icon

Obľúbené detské jedlá - spomienky na chute detstva

12. apr 2025

Premýšľala som nad touto témou pri dnešnom varení 🙂
U mňa to bola krupicová kaša s kakaom zmiešaným s práškovým cukrom, chleby vo vajci, uhorky a paradajky čerstvo odtrhnuté z babkinej záhradky, kurací perkelt s haluškami, zemiakový prívarok, fazuľová mliečna polievka, a zeleninové rizoto. A v školskej jedálni kulajda so smotanovým posúchom, z ktorého som vždy obrala všetku rascu. A keď rátame aj sladkosti a nezdravé veci, tak kindervajíčka a bublanina 😄
Aké boli tie vaše?

Strana
z2
minenkaa
12. apr 2025

Kuracia polievka,ja som skoro nič nejedla do 24rokov

simsalabim
12. apr 2025

Sulance s makom. Rezance so slivkovym lekvarom alebo orechove rezance. Rybie file so zemiakmi. Spenat s vajickom. Rascova polievka.

glade22
12. apr 2025

Žemľovka, fliačky so sladkou kapustou a bryndzové pirohy 🙂

nikayla
12. apr 2025

Lečo, jednoznačne a dodnes sa ho neviem dojesť 🤤

simsalabim
12. apr 2025

@nikayla ja som leco neznasala a ani dnes ho nemysim 🙈

ariana18
12. apr 2025

U mňa jahody so šľahačkou , pečienka masle a cibuľke od babičky z domácej sliepky a pečený bôčik s kapustou a knedľou 😃 potom zo školskej jedálne som zbožňovala špagety so syrom a kečupom, koložvársku kapustu a parené buchty 🙂 ja som ten drevorubačský typ 😃

nikayla
12. apr 2025

@simsalabim ja zas naopak. Celé leto by som prežila len na ňom 😁 také fajnové z domácich rajčín a paprík a vlastne aj vajíčok 😁 Nič iné tam nedávam, žiadne klobásky, párky

biba_18
12. apr 2025

kapustnica, tatarák, granadír, chlieb s jablkom, kakao s rožkom, fazuľová polievka, pirohy, pečienková pašteka, kočonina, suchá klobása…

simsalabim
12. apr 2025

@ariana18 jahody so slahackou 👍 To kedysi podavali aj v cukrarnach

ivik4
12. apr 2025

Bolonske spagety zo skoly

lucia13022023
12. apr 2025

Špagety zo školy, dávala som si ich suché bez omáčky a len so syrom.. Doteraz neviem aký syr to bol, ale to bol tak výrazný, slany, dobrý syr.. A to mam syrov odjedenych až až, ale takýto syr som už v živote nejdela. Dávali ho malo ale aj tak ho bolo cítiť..

A druhe jedlo také hovädzie maso co robil môj starký. S americkými zemiakmi a šalátom. Milovala som to jedlo.

vanilkovazmrzka
12. apr 2025

Vianocna sosovicova polievka, spenatova polievka, kysnute tvarohove kolace od starkej, pecene buchty od druhej babiny, zemlovka, kura na smotane, svieckova, pecena kacka s kapustou a knedlou, chleba vo vajci, chleba so syrom 🤣

chiarisimo
12. apr 2025

Perky s marhuľovým džemom posypané orechami

dominika77743
12. apr 2025

kuracia polievka😂

t1nusa
12. apr 2025

jooj rada si prečítam tipy a inšpirujem sa pri tvorbe receptov na foodblog 😍 ja som milovala krupicu s kakaom, škoricou a maslom a “čier” - zemiakovú lepivú kašu s maslom 🤤 parené buchty s grankom a maslom, špagety a tuniakovú nátierku

barrborka
12. apr 2025

Granadir, peceny bocik s ryzou, koprovy, tekvicovy privarok

deti95060810
12. apr 2025

keby som začala písať tak by z toho bolo polstrany....😉
mne v detstve chutilo takmer všetko.... rýchlejšie by bolo keby som písala že čo som nemala rada. 😉

autor
12. apr 2025

Rascová polievka ma zatiaľ prekvapila najviac 😀 Lečo som tiež nemala rada.
Na granatír som úplne zabudla, mňam, hneď by som si dala. Taký s babičkinými zaváranými uhorkami.

Keď tak premýšľam, tak poslednú dobu vidím všade samé "modrné" jedlá a na tieto tradičné alebo jednoduchšie jedlá sa akosi zabúda. Uznávam, že nie sú možno všetky najvýživnejšie a najzdravšie, ale tak treba si trošičku aj dopriať, život je aj o tom. Teším sa na zvyšné odpovede a určite sa v nasledujúcich dňoch (a možno aj týždňoch :D) inšpirujem odpoveďami.

candii
12. apr 2025

Halušky a harule. Keď som bola staršia tak rezne kuracie to je moje top doteraz.

qrstxyz
12. apr 2025

Parené buchty 😋

marsmykkok
12. apr 2025

krupicová kaša, buchty na pare, kolienka s vajcom a pečené kuracie stehno-to stehno mám rada doteraz, sladké už tak moc nie a z kolienok s vajcom sa už nenajem.

tenerifka
12. apr 2025

Pamatam si, ako som si na tajnasa kupovala rybky v konzerve (vek 8-12 rokov) , a zjedla ich, nez prisla mama domov, lebo ma hresila, ze je to smradlavy humus. Naopak neznasala som vsetky tie typicke varove jedla s knedlou-rajsku, koprovku... Granadir.... Hydinu.... Brrrrr

tenerifka
12. apr 2025

A teda pamatam si, ked som este bola mala a nemohla som si vyberat, ako som vracala zo sladkych rañajok a veceri typu puding, palacinky, krupica....

kiki68
12. apr 2025

Babkine skubanky, potom perky a parene buchty, to boli naj jedla

marca12
12. apr 2025

Perky plnene slivkovym lekvarom a s kopou maku.

jaskolka
12. apr 2025

Zemiakové pyré s kyslým mliekom,toho som sa nevedela dojest,krupicova kaša, pečené pirohy,ryža s mliekom,a uvarené kuracie drobky (srdce, pečienka)😃. Vždy mama kúpila kurča s drobkami,uvarila mi ich a jedla som to ako zákusok 😃Nikto iný to doma nechcel,takže som bola spokojná

tykat
12. apr 2025

Vsetky 😊 ja som mala len 2 neoblubene, makove slize a granadir. Dnes v 50+ zjem aj makove slize, ale granadir ani za nic. 😀

basska_b
12. apr 2025

Palacinky, koláče všetkého druhu, kapustnica, halušky a samozrejme kuriatko s ryžou 😋

dixitka
12. apr 2025

Špagety s rajčinovou omáčkou sú moja celoživotná srdcovka, aj dnes som ich akurát jedla 🙂 a milovala som cestoviny s grankom - ale teraz by mi už ani nenapadlo to jesť :D

Ešte som si spomenula, že v školskej jedálni robievali držkovú polievku - všetkých z toho nadrapovalo, len ja som doma vysmiata popisovala mame, akú fajnú polievočku sme mali 😁

izabela181
12. apr 2025

Ja som asi do 15tich nejedla skoro nič 🤣 ale teda chlebík vo vajíčku cez víkendy som mala rada a sladké, hlavne buchty na pare od mamy 😊 ešte nám robila občas banán v čokoláde. Banán prekrojila na polovice, dala na tanier, poliala roztopenie čokoládou a navrch šľahačka 🤩 to sme vždy zbožňovala so sestrou

Strana
z2