• Prihlás sa
  • Registrácia nového člena
  • Získaj PLUSPRO
  • Odporúčame: Mojasvadba.skModrastrecha.sk
  • Prihlás sa
  • Registrácia nového člena
  • Získaj PLUSPRO

Poraďte recepty pre domácu pekáreň

27. februára 2017 
Ahojte devy!

Nemate skusenosti, ci zaujimave recepty s domacou pekarnou?..vcera mi pribudla v kuchyni domaca pekaren..dakujem za tipy a dobre rady, ktore sa u vas isto najdu..zaujimaju ma rozne druhy chlebov, ale aj kolacov..dakujem :dizzy_face: :dizzy_face: :dizzy_face:
8. mar 2007 o 12:33  • Odpovedz  •  Páči sa mi to (1)
aj mna :wink:
8. mar 2007 o 21:39  • Odpovedz  •  Páči sa mi to
Baby dostat kupit uz hotove zmesy,do ktorych sa pridava iba voda.Su rozne druhy-zemiakove,celozrnné,ciabatta atd.Predavaju ich aj v metre.A recepty som ponachadzala aj cez google,tak skuste.Dobru chut! :wink:
8. mar 2007 o 21:47  • Odpovedz  •  Páči sa mi to
Ahojte :slight_smile:
My mame pekarnicku od polovice januara a je to super. Chlieb sme kupovali odvtedy len 2x, aj to nam jeden trci v mrazaku. Ja som zacinala kupenymi zmesami z Lidla, su velmi fajn, maju tam 4 druhy, 1kg za cca 50,-Sk, co nie je vela a nemaju nejake E-cka. Chutil nam hlavne ten sedliacky a tusim celozrnny, uz si poriadne nepamatam :sweat_smile: Na vystave Gastro sme tiez kupili 4 zmesi s rovnakym nazvom, len s viac "E-ckami", asi kvoli nim bolo 1kg za 36,-Sk ;) , dodavatel robi predaj formou dobierky, ale sidlia v Ba, tak mozno by sa dalo kupit aj priamo. Chutovo boli tiez fajn, ale vlastny chlebik je vlastny chlebik :dizzy_face:
Zatial som vyskusala niekolko receptov, povacsinou som cerpala z ceskeho webu:
http://www.pekarny.unas.cz/
http://www.domacipekarny-recepty.wz.cz/Domacipekarny/www.domacipekarny-recepty.wz.cz/index.html
Najviac sa nam osvedcil chlebicek spaldovy (1:1 muka hladka a spaldova), mnamky mnamky, korocka chrumkava, ale nie na vylamanie zubov, striedka akuratna, ani moc hutna, ani moc derava, chlebik sa nedrobi....
Jajaaaaaj...
Ak narazite na nieco objavne, rada vyskusam. Dobru chut!
8. mar 2007 o 22:44  • Odpovedz  •  Páči sa mi to (3)
Podelím sa s Vami s receptom na pečený domáci chlieb, ktorý som dnes u kamarátky skúšala a veľmi mi chutil.

1 kg chlebovej múky / ak nie je môže byť aj hladká /
10 dkg grahamovej múky
droždie 1 aj 1/4 kocky
1 čaj.lyžička sody bicarbóny
3 uvarené zemiaky /stredné - postrúhať /
2 PL octu
1 PL kmínu
1 PL soli
Postup : z 1 dcl vody a 1 PL cukru urobíme z droždia kvások.Zo všetkých surovín pripravíme husté cesto. Vo vandlíku ho miesime asi 20.minút. Necháme ho kysnúť asi 3/4 hod. Opäť ho na doske pregúľame a urobíme bochník na vymastený a hr.múkou vysypaný pekáč.Cesto na husto popicháme ihlicou a necháme ho opäť trošku podkysnúť.El.trúbu si dáme vyhriať na 210 °C bochník potrieme čistou vodou a dáme piecť. Keď je povrch trošku začervenalý stiahneme teplotu na 160°C a necháme dopiecť. Keď chlebík vytiahneme potrieme vodou. Môžem Vám povedať že je výborný !!!!!
8. mar 2007 o 22:55  • Odpovedz  •  Páči sa mi to (2)
Domáci chlieb

Suroviny:
1000 g hladkej múky, 5 zemiakov uvarených v šupke, 50 g droždia, 50 ml mlieka, rasca, cukor, kvások (trochu cesta z predchádzajúceho pečenia), masť na vymastenie plechu, soľ.

Postup:
Všetky suroviny musia mať izbovú teplotu. Múku dva razy preosejeme a vo väčšej nádobe vymiesime cesto z múky, olúpaných nastrúhaných zemiakov, soli, rasce a z droždia, ktoré sme nechali vykysnúť v osladenom mlieku. Nakoniec pridáme kvások z predchádzajúceho pečenia, ktorý sme deň vopred zaliali vodou. Miesime aspoň 15 minút a podľa potreby pridávame vodu tak, aby sa cesto oddeľovalo od nádoby. Vymiesené cesto necháme prikryté čistou utierkou vykysnúť asi 60 minút na teplom mieste. Potom ho opäť zľahka premiesime, sformujeme a uložíme na vymastený plech. Potrieme vodou a vložíme do vyhriatej rúry, do ktorej dáme zvlášť nádobu s vodou, aby chlieb počas pečenia nevysychal. Pečieme asi 60 minút a upečený chlieb ihneď po vybratí z rúry potrieme studenou vodou.


Olivový domáci chlieb

Suroviny:
250 g hladkej múky, 4 vajcia, balíček sušeného droždia, 100 ml bieleho vína, 150 g strúhaného syra, 100 ml olivového oleja, 100 g zelených olív, 100 g čiernych olív, 200 g šunky

Postup:
Múku zmiešajte s droždím a vajcami. Následne pridajte víno a olej. Olivy odkôstkujte, pokrájajte na drobno, taktiež pokrájajte šunku a postrúhajte syr. Všetko vmiešajte do cesta a vylejte do vymastenej a múkou vysypanej formy. Pečte približne 40 minút pri teplote 200 stupňov Celzia.

http://www.tamtamy.sk/verbal/63
http://www.mimibazar.sk/recept.php?id=223
http://vesely.blog.sme.sk/c/51950/Domaca-pekarnicka-chleba-skusenosti-prax.html
8. mar 2007 o 22:59  • Odpovedz  •  Páči sa mi to
Moj recept na chlieb do pekarne, inak da sa robit aj sladky, ten som este nerobila.
500g hladka muka
300ml teplej vody
cca6g suseneho drozdia
2 lyzicky zarovnane soli
1 lyzicka cukru krystal
1lyzica octu
2 lyzice plne! oleja
cca 1 lyzicka kminu
Do pekarne to dame v poradi najskor voda potom vsetko, nakoniec muka a drozdie. Je to milionkrat odskusane, kazdy si moze dat este nejake cerealne veci a tak ked chce.
11. mar 2007 o 12:17  • Odpovedz  •  Páči sa mi to (6)
baby, toto ma dosť zaujíma, tiež by som si chcela kúpiť domácu pekáreň, ale muž ma odhovára, že je to blbosť, ale keď mi budeme v lete dosť grilovať a k tomu budem robiť zeleninkové šalátiky a k tomu by sa mi hodil domáci chlebík... nejako by som ho prehovorila, ale ako mám tú pekárničku kupovať? ktoré sú dobré? aké by to malo mať funkcie? lebo toto je pre mňa španielska dedina... Ďakujem :wink:
11. mar 2007 o 12:21  • Odpovedz  •  Páči sa mi to (1)
to je skoro jedno, kupuj podla toho, aky velky chces mat chlieb, ta nasa ma 12 funkcii, ak ti to pomoze, inak myslim, ze ked nebudes kupovat najlacnejsiu, tak su vsetky dobre. Robia cesto na pizzu, dzem a tak , ved v obchode ti poradia, nasa stala do 2000.
11. mar 2007 o 18:40  • Odpovedz  •  Páči sa mi to
Ja som dlho hladala na nete tu pravu pekarnicku, nakoniec som sa rozhodla pre nemecku znacku. Povodne som chcela Etu, ale zacali sa na nu kopit staznosti, vlastne na skoro vsetky pekarne som nieco nasla. Boli to problemy ako pokrutenie plastoveho priezoru, zmena farby /u bielych pekarni/, velmi casto poskodenie teflonovej vrstvy uz po par peceniach so semienkami, zasekavanie hnetacieho haku, poskodenie tesnenia a pod. Na tuto nasu som nenasla myslim ani jednu staznost, tak som obetovala 600,- navyse /Eta stoji cca 3000,-/ a kupila Unold-ku. Este si velmi chvalia Panasonic, ale ten stoji cca 5000,- :confounded: .
Inak je to naozaj o tom, aky velky chces piect chlebik. Pekarne maju funkcie velmi podobne, takze rozmyslat nad tym, ci kupis s 10 alebo s 15 funkciami asi nema moc vyznam. Niektori odporucaju kupit najskor lacnejsiu pekarnicku na otestovanie, ci v nej naozaj budes piect a potom kupit tu vysnivanu. No neviem, my sme kupovali rovno "tu nasu" a je to super. Peciem takmer kazdy den, sme 2+1 a nemozeme si ju vynachvalit.
Nas najoblubenejsi chlebik:
350 ml mlieka
3 PL oleja
1 PL octu
250 gr. hl.muky /uz som davala aj polohr. a ziadna podstatna zmena sa nestala/
250 gr. spaldovej muky
1 CL soli
1 CL kryst.cukru
2/3 CL sus.drozdia /s inym ako lastovickovym som neskusala/
2 CL ml.rasce /nemusi byt/
p.p. semienka /slnecnicove, lanove, tekvicove/
Spaldova muka dava chlebiku lahulinku orechovu prichut, najlespie je tusim este vlazny, to sme schopni s muzom zjest aj 1/2 na posedenie, ta korka je neodolatelna :sweat_smile:
11. mar 2007 o 22:43  • Odpovedz  •  Páči sa mi to (3)
Ahojte kočky. Kde kupujete tú spaldovú múku? :slight_smile:
10. dec 2007 o 21:14  • Odpovedz  •  Páči sa mi to
ahojte,

citam si taketo veci prvy krat :sweat_smile:
maruska,ake je lastovickove drozdie??a ten chleba sa neda upiect v rure??
10. dec 2007 o 21:17  • Odpovedz  •  Páči sa mi to
http://www.babetko.sk/forum/viewtopic.php?t=162

sice veľa čítania, ale su tu tipy na kvalitnú dom. pekareň, aj recepty
11. dec 2007 o 20:36  • Odpovedz  •  Páči sa mi to
ahojte baby mate niektora moulinex pekarnicku?
26. dec 2007 o 22:19  • Odpovedz  •  Páči sa mi to
vdaka, moulinex tam sice nie je
ale našla som hromadu skvelych českých stránok
28. dec 2007 o 16:53  • Odpovedz  •  Páči sa mi to
aj my s drahym rozmyslame nad kupou tejto hracky, len som doteraz o tom nikde nepocula. aka je podla vas najlepsia znacka?
28. dec 2007 o 16:56  • Odpovedz  •  Páči sa mi to
ono je to dosť ťažké vybrať tú naj značku, tie značkovejšie sú asi lepšie, ale aj bezznačková vie upiecť chlebík
skús pozrieť české stránky, tam je toho kopec popísané www.pekarny.unas.cz a www.pekarnicka.dama.cz
28. dec 2007 o 17:03  • Odpovedz  •  Páči sa mi to
dakujem, idem pozriet.
28. dec 2007 o 17:04  • Odpovedz  •  Páči sa mi to
ahojte.Mi sme si vcera kupili pekaren.tak som chcela pozbierat info,ale tu je akesi ticho :frowning2:
12. jan 2008 o 11:08  • Odpovedz  •  Páči sa mi to
ahoj bianca aku si kupila?
13. jan 2008 o 18:27  • Odpovedz  •  Páči sa mi to
kolko asi vide chlebik cenovo?
13. jan 2008 o 18:37  • Odpovedz  •  Páči sa mi to
26. jan 2008 o 20:43  • Odpovedz  •  Páči sa mi to
Ahojte dievcata. Mi sme nedavno kupili Moulinex(na max 1,5Kg chlebik) .Piekol som v nej uz 3x (zakazdym iny) ale som zatial veeelmi spokojny . :slight_smile: Este sa chystam asi 2-3 ine druhy vyskusat, ale myslim,ze z tych 3, co som robil uz mam svojich 2 favoritov... :grinning:
27. jan 2008 o 11:02  • Odpovedz  •  Páči sa mi to
ahojte.
Tak mi mame Alasku a na to ze bola jedna z najlacnejsich som v nej ziaden chlebik este nepokazila a som s nou velmi spokojna !!!Peciem chlebiky a sladky Mazanec a je to uplna bomba :grinning: .Uz mesiac sme nekupili
ziadne pecivo :dizzy_face:


rodicom sme na Vianoce kupovali Etu a ta je tiez dobra

Chlebik ma vide na necelych 10 korun,ale zalezi ake muku pouzivam
27. jan 2008 o 11:59  • Odpovedz  •  Páči sa mi to
bianca, hod sem recept na ten sladky mazanec :wink: . a mozes aj na ine chlebiky..my sme zatial skusali upiect dva, ale ani jeden nam nechutil............. :frowning2:
27. jan 2008 o 12:01  • Odpovedz  •  Páči sa mi to
MAZANEC

vajce 1 ks
mlieko 300 ml
živ.tuk 50 g -rozpustené
máslo 50 g - -//-
polor.múka 500 g
van.cukor 1 ks
kr.cukor 7 PL
sol 1/2 ČL
droždie 1 ČL

program :sladky (ale pozor podla mojej pekárne trvá program swett 2 :55 ,ale napr.na ETE iba 1:50 a to nestaci)



CHLEBÍK

mlieko 310 ml
olej 2 PL
hl.múka 380g
celozr.múka 120 g
ocot 1PL
chleb.korenie 1PL
cukor 1ČL
sol 2ČL
droždie 1ČL

program : 1.,Basic
27. jan 2008 o 12:12  • Odpovedz  •  Páči sa mi to (1)
dufam ze som nic nepoplietla :sweat_smile:
27. jan 2008 o 12:12  • Odpovedz  •  Páči sa mi to
bianca jeeeej, dakujem :slight_smile: . My mame Etu, a fakt zakazdym musime dopekat skoro 30minut navyse..........
27. jan 2008 o 12:13  • Odpovedz  •  Páči sa mi to
no prave ze Eta ma v programe sladky malo miesenia a kysnutia a obzvlast mazanec potrebuje dobre nakysnut,takze sme to doma museli upravovat a mamka to piekla na inom programe



a zabudla som dopisat do MAZANCA 50-80 g sus.ovocia(Ja davama hrozienka a mazhule)
27. jan 2008 o 12:17  • Odpovedz  •  Páči sa mi to
Bianka: Nezabudni zapocitat do ceny aj cenu za elektrinu. pri mojej 800W spotrebujem odhadom tak 1-1,2KWh, co je asi 4 - 4,5Sk.

Elenina: zatial som piekol len podla prilozenej "kucharky" a recepty zatial vysli. Najviac mi chutil asi tento (z 3 chlebov zatial) Mliecny chlieb(1Kg): 315 ml mlieka, 70g masla, 2kl soli, 1pl cukru, 555g múky(dal som hladku) a 2kl suseneho drozdia(dal som trosicku viac ako 1/4 cerstveho) :sunglasses:
27. jan 2008 o 12:19  • Odpovedz  •  Páči sa mi to (1)
Choď na stranu:   Zruš
Tvoj príspevok