icon

Obľúbené detské jedlá - spomienky na chute detstva

12. apr 2025

Premýšľala som nad touto témou pri dnešnom varení 🙂
U mňa to bola krupicová kaša s kakaom zmiešaným s práškovým cukrom, chleby vo vajci, uhorky a paradajky čerstvo odtrhnuté z babkinej záhradky, kurací perkelt s haluškami, zemiakový prívarok, fazuľová mliečna polievka, a zeleninové rizoto. A v školskej jedálni kulajda so smotanovým posúchom, z ktorého som vždy obrala všetku rascu. A keď rátame aj sladkosti a nezdravé veci, tak kindervajíčka a bublanina 😄
Aké boli tie vaše?

Strana
z2
ada309
12. apr 2025

Trhance s mliekom a slaninou, šuľky s opečenou cibuľou, syrové halušky, chlebík vo vajíčku, polesniky a posuchy s maslom a cukrom ( mnaaaam), zbožňovala som rybaciu pomazanku..
Nemala som rada sladké jedlá ako palacinky, buchty, krupica,puding,

terezkaarthuramax
12. apr 2025

Aj ja krupicovu kašu. Tou som sa nechavala vyhradne krmit..ostatné jedlá som jedla sama. Sladkosti som mala vels obľúbených mnohf dnes uz nevyrabaju.

marianarem
12. apr 2025

U mna islo vsetko sladke - ryzovy nakyp, zemlovka, parene buchty, krupica, perky s makom, palacinky...
Inac typicke jedlo (skor dezert) mojho detstva bolo nieco, co sa dnes uz vobec nerobi - zltko s cukrom. To som mala velmi rada.
Ale co vo mne zanechalo asi najsilnejsie zazitky, boli dve uplne obycajne veci: ked sa doniesol este cerstvy teply chlieb a cela rodina sme ho doslova zozrali s maslom a potom este chlieb namacany do vypeku z masa, rovno z hrnca sme to vyjedali.

jaroe
12. apr 2025

Pečený bôčik s kyslou kapustou a zemiakmi, zemiakové placky pečené na sucho priamo na sporáku - s domácim maslom a kyslým mliekom. Parené buchty plnené čučoriedkami, poliate maslom a posypané škoricovým cukrom - jediné sladké jedlo, ktoré som v detstve zjedla.

ada309
13. apr 2025

Mňa napadlo ešte vtáčie mlieko..

kuchynka15
13. apr 2025

Ja som milovala všetko okrem špenátu a mozočku. A naj jedlo mám doteraz dusený mladý bôb na cibuľke a paprike s vajíčkom a novými zemiakmi. Inak strukoviny milujem všetky, pamätám sa,že som sa raz tak najedla hrachovej kaše so špekáčikom, že som vracala. A ešte keď ma mama raz nútila zjesť špenát, tak mi nad ním prišlo zle. A jedálni som milovala droždovu polievku a nátierku z droždia.

Strana
z2