Poraďte rýchlu polievku ľahkú na trávenie
Mrkvova kremova bez smotany.
Najlepší je podľa mňa dobrý mäsový vývar, i keď teda príprava rýchla nie je. Obsahuje množstvo aminokyselín, kolagén je protizápalový, upokojuje a podporuje trávenie .
Mrkvova s ryzou
Mrkvová so zázvorom
vývar kurací alebo hovädzí.
zeny, doporucujem mat masovy vyvar zmrazeny, ja si takto narazovo uvarim a namrazim do sklenych nadob, kedze ho varim 8-9 hodin a treba trcat doma.
mrkvovy vyvar s krupicovymi haluskami, mozes dat aj petrzlen, ja si zeleninu (mrkvu a petrzlen) nastruham na hrubsom struhadle, podusim na troske olivoveho oleja (minimum), zalejem vriacou vodou, ked to vrie, tak tam sadzem krupicove halusky, este chvilku povarim spolu, supnem petrzlenovu vnat ak mam, osolim pocas varenia a hotovo. Ja mavam casto traviace problemy a tato mi robi dobre.
Mrkvova struhana.
Ja si na lyzicke oleja alebo masla oprazim mini cibulku, pridam na male kocky petrzlen, mrkvu, zalejem vodou, neskor pridam na male kocky zemialy. Dam sol, trosku korenia, trosku mletej papriky, ligurcek, velmi malo podravky(nemusi byt) a to je vsetko.
Ďakujem všetkým a poteším sa aj ďaľším receptom. Rascová so zápražkou je super, ale na trávenie ľahká nie je, ani vajíčko, ani smotana. Ja robím veľa ľahkých polievok zahustených batatom, len cibuľu nesmiem a múke sa snažím vyhýbať. Ale teraz bataty nemám a už potrebujem niečo nové, lebo moje polievky mám po krk, tradičné sú skoro všetky ťažké, alebo dlhé na prípravu. Kľudne aj prvé bábätkovské polievky môžte pridať.
Robím aj takú, že opražím cibuľu (tú by si vynechala)mrkvu na kolieska,cesnak.
Zalejem vodou, po zovretí pridám zemiaky, červenú šošovicu,raj.pretlak, trochu zázvoru,č.korenie, soľ. Varím do zmäknutia, šošovica ju krásne zahustí.
Korenova zelenina na jemno+ vlocky, vyvaram cibulu,papriku, cuketu,cesnak a ro cele vyberiem,sol korenie, dobru chut
Ryzova s mrkvou, ryzova s vlockami, milionova polievka so zeleninou a krupicovymi haluskami
Ak chcem fakt rýchlu polievku, nastrúham jednu mrkvu, jeden petržlen, opražím na oleji, trocha červenej papriky, trošku muky(tu môžeš vynechať ak nemáš rada) , zalejem vriacou vodou z konvice, osolím, pridám rascu a nejaké malé cestovinky a polievka je hotová do 10minut.. je to porcia pre jedného až dvoch..

Rascová s vajíčkom.