Pohostenie za málo peňazí a úsilia
Možno zvláštna téma, aleee..sme "spojená" rodina moje deti a ja sme mali narodky. S manzelovou roodinou neoslavujem..mám na to svoje dôvody. No manžel mi oznámil, že on ich pozval k nám na zajtra večer, lebo on mal meniny a že už oslávime aj moje a mojich deti narodeniny. Len tak ako popri jeho. Odo mňa očakáva, že všetko nachystám. Nemám vôbec chuť niečo chystať, ale zas nechcem byť ja ta zlá, čo prekazí oslavu. Máte nejaký tip čo na rychlo nachystať?
V lete sa celkom hodi aj melón nakrájať prípadne hrozno na stôl, chlebíčky, jednohubky, Marlenka/rýchla bublanina, mrazené minitky mávajú v Kauflande dáš len na plech a upečies, korbáče, tyčinky, oriešky, chipsy
Fascinuje ma, kolke by tu obskakovali pribuzenstvo, ktore ma ma vrcholne v pazi a pozval ichnmuz a nne len oznamil.
Pan manzel by mal nachystat a ak odomna chce, tak aspon nakupit...ja by som vsetko objednala. Ani prstom by som nepohla, autorku uplne chapem
Mne, keď sa nechce niečo chystať, tak narýchlo spravím nejakú nátierku napríklad bryndzou, rožteky nakrájam na jednohubky natrieme a posypeme pažítkou, k tomu bublanina, balík cipsov a tyčiniek par fliaš minerálky a nás vybavené, nachystané za hodku, poprípade môžeš kúpiť ešte syrové nite alebo uvariť klobásky pokrajat na kolieska k tomu kyslú uhorku na kolieska pečivo do košicka k tomu a máš
to by ma riadne nahnevalo, isla by som na truc so "svojou" povodnou castou rodiny do restauracie a on nech si hosti svojich doma....alebo to pre "chorobu" prelozit na inikedy. Preco mas obsluhovat ludi s krorymi nevychadzas, este ta urcite aj ohovoria, ze si sa kyslo tvarila...
On očakáva ....
No ja očakávam, že mi do domu nedotrepe ľudí, ktorí mi dali najavo ako ma nemusia, správajú sa ku mne nevhodne. Keby som mala sviatok ja ( či meniny, či narodeniny), a on by sa netrhal aby mi aj jeho rodina pekne zagratulovala, slušne posedeli - aj bez drahých darov, ja by som sa netrhala chystať pohostenie za neho pre jeho rodinu.
Nechcem byť detinská, ale ani trápna, že na mňa serú ale na hostinu som dobrá.
To aký sú je ich vyzitka (prekonala by som sa kvôli mužovi, nech má radosť).
To ako sa k tomu postavíš ty zase tvoja (ja by som sa výnimočne prekonala keď ide o manželov sviatok a pohostila ich na úrovni).
Správ jednu slanú misu (2-3 druhy syrov, šunka, saláma, rajčiny, vajíčko), jednu misu na sladko (kľudne kúp 3-4 druhy keksov a pekne ich ulož + niake hrozno). Na stôl dať ešte minerálku, fľašu vína + uvariť kávu. Je to na úrovni a tebe to zaberie pár minúť na prípravu.
@0silvia0 mňa by zaujímalo čo dávate na oslave? Napríklad u nas nie je nikdy koláč ani torta. My nie sme zvyknutí na sladké u nás sa ani sladkosti moc nejedavaju. Keď mal syn 1 rok tak z dvoch tort co dostal sa vyhodila 1 a pol lebo to nik nejedol ani nechcel domov 🤷♀️ tak na oslave davam len keksíky a samozrejme slané lebo to zjeme keď ostane.
no ako to dopdadlo ? uz bola oslava?
@drobcek17 my co davame na oslave? Kolace rozhodne. Na take poriadne oslavy peciem marlenku, ta kazdemu chuti. Ja torty neznasam, ale kolac musi byt. Keksik je u mna taky ked nic nie je upecene, tak z nudze zjeme keksik. Moj muz je nauceny jest ku kave kolacik, cize ja kazdy tyzden peciem. Muzovi do roboty babovku a okrem toho este nejaky kolac kazdy piatok ku kave.
@mamina7070 Oslava bola..spravila som studenu misu...resp 4x som dokladala, bol melón, zmrzlina, čipsy, tycinky a muž kupil aj zákusky...ja som celý čas robila/dokladala/umyvala a pod. moji chlapci boli v izbách, keďže štandardne sa s nimi nikto nebavil..a darček? Chlapci dostali sladkosti a každý si našiel v taške aj dve eurá..muž dostal peniaze, vína...takže tak
a ty si nedostala? no ako osobne by som po oslave muzovi povedala ze to bolo posledny krat ze ty nebudes nikoho obskakovat a chystat a oni takto a aj tym detom ze dve eura a desiati sa dovalia 😡🙄
a mizovi by som tie peniaze zobrala hned ze to je poplatok za tu oslavu
a on im nic na to nepovedal predpokladam
@mamina7070 ja som dostala tie malé ruže čo predávajú v Lidli. Muž im nikdy nič nepovie. Som si už zvykla. No na teraz mám ich spoločnosti akurát dosť, ale rovnako to bolo aj minulý rok..a vidíš zas som sa na to dala. Som nepoučiteľná
To tebe ani ruku nepodali keď vedeli ze si mala narodeniny? Tak to asi nebola veľmi spoločná oslava ale prišli len za tvojim mužom. Po tomto by som sa odpratala do detskej za deťmi a a vyliezla az ked by odišli...
Teraz čítam ze rúže z lidla. No OK. A deťom dve eurá =asi sú z tých chudobnejších....
Na kazdu oslavu robim chlebicky a nachystam chrumky, chipsy, keksy a tortu. A to mam svoju a manzelovu rodinu rada 😀 raz som robila stroganov a uz nikdy viac. Na chlebicky som dostala pochvalu, ze dnes uz takmer nikde nie su, ze sa robia same lososove tataraky, mini rezniky a ine veci.. bolo vdacni za klasiku 😀 alebo spravte gulas. Sup do obchodu a manzel nech stoji pri kotliku a vari...
tak si tu teraz slub sama sebe ze nabuduce ked nastane tato situacia vezmes deti a pojdete do kina a oslavu nech si riesi chlap sam
@mamina7070 Môžem si to sľúbiť, ale ten môj chlap má stále prehovorí 😂 to je tak, keď sa žena zaľúbi v neskoršom veku...nie mužovi som povedala, že podľa ich správania a môjho je vidieť, kto z nás má slušnosť a charakter
Ja si z návštev ťažkú hlavu nerobím dookola točím chlebíčky torta +keďže návštevy chodia ked ma niekto narodeniny +kava nealko niečo slané. Alko rieši muž. Keď su meniny vtedy bez torty a dam na stol nejaké keksy alebo kúpený koláč a hotovo. K nam chodí iba najbližšia rodina oni tiež chystajú väčšinou to co ja chlebíčky torta /zákusok slané atd. Celkovo neznášam oslavy aj chodiť na ne aj robiť a som rada keď je už po
Asi kazdy ma v rodine niekoho kto je "prijemny" a je "radost" mat ho na navsteve. Ja si poviem zit s nimi nemusim, chvilu to vydrzim. Kedze ide iba o posedenie, tak si tu mala dost fajn tipov co urobit. Drzim palce nech to v pohode ustojis. 🙂 pri najhorsom sa vyhovoris na migrenu a zdekujes 😉
Bez prace je ta pizza a hotovy kolac/ torta z kauflandu ci lidlu +melon, resp.zmrzka. podla toho kolko chcete investovat.
U nás sa naposledy osvedčilo ako pohostenie 4 pomazanky a pečivo, ktore som tesne pred podávaním na stôl pripiekla v rúre aby bolo chrumkavé. Celozrnné a biele.bagety boli.
Okrem toho tanier zeleniny a hranolčeky tvrdého syra.
Pomazanky som urobila večer vopred, naozaj má to stalo malo času.
Malo to úspech, aj ja som bola spokojná
A ešte sme mali z predošlého dňa guláš, ponúkla som len keď si pýtali k pivku
@0silvia0 tak keď mate radi koláče to chápem, u nas sa to naozaj vždy vyhodí. Ale aj deti majú radi kolace však? Uz som si kupila aj maly pelch na pečenie a ešte aj z tych 12 koláčov čo urobím raz za rok 6 vyhodím🤷♀️ ale zasa slane mame velmi radi 🙂 a v celej nasej rodine to tak mame, ze sme skôr mäsové typy.
@lindus_esterka super..aspon jeden prispevok s jedlom pripravenym..nie kupenym..ja az zasnem nad nazormi..ze kup tortu, salat, kolac..no to by sme my a moja rodina ani do ust nedali..ved to jedlo je preboha aj pre nu a jej vlastne deti..to má akoze usetrit na vlastnej rodine?
.
ja pripravujem bezne jedlo pre 10 ludi, to je pre mna malina, radim ti salat, rezne, torta..to je taky nas osvedceny trojboj..salat si sprav den vopred, moze byt iba jednoduchy gazdovsky cibulovy, zelerovy, muz nech osupe zemiaky, rezne aspon z kila pol masa si nakrajaj, namarinuj tiez vopred, jednoduchu tortu s mascarpone kremom a ovocim tiez vopred, v den oslavy daj muzovi rezne obalit a vyprazit..toto bude chutit isto detom aj dospelym..na tortu napis ze vsetko najlepsie a bude pre vsetkych rovno..nech si sviecky sfuknu spolocne..a ty sa pekne uprav a usmievaj sa..je to super napad dat takto rodinu dokopy..to najvzacnejsie v zivote su vztahy..a to aj vztahy deti..ci uz vlastnych alebo nevlastnych..tvoj muz od teba pravom ocakava, ze ty ako zena rodinu stmelis a nie rozoštveš...drzim palce, nech sa oslava vydari
.
@lacibo oslava uz bola precitaj si vyssie ako tam bolo
zeny aknněate skusensosti s toxickou rodinou tak zbytocne neradte ťv takej toto nefunguje
Listkove cesto kecup syr piza korenie 3 platky sunky zatocit pokrajat a upiect..
Zakladne babovkove cesto naliat do kosikov a 24 mufinov je na svete.vazeny salat za pultom k tomu uvarene 4 vajicka balicek sunky a 2 nakrajene bagety..
Jeden melon nakrajany.. otvorit bombonieru.slany party mix.flasa vina pre dospelych liter dzusu pre deti alebo sirup alebo 5 sackiv ovocneho caju a trochu ovocia a mas limonadu/ladovy caj.tortu kupis aj zmrazenu v kauflande 3 hodiny nechas rozmrazit a je naozaj chutna.
kava je doma vzdy.moznosti je vela...
marlenku kup ako tortu, to maju vzdy, ostatne torty mozu byt minute, moja dcera to ma rada a je to aj trvanlive, alebo posli so zoznamom muza na nakup: marlenka, salaty, sunky, bagety - nakraja sa a kazdy si berie sam, alebo krajany chlebik k tej mise. to len vylozis nakup, hodis na tanier akoze misa tie sunky a skoro bez roboty. marlenku len vyber z krabice🙂 ked budu hladny objednas pizzu🙂
Môžem sa spýtať zo zvedavosti, čo je to spojená rodina? Teda že kto to vlastne prišiel?
@any_soj Môžeš ja mám dve deti a muž ma jedno 🙂

urob cesnakovu pomazanku ako ocka.. ako kolac mozes kupit aj marlenku.. tie slane velke tycinky.. malinovky.. pripadne salamu kup a salat v jednote ..cerstve pecivo a mas..