icon

Poraďte rýchlu polievku ľahkú na trávenie

17. sep 2024
Strana
z2
h2
17. sep 2024

Rascová s vajíčkom.

maca1984
17. sep 2024

@h2 tá je dobrá na trávenie ?
Úplne vážne sa pýtam.
Ja tú polievku milujem, ale teda som po nej ako vzducholoď 🤣

h2
17. sep 2024

@maca1984 Nám ju vždy mama varila, keď sme boli choré. Tá rasca by práveže mala mať opačný efekt, ako popisuješ. Ale ak ťa z nej nadúva, skús bez vajca, s krutónmi (len nasucho opečenými, nie na tuku).

maca1984
17. sep 2024

@h2 robím aj bez vajca.
Ale mňa rasca neskutočne nadúva.
Ale tak ju milujem, že kašlem na to.

viestta
17. sep 2024

Mrkvova kremova bez smotany.

bbshop
17. sep 2024

@maca1984 môže byť, pretože potraviny a lieky, ktoré neutralizujú žalúdočnú kyselinu vytvárajú pri tej chemickej reakcii ako vedľajší produkt plyn..väčšinou žalúdok upokoja ale čreva podrazdia a rasca upokojuje zaludok a toto isté napr aj sóda bikarbóna

morusha
17. sep 2024

Najlepší je podľa mňa dobrý mäsový vývar, i keď teda príprava rýchla nie je. Obsahuje množstvo aminokyselín, kolagén je protizápalový, upokojuje a podporuje trávenie .

h2
17. sep 2024

@morusha To je síce pravda, ale autorka chcela rýchlu.

birika
17. sep 2024

@h2 na chorobu je silny vyvar, rascova skor pri kojeni - moj nazor

pehavcek
17. sep 2024

Mrkvova s ryzou

vakatko
17. sep 2024

Mrkvová so zázvorom

3009
17. sep 2024

vývar kurací alebo hovädzí.

h2
17. sep 2024

@3009 Rýchlu.

tenerifka
17. sep 2024

zeny, doporucujem mat masovy vyvar zmrazeny, ja si takto narazovo uvarim a namrazim do sklenych nadob, kedze ho varim 8-9 hodin a treba trcat doma.

zuzana76
17. sep 2024

mrkvovy vyvar s krupicovymi haluskami, mozes dat aj petrzlen, ja si zeleninu (mrkvu a petrzlen) nastruham na hrubsom struhadle, podusim na troske olivoveho oleja (minimum), zalejem vriacou vodou, ked to vrie, tak tam sadzem krupicove halusky, este chvilku povarim spolu, supnem petrzlenovu vnat ak mam, osolim pocas varenia a hotovo. Ja mavam casto traviace problemy a tato mi robi dobre.

luciaruz
Autor odpoveď zmazal
tenerifka
17. sep 2024

@luciaruz top na lahke travenie😂, hrasok, korenie, zatrepka, smotana...

luciaruz
17. sep 2024

@tenerifka mazem komentar. Mne sa tu nikto smiat nebude

morusha
17. sep 2024

@h2 To isté som predsa napísala aj ja.

tykat
17. sep 2024

@maca1984 vajicko vie nafuknut... ale da sa rascova bez vajicka s haluskami len voda, sol a muka.

tykat
17. sep 2024

Mrkvova struhana.

petka552
17. sep 2024

Ja si na lyzicke oleja alebo masla oprazim mini cibulku, pridam na male kocky petrzlen, mrkvu, zalejem vodou, neskor pridam na male kocky zemialy. Dam sol, trosku korenia, trosku mletej papriky, ligurcek, velmi malo podravky(nemusi byt) a to je vsetko.

autor
17. sep 2024

Ďakujem všetkým a poteším sa aj ďaľším receptom. Rascová so zápražkou je super, ale na trávenie ľahká nie je, ani vajíčko, ani smotana. Ja robím veľa ľahkých polievok zahustených batatom, len cibuľu nesmiem a múke sa snažím vyhýbať. Ale teraz bataty nemám a už potrebujem niečo nové, lebo moje polievky mám po krk, tradičné sú skoro všetky ťažké, alebo dlhé na prípravu. Kľudne aj prvé bábätkovské polievky môžte pridať.

morusha
17. sep 2024

Robím aj takú, že opražím cibuľu (tú by si vynechala)mrkvu na kolieska,cesnak.
Zalejem vodou, po zovretí pridám zemiaky, červenú šošovicu,raj.pretlak, trochu zázvoru,č.korenie, soľ. Varím do zmäknutia, šošovica ju krásne zahustí.

sashka22
17. sep 2024

@zuzana76 túto milujem 🤤

tundra
17. sep 2024

@autorka skus hydinovy vyvar,kuracie srdiecka + stehna.Mäsko obrat,pokrajat na kocky a dat zvlast.Zelenina-mrkva,zeler.Nie je rychly na pripravu,ale na nastartovanie zaludka,alebo po chorobe top.

ouwecka
17. sep 2024

Korenova zelenina na jemno+ vlocky, vyvaram cibulu,papriku, cuketu,cesnak a ro cele vyberiem,sol korenie, dobru chut

taktotedanie
18. sep 2024

Ryzova s mrkvou, ryzova s vlockami, milionova polievka so zeleninou a krupicovymi haluskami

jana_eyre_2
18. sep 2024

Ak chcem fakt rýchlu polievku, nastrúham jednu mrkvu, jeden petržlen, opražím na oleji, trocha červenej papriky, trošku muky(tu môžeš vynechať ak nemáš rada) , zalejem vriacou vodou z konvice, osolím, pridám rascu a nejaké malé cestovinky a polievka je hotová do 10minut.. je to porcia pre jedného až dvoch..

Strana
z2