icon

Poraďte rýchle zdravé jedlá pre dojčiacu mamu

12. jan 2022

Ahojte. Asi mi ten názov zmenia, keďže som ho nejak nevedela naformulovať: Poraďte rýchle zdravé jedlá pre dojčiacu mamu namiesto rýchleho zasýtenia sa "maslovým chlebom" 😂. Myslím tým toto: som dojčiaca mama, ktorá spadla neustálej špirály, že keď sa idem najesť, stále sa ponáhľam a najrýchlejšie je natrieť a obložiť si salámou nejaké pečivo, hodiť k tomu do úst pre lepší pocit nejaké tie paradajky, papriku (raňajky, večera) alebo spraviť nejaké cestoviny (obed, večera). Ale neviem, prestáva sa mi to páčiť (stačí, že o tom píšem a je mi ťažko)... príde mi to proste už jednotvárne, nezdravé, nevýživné.. aké rýchle a zdravšie jedlá si robíte alebo ste robili počas dojčenia? Budeme začínať s príkrmami, čiže obedy asi vyriešim tak, že keď už budem variť/pariť zeleninu, spravím aj sebe.
Budem vďačná, ak poradíte nejaké chutné rýchle zdravé recepty, pretože reálne v ostatnej dobe akosi neviem rozmýšľať nad rámec maslovo šunkového rohlíka a paradajkových alebo syrových cestovín. Vopred ďakujem za rady a inšpirácie.
PS: medzi rýchle recepty prípadne môžte zaradiť aj jedlá ktoré sa "samy" robia v jednom hrnci/pekáči kľudne aj hodinu, ale ich predpríprava trvá 10-15 minút.

Strana
z3
lacibo
21. jan 2022

@sykoroka_dizajn presne, ja som velmi nahnevana ze su zamestnanci takto diskriminivani v roznych , je rozdiel mat na vyber 4- 5 jedal a rozdiel jedno jedlo ako dukatove buchticky...je to trapne v roku 2022, ked sa ludia chcu racionalne a zdravo stravovat..my mame navyse stravu podla MS normy..neviem preco by sme to mali brat ako zabezpeceny obed..ked je to pre skolkarov a nie pre dospelych ludi normovane

jackie_1992
26. jan 2022

No ja kojim a robin to tak, ze krpca dam do vanicky od kocika, hodim ho na stol k sebe do kuchyne, on kuka co ako robim a varim. Vcera kalerabovu polievku, tuniakove filety a salat. Na veceru zapecene chlebiky so skaramelizovanou cibulkou a nivou a dnes budem robit restovane kacacie prsia a knedlik. A ked uz drobec nevie vydrzat, dam mu tu uchopovu lopticku alebo mu dam levika k noham a on kope a kope 😃😃😃 a davam mu ovonat vsetko, ukazujem co ako robim a takto vzdy v pohode navarim. Ak mas babatko, ktore aj samo zaspi, mas vyhrate. Ja nemam take. Treba ho uspavat.

No a toto co ti teraz radim ja, mne poradila kamoska 😄

Strana
z3