Odporúčate formu na vanilkové rožky?
Ahojte žienky, rada by som sa s vami poradila. 🙂
Zvažujem kúpu tejto formy na vanilkové rožky v domnení, že proces ich výroby sa mi tým uľahčí/urýchli, ale neviem, či by to tak skutočne bolo a či sú dobré, nechcem to kupovať, aby mi to potom doma zbytočne zavadzalo. Preto sa pýtam, aké máte skúsenosti s takýmito formami na vanilkové rožky? Robí sa vám s nimi lepšie ako klasicky, keď si každý rožok modelujete samy? Nerozpadavajú sa, keď ich z tej formy po dopečení vyberáte?
Ďakujem.🙂
Ja som nikdy nemodelovala, nemala by som na to nervy a každý by bol iný 😅 u nás sa vždy robili vo formickach, ale teda mám klasické kovové po jednom
Ja som nikdy nemodelovala, nemala by som na to nervy a každý by bol iný 😅 u nás sa vždy robili vo formickach, ale teda mám klasické kovové po jednom
@lindous to sú medvedie labky, čo sa dava do formiciek. Ine cesto. Autorka mysli klasické orechovo vanilkové rožteky, ktoré sa modeluju a obaluju v cukre.
@anonym_autor mne z tejto formy nechutia..su take ine...vyvaľkáme hrubšie cesto 0.8 - 1cm a vykrajujeme formičkou...je yo rýchle a pekne...jeden ako druhy
@anonym_autor Ja som tú silikónovú formu na rožky dostala, dovtedy som nerobievala vôbec, teraz v nej robievam kokosové. Celkom som s ňou spokojná, len si musíš ustriehnuť kedy to vybrať z rúry, lebo oni ešte trošku "dojdú".
@anonym_autor No ja som si ju kedysi kúpila, že mi to uľahčí prácu. A teda išlo ma poraziť, zle sa mi s tým robilo. Oveľa rýchlejšie som to mala ručne urobené. Takže táto forma bola u mňa použitá presne 1x. A doteraz šúľam ručne. 😀
Ale možno som ja mantavá, a tebe to pôjde lepšie takto.
Mam tu formu, ale nepouzivam ju. Neviem, pride mi, ze to mam skor rucne urobene. A z tej formy mi pridu take divne, ani mi nechutia moc. Moja mama zas na formu neda dopustit, robi rozky len v nej. Mame rovnake cesto, ale moje chutia lepsie skoro vsetkym.
vyvalkam cesto na 1 cm, vykrajujem vykrajovatkom
@lindous to sú medvedie labky, čo sa dava do formiciek. Ine cesto. Autorka mysli klasické orechovo vanilkové rožteky, ktoré sa modeluju a obaluju v cukre.
@anonym_e01c9b nie, naozaj myslim cesto na vanilkové rožteky a dávam ho do roztekovych formičiek, rovnako ako mama aj babka…viem že na dlabky je iné, robievam aj tie 😄
@anonym_autor z tescomi silikonovu
Ďakujem vám všetkým za rady.😊
Takúto formu myslím.🙂
@anonym_autor Ja som si presne tuto formu minuly rok pozicala od maminy, ale poviem ti, ze radsej modelovat v rukach ako takto 😀 Ono to je ako napad super, ale aj tak bol u mna kazdy iny, nakolko som sa vobec nevedela trafit do toho, kolko toho cesta tam napatlat tak, aby to bolo idealne 😀 V niektorych bolo cesta viac, v niektorych menej, cize aj prepecene to bolo tak kadejako a fakt to bolo cele zle 😀
Ja mám tie iste kovové, čo pridávala pani fotku a rada s tým robím, je to tiež pracné, ale nikdy sa mi nedali rovnomerné vaľkať v rukách 😂
@anonym_autor No ja som si ju kedysi kúpila, že mi to uľahčí prácu. A teda išlo ma poraziť, zle sa mi s tým robilo. Oveľa rýchlejšie som to mala ručne urobené. Takže táto forma bola u mňa použitá presne 1x. A doteraz šúľam ručne. 😀
Ale možno som ja mantavá, a tebe to pôjde lepšie takto.
@anonym_b589f6 ja som to skusila teraz, formu som kupila davno kvoli dcerke, ale nakoniec sme ju nepouzili a reku jej dam sancu. To cesto sa nesmie dlho patlat rukami, aspon ja mam take, to bolo strasne a v tom som nechcela poect, lebo robim zo 600g muky a nedopiekla by som sa ako je den dlhy. Rucne to mam rychlejsie.
Moja mamina má na to mlynček
mam presne kupenu tuto silikonovu len hnedu a pecie sa v tom paradne, aj na muffiny mam silikonovu formu, tam jedine treba kvalitny vyrobok (co tento podla obrazka je) do 230 st. myslim je tolerancia, ja peciem pri 200 st. Pecenie inak neznasam ale s tymito formami je to zabava
modelujem si len sama. menej roboty ako vyberať z formy. za mňa blbosť celá forma.

Takúto formu myslím.🙂