Pohostenie za málo peňazí a úsilia
Možno zvláštna téma, aleee..sme "spojená" rodina moje deti a ja sme mali narodky. S manzelovou roodinou neoslavujem..mám na to svoje dôvody. No manžel mi oznámil, že on ich pozval k nám na zajtra večer, lebo on mal meniny a že už oslávime aj moje a mojich deti narodeniny. Len tak ako popri jeho. Odo mňa očakáva, že všetko nachystám. Nemám vôbec chuť niečo chystať, ale zas nechcem byť ja ta zlá, čo prekazí oslavu. Máte nejaký tip čo na rychlo nachystať?
@yvanielka vieš čo, že len svokra je zaťažená na svojho vnuka, ale to je asi normálne. Celá jeho family je taka falošná pretvárka. Ja som zvyknutá jednať vna rovinu
@petrofka dikes 🙂 už je po oslave...prežila som bez ujmy
@mamina7070 ano vsimla som si..ale ved nebola posledna😉
@lacibo no praveze hadam ano 😂 ak zasa necukne naco je nasteva co ta nerespektuje a ani tvoje deti nebavi sa s tebou
@mamina7070 tak ano..ale zase neverim celkom ze niekto pride na navstevu a vobec sa s hostitelkou nebavi..mame len jej subjektivny pohlad..keby aj..ved to aj manzel by musel vidiet ich spravanie a bolo by dobre aby ho videl..
Jasne, radsej sme s ludmi, s ktorymi si rozumieme, ale pri spajanych rodinach su vselijake situacie..s tym treba pocitat dopredu
@lacibo hej chapem nezazila si take ja ano ja tomu plne verim a poznam sama autorka ma problem ze muz nestoji pri nej a toleruje to
Mimo temu ale dost ma zaskocilo ze tvoj manzel a tvoje deti... Nie su nahodou vase spolocne deti?? On rozhodol bez teba ze pozve hosti a ty mas nachystat oslavu??? Ako sorry ale kludne by som mu povedala ze nemam cas kebo mam iny program tak nech oslavu chysta on ked to takto zorganizoval a iska by som s kamoskou von 🤷♀️
@kulumulu123 Autorka má svoje dve deti, muž svoje jedno, spoločné asi ešte nemajú.
@autor A co na to cele povedal tvoj muz?
Ja som bola typ, co vzdy robil, ako sa pise hore, ta "dobra" gazdinka, robi co sa patri, aby boli spokojni a neohovorili. Potom ma zivot preplieskal, ked som zistila, ze ma aj tak ohovaraju, a ked ukazali ako ma "respektuju". A dolezite bolo aj to, ako sa k tomu postavil moj muz, zastaval sa rodiny. Od tej chvile si muz hosti svoju rodinu sam, sam si moze zabezpecovat aj darceky na sviatky aj vianoce.
Hadam jediny dovod, preco by som nieco pripravila by bolo, kebyze mam male deti, ktorym to este nevysvetlim, alebo kebyze este neprebehne oslava ich sviatkov, tak aby neboli smutni, ale to sa este nestalo, na to zase davam pozor. Ale to nie je tvoj pripad.
Uz nebudem obskakovat nikoho, kto si ma nevazi.
A teda prišiel kto? Mužovi rodičia? Či?
ja som pochopila ze autorka ma svoje dve starsie deti a jedno ma s muzom spolocne
a tie starsie mali narodky tusim v maji a v juli a jeho rodina terz sa dovalila na oslavu lebo chlap mal meniny
@ibrunova tak u nas by to nepreslo..nikto z rodiny, ani sirsej by to nejedol tak by to.boli vyhodene peniaze..tym myslim priemyselne vyrabane potraviny, polotovary..dat si napiect pani domace strudle nepovazujem za problem..ale financne sa vzdy viac oplati urobit doma..ja napr.maximalne objednavam domace oskvarkove pagace, nemam cas sa s nimi piplat..ale teplu, studenu kuchynu zasadne moju vlastnu..margarinove zakusky by sme u nas musi vyhodit, hocijaky domaci kac je lepsi ako toto..ho aj babovka..kupim si vzdy kvalitne suroviny viem co tam dam a je to podla nasej chuti pripravene..to je hlavne..keby mam 40 ludi hostit to je zase ine ale 10 ludi nepovazujem za narocne pohostit..ale mna celkovo gastronomia bavi
@ibrunova z pol kila masa upeciem taku fasirku , ze sa rozchyta v momente...ovela ovela lacnejsie a lepsie ako kupovat sunku, salamu, syry a kupovane salaty..za tie kvalitne uz nevedia co pytat..napr. sunka Zipser, co my jeme..domace pohostenie je urcite lepsie a lacnejsie..ale ved nech si kazdy robi, ako vie, neodsudzujem😅

V lidl sa da kupit grilovacia klobaska, mozes hodit na elektrický gril ak mas alebo do rúry a máš to bez roboty. Chlebík, rajčiny či paprika, nejaká omáčka, kečup, horčica. Ako dezert sprav tiramissu - balík piškót, 2 x sladká smotana na slahanie, 2x banovecka pomazanka velka, 8 lyžíc kryštálového cukru. Vymiešaš a navrstvíš v troch vrstvách. Piškóty do kávy alebo ja namacam do kakaa. Za 15 minút hotové a budú sa oblizovat. Len to treba o den skor spraviť alebo ráno ak prídu večer. Káva a ak by si veľmi chcela balík zmrzliny či korneto z Lidla ;)