzi, fakt si si myslela, ze sa ta sefka zastane?
Áno môžu. Ako nehnevaj sa, ale keď máte kuchyňou, čas na obed vyhradený, máš jesť tam.
K tej cesnacke, aj mne by to vadilo. Je to silné aromatické. Nemôžu ti zakázať to jesť, ale nemusí sa im to páčiť keď im to "vonia" pod nosom.
Nabudúce skús k tej cesnačke ešte bôčikovú paštétu alebo tresku 👌 kolegyňa už rada otvorí v kancli okno a ak jej šéfka pomôže tak ťa z neho môžu hodiť aj so stoličkou 🤣
však rybacinka, cibuľka, vajíčka, cesnačik 🙂, pre mňa napr. aj cvikla a kyslé jedlá sú dosť cítiť. Treba rozlišovať - doma (neformálne) v práci (formálne) - nie všetci kolegovia sú predsa kamoši. Do práce si treba nosiť neutrálne. Určite jesť len v miestnosti na to určenej. Jesť pri počítači a mobile je zbytočná záťaž mozgu, ale dnes nás trhá po technike, keď môžeme mať minútku čas len vypnúť a jesť.
Moja šéfka (majiteľka firmy) obedovala VŽDY v kancelárii. Mali sme kancle vedľa seba a otvorené dvere museli byť. Neskutočne mi to vadilo keď som cítila jedlo. Nie raz mala cesnačku, karfiol, pečené mäso s kyslou kapustou... Je veľmi nepríjemné cítiť v kancelárií takého,, fajnotky".. Keď ku mne prišiel klient tak som sa normálne hanbila za ten smrad. Keby to bola kolegyňa hneď ju s tým pošlem do frasa.
Cesnacku nie ale lososa bezne 😀 tiež sa kolegovia netvária privetivo, ale mne tie ich kolena a rezne tiež nevoňajú😀
@janaolas332 presne tak😀 vsetko má nejakú vonu ja pracujem v banke a bezne si tu hrejem rybu😂 no co
Nikto ti nemôže zakázať to jesť, to je sice pravda, ale tak snad si nebudeš do práce nosit aromatické jedla a smradit s tým ešte aj v kancli. Keď si už nemôžeš pomôcť, tak to zjedz v tej kuchynke, to je fakt najmenej. A teda výhovorka, či máš ostať hladná ma pobavila 🤣 tak keď vieš, že si chceš zobrať jedlo z domu, nevar smrady a keď chceš variť smrady, tak si kúp niečo iné do práce.... To je také komplikované? Mať ťa za kolegyňu tak pri mojom davivom reflexe by jedna z nás musela dať výpoveď
Tak nestihas alebo si chcela nieco pokukat na internete? 🙂 Samozrejme, ze nemas pravo zneprijemnovat kolegom pracu smradom z cesnacky ..
Prave pre ludi, ako si ty, @autorka, my mame v internej smernici zakazane nosit si taketo jedla do prace. Doteraz som tej smernici nerozumela, lebo by mi v zivote nenapadlo, ze niekto pricetny sa vobec moze toto opytat, nie to este urobit, ale vidim, ze som sa hlboko mylila.
Poraďte ako vysvetliť/napomenúť dospelému človeku keď mlaska...veľmi ma to irituje, neviem si to nevšímať, až mi to trhá uši
My napríklad nemáme kde inde sa najesť ako v kancelárii. Kuchyňku máme veľkú tak 100 x 200. Je tam iba drez, mikrovlnka a chladnička. Žiadny stôl ani stolička. A nosíme si do roboty všetko. Nikdy by ma nenapadlo povedať kolegyni, že mi jej kapustnica smrdí.Aj ryby si nosíme, jednoducho všetko . Máme okná, vyvetráme. Je to jedlo preboha 🤦
A teda neviem kde všetky čo tu píšu ako je hrozné priniesť si do práce cesnačku pracujú. Pretože koľkokrát ľudia ľudia riadne smrdia, pot, cigarety apod. 100x horšie ako jedlo.
Normálne som prekvapená z týchto reakcii😳😃 v bývalej práci sme všetci jedli v kanceláriách (kuchynku sme nemali, len mikrovlnku v miestnosti kde bola kopírka🙄 / niektorí kolegovia mali mikrovlnku priamo v kanc.) V terajšej práci síce kuchynka je, ale nikdy som tam nevidela nikoho jesť (okrem toho je tam málo miesta, keby sa tam stretli piati naraz nemajú si ani kde sadnúť) tiež som videla ako si niektorí nosia do kancelárie. Ja som v kancelárii sama, ale aj tak ani v predchádzajúcej práci sme s tým nemali problém, akurát sme si robili chute😃 (veď to je taký problém otvoriť potom okno? - nevravím teraz o tej cesnakovej polievke🙂)
Naco krmite tohto trola reakciami?
Tiez by som si nedala cibulu na chleba na desiatu doroboty 🤦♀️
My tiež jedávame spolu v práci, nie v kuchynke. Nenosíme ale aromatické jedlá. Šéfka chodieva na obed do reštaurácie a teda tá vždy príde tak nasmradená, ako keby bola priamo v kuchyni pri kuchárke a sama si obed varila 😵💫 otras, vždy vetráme, aby ten pach vyprážania a celkovo varenia vyprchal, kým prídu zákazníci 😀
Existuju nepisane pravidla, ze v kancli nejem aromaticke jedla a v kuchynke tiez zvazim co si donesiem. Aroma po rybe v mikrovlnke nie je lakava tak isto ako kapusta. To ze ja na to mam dnes chut neznamena, ze kazdy v kancli to chce voniat.
Ak máte kuchynku, tak treba jest v kuchynke. Cesnacka je maximálne nevhodná, mne cesnak brutal vadí. Kolegom sa vôbec nečudujem.
Ani si nechcem predstavit, keby kazdy rozmyslal ako ty.. jeden by si doniesol sardinky, jedol za stolom. Druhá cesnacku. Treti udenaca, stvrta kvargle a piaty varené vajcia.. veď čo na tom, je to jedlo .. to by bola radosť u vas pracovať 🤮.. trošku skús pouvažovať 🤷
@river_song vražedné kombinácie.. 🙈😆. Ľudí, čo by tam prišli, by asi od dverí vykotilo.
@mateson ja sa tu tiež len čudujem nad tými reakciami aké sú tu všetky fajnové. My tiež jedavame v kancli za stolom lebo žiaľ nemáme na to iné miesto. V kuchynke máme iba jednu skrinku dve umývadlá a mikrovlnku a je to iba taký mini kumbal. A nikdy by ma nenapadlo kolegyni povedať, že jej obed smrdí a nech s tým ide preč.
By ma zaujímalo koľko z tých čo sa tu rozčuľuje nad "smradľavou cesnačkou" si ide zafajčiť, a potom taká zasmradená vojde do kancelárie a sadne si vedľa kolegyne nefajčiarky.

Prepac, ale chyba Ti elementarne savoir-vivre... neviem v akom odbore pracujes, ci prijimate klientov a podobne... ale ta predstava, ze prides do prace kde citit pach jedla :( a taky fajn odstaty... nie dakujem... samozrejme, ze Ti nemozu prikazat co mozes a c nemozes jest, ale neviem co mate napisane, ale napriklad jedlo by nemalo byt v praci, okrem na to urcenych priestorov (kuchynka/jedalen) a uz vobec nie pri PC. U nas sa napriklad aj kava chodi pit "von" z kancelarie.