• Prihlás sa
  • Registrácia nového člena
  • Získaj PLUSPRO
  • Odporúčame:  Mojasvadba.sk Modrastrecha.sk
  • Prihlás sa
  • Registrácia nového člena
  • Získaj PLUSPRO

Poraďte zaujímavé nátierky na párty

21. októbra 2009 
Mamulienky,
v nedelu robim Tupperware-party a rada by som urobila nejake chlebicky a ocka. Prosím prosim, mate nejake fajnove a oskusane pomazanky ? Mne uz dochadza fantazia... :unamused: Mozu byt aj nejake netradicne....
Ďakujem vam.... :wink:
15. feb 2007 o 22:55  • Odpovedz  •  Páči sa mi to
Jemná krabia pomazánka

Suroviny:
1 balenie krabích tyčiniek
2 lyžice majolky
2 lyžice bieleho jogurtu
soľ, citrónová šťava

Postup prípravy:
Krabie tyčinky nasekáme nadrobno (2-3mm), pridáme majolku, jogurt, osolíme, príp. okoreníme a zakvapkáme citrónovou šťavou. Na ozdobu možme primiešat nadrobno posekanú petržlenovú vňať
...fakt dobrá, pomer majonézy a jogurtu si možeš upraviť podla chuti, citrón je doležitý
16. feb 2007 o 00:00  • Odpovedz  •  Páči sa mi to
Nivovo-vajíčková pomazánka

Suroviny:
2 natvrdo uvarené vajcia
asi 300g nivy
1 kyslá smotana
1/2 majolky

Postup prípravy:
pripravíme si "zálievku" zmiešaním majolky a smotany, potom do inej nádoby nastrúhame vrstvu nivy, na to nastrúhame 1 vajce, zalejeme vrstvou zálievky, zase nastrúhame nivu a vajce a zase zalejeme. Dobré je nechať cez noc v chaldničke odstáť. Pri natieraní na pecivo alebo chlieb nabrať cez všetky vrstvy.
Pre lenivé: všetko to hodiť do mixéra, chuť rovnaká, estetika už nie
:slight_smile:
16. feb 2007 o 00:05  • Odpovedz  •  Páči sa mi to
Slonie žrádlo

2 lyžičky horčice
2 lyžičky kečupu
2 lyžičky oleja
2 kocky cukru
....... nechame na šporáku rozpustiť

30dkg dietnej salámy (alebo liptovskej alebo junior salám alebo pod.)
2 sterilizované uhorky
1 malá cibulka
1/2 bieleho jogurtu
1/2 majolky

salámu nastrúhame, pridáme nadrobno nasekané uhorky a cibulku, primiešame jogurt a majolku pridáme pripravenú rozpustenú zmes
16. feb 2007 o 10:41  • Odpovedz  •  Páči sa mi to
Bramborovo-vajíčková pomazánka. Uvaříš brambory ve slupce, uvaříš vejce natvrdo. Po vychladnutí oboje oloupeš a nastrouháš, přídáš pokrájenou cibulku, trochu hořčice, majolku, sůl a pepř. Můžeš zjemnit troškou mléka. Na 1 větší brambor počítej tak 2 vejce. Je to super na jednohubky i jen tak na chleba, navrch kyselá okurka.
16. feb 2007 o 10:53  • Odpovedz  •  Páči sa mi to
na party mozem poradit aj jednohubky: bravcovu pecen nakrajas na kocky okorenis ciernym korenim plus nejake drilovacie alebo take na steaky a nakrajas si dobru prerastanu slaninku na platky bez koze. na ihlu (sparadlo) napichnes platok slaninky (jeden koniec), potom pecen a zasa ten isty platok slaninky (druhy koniec). das to vsetko na plech a upecies. mozes k tomu podavat jogurtovy dresing alebo akykolvek iny (kupeny v obchode alebo urobis sama). na tanieri to vyzera fajn a je to to veeelmi chutne:slight_smile:
16. feb 2007 o 15:46  • Odpovedz  •  Páči sa mi to (1)
U nás vede tvarohovo-česneková pomazánka

vanička tvarohu ( nejlépe opravdu vaničkový, ten balený v tom není dobrý)
tatarka
2-3 stroužky česneku
sůl

Tvaroh trošku osolím, přidám najemno nastrouhaný česnek, přidám tatarku a rozšlehám. Podle chuti dám buď víc tatarky nebo česneku, případně dosolím.
Dobrá je hlavně na jednohubky, doplněná kouskem sterilované nebo čerstvé papriky.

Joo a jinak to sloní žrádlo, jak psala kattum je taky dobrý :stuck_out_tongue_closed_eyes:
16. feb 2007 o 17:46  • Odpovedz  •  Páči sa mi to
Kattum,zaujala mně tvá krabí jemná pomazánka.Chci se Tě zeptat,ty krabí tyčinky myslíš ty červenobílé tyčinky jak je každá zvlášt zabalená?Jsou syrové,nemají se prvně udělat ve fritáku?Nezlob se,že se ptám,ale mám na pomazánku velkou chut!Předem dík za odpověd!M
16. feb 2007 o 18:45  • Odpovedz  •  Páči sa mi to
macek, ano presne tie mrazene cervenobiele tycinky, kazda zvlast balena. Ziadne fritovanie, rovno ich pouzit (trosku nechat rozmrazit). To som este nepocula, ze sa to i frituje. Ja tie tycinky pouzivam i do cestovinoveho salatu, nakrajane na kolecka(obdlznicky) asi 1cm hrube, plus kukurica, brokolica, pripadne jogurt, kombinaciam sa medze nekladu.
16. feb 2007 o 20:28  • Odpovedz  •  Páči sa mi to
autor
Dakujem vam babulky,uz si pisem nakupny zoznam a dufam,ze zajtra v jednote natrafim na krabie tycinky :grinning: ,a to slonie zradlo urcite urobim!
16. feb 2007 o 20:46  • Odpovedz  •  Páči sa mi to (1)
nutka
to slonie zradlo robievam aj ja... je vyborne a rychle :slight_smile:
16. feb 2007 o 20:47  • Odpovedz  •  Páči sa mi to
Ahoj holky.
Kattum.Skúšala som od teba slonie žrádlo a jemnú krabiu pomazánku a teda musím povedať.Skvelé.
25. feb 2007 o 18:11  • Odpovedz  •  Páči sa mi to (1)
avokadova pomazanka

na zozratie :grinning:
avokado, maslo, cesnak pretlaceny a citron, stipka soli.
25. feb 2007 o 19:04  • Odpovedz  •  Páči sa mi to
ahoj maminky, malý bude mať 1 rok, tak by so prosila o recept na parížsky alebo vlašský šalát na oslavu . díky
27. feb 2007 o 15:16  • Odpovedz  •  Páči sa mi to
kattum
skousela jsem tu nivovo-vajickovu pomazanku a moc me chutnala :dizzy_face:
5. mar 2007 o 16:44  • Odpovedz  •  Páči sa mi to
téda holky vy mi děláte chutě. :grinning:
9. mar 2007 o 15:46  • Odpovedz  •  Páči sa mi to
Ahojte babenky:slight_smile:
no a bola by som velmi vdacna keby niektora tu pridala ako sa roby ruske vajicko:slight_smile:
boze uz som to nejedla ani neviem kolko rokov:slight_smile:
Dkujem
10. mar 2007 o 03:57  • Odpovedz  •  Páči sa mi to
Vlašský šalát I

250 g zemiakov, 100 g sterilizovanej miešanej zeleniny, 100 g sterilizovaných sladkokyslých uhoriek, 100 g salámy, 100 g majonézy, 1 dl smotany, soľ, mleté čierne korenie, 1 lyžička horčice.

Zemiaky uvaríme v šupke, scedíme, ošúpeme, pokrájame na kocky a necháme vychladnúť. Pridáme scedenú sterilizovanú miešanú zeleninu (mrkva, zeler, zelený hrášok) pokrájanú na kocky, pokrájané alebo postrúhané uhorky a salámu pokrájanú na rezance. Zalejeme majonézou, ktorú sme rozmiešali so smotanou, soľou, mletým čiernym korením a horčicou, a všetko spolu dobre premiešame. Ak je šalát hustý, rozriedime ho smotanou alebo nálevom zo sterilizovaných sladkokyslých uhoriek
11. mar 2007 o 07:25  • Odpovedz  •  Páči sa mi to
Vlašský šalát II

200 g zemiakov, 200 g jemnej diétnej salámy, 50 g sterilizovanej karotky s hráškom, 50 g sladkokyslých uhoriek, 50 g sterilizovaného zeleru, 100 g majonézy, 100 g smotany, soľ, cukor, ocot, worcester, mleté čierne korenie.

Majonézu rozmiešame so smotanou a ochutíme soľou, octom, worcestrom a trochou práškového cukru. Uvarené očistené zemiaky, olúpanú salámu, zeler a uhorku pokrájame na pravidelné rezance alebo kocky, zmiešame so sterilizovanou zeleninou, polejeme ochutenou majonézou a zľahka premiešame.
11. mar 2007 o 07:26  • Odpovedz  •  Páči sa mi to
Ruské vajcia

2 vajcia, 1 žĺtok, 1 lyžicu horčice, soľ, 0,6 dl oleja, 1 citrón, 0,5 dl kyslej smotany, 100 g zemiakov, 50 g mrkvy, 50 g zeleru, 50 g jabĺk, 10 g cibule, mleté čierne korenie, 10 g cukru.

Vajcia uvaríme natvrdo. Žĺtok, horčicu a soľ dáme do misky a za stáleho miešania prikvapkávame olej. Hustú majonézu zriedime citrónovou šťavou a smotanou. Potom z nej odoberieme 4 lyžice na poliatie vajec. Do zvyšku pridáme nadrobno pokrájané uvarené zemiaky, mrkvu, zeler, surové ošúpané a nadrobno pokrájané jablká, cibuľu pokrájanú nadrobno, mleté čierne korenie, cukor a spolu dobre premiešame. Šalát zarovnáme na podlhovastú misu, uložíme naň polovice vajec a vajcia prelejeme majonézou. Podávame s pečivom.
11. mar 2007 o 07:27  • Odpovedz  •  Páči sa mi to
Špeciálny vlašský šalát

100 g zemiakov, 250 g parížskej alebo jemnej salámy, 50 g zeleného hrášku, 50 g zeleru, 50 g karotky, 50 g sterilizovaných uhoriek, 100 g majonézy, 100 g smotany, soľ, ocot, cukor, horčica, worcester, nálev z uhoriek.

Majonézu rozmiešame so smotanou a dochutíme. Uvarené očistené zemiaky, olúpanú salámu a uhorku pokrájame na tenké rezance, primiešame sterilizovanú karotku, zeler a zelený hrášok všetko polejeme ochutenou majonézou, zľahka premiešame a podľa potreby rozriedime nálevom.
11. mar 2007 o 07:28  • Odpovedz  •  Páči sa mi to
marekeva, hankaa...pridala som vám recepty ... :grinning:
dobrú chuť :wink:
11. mar 2007 o 07:47  • Odpovedz  •  Páči sa mi to
ahojky holky, neznáte někdo recept na crosianty? Díky moc :slight_smile:
11. mar 2007 o 21:02  • Odpovedz  •  Páči sa mi to
zuzu13
velka vdaka az mi sliny tecu zajtra to vyskusam:slight_smile:)
dakejem:slight_smile:)
12. mar 2007 o 01:34  • Odpovedz  •  Páči sa mi to
Tuniakova pomazanka

tuniak v oleji
trocha masla
bambino syr
cibula
horcica
sol, cierne korenie

vsetko spolu vymiesat do hladka :wink:
12. mar 2007 o 11:33  • Odpovedz  •  Páči sa mi to (1)
amia ale v ceach nie je bambino syr, moze sa tam dat aj nieco ine
12. mar 2007 o 11:49  • Odpovedz  •  Páči sa mi to
siduska ja ked nemam po ruke bambino tak tam dam hocijaky taveny syr v takej konzistencii ako bambino a rozdiel nevidim :wink:
12. mar 2007 o 11:55  • Odpovedz  •  Páči sa mi to
a jaký ten sýr bambino je? Něco jak apetito? Prostě nějakej smetanovej?
13. mar 2007 o 23:36  • Odpovedz  •  Páči sa mi to
Ahoj, včera jsem zkoušela rychlou a velmi zdravou pomazánku ze "zbytků" v lednici.
Mrkvovo-sýrová
3 větší mrkve nastrouhat (klidně nahrubo), to samé tvrdý sýr (eidam apod.) tak 7-10 dkg dle chuti, spojit kelímkem sýru cottage, příp. dochutit 1 lžicí tatarky, na zředění trochu mléka n. kefíru, osolit, opepřit, lehce česneku. (určitě by šlo ještě přidat trochu nastrouhaného celeru, to by mohlo být ještě lepší)
Zdravá a vynikající!
14. mar 2007 o 09:02  • Odpovedz  •  Páči sa mi to
Ahojte, a viete ako sa robí taká nátierka, ktorú predávajú napr. v tescu alebo aj niekde inde. Je to také našľahané napr. cesnaková alebo nivová.
kupuje sa to na gramy, to ti odvážia do takých kelímkov. Môjmu manželovi to veeeeľmi chutí ale stále ma otravuje, nech takú urobím doma. No ja neviem ako a hlavne z čoho.
14. mar 2007 o 09:14  • Odpovedz  •  Páči sa mi to
máme rádi tuhle pomazánku ze sardinek:

1 balení sardinek - obyč.
1 cibule střední
10 dkg taveného sýra
2 lžičky hořčice
2 natvrdo uvařená vajíčka
kečup - kdo má rád, ale nemusí být (přidávám jen tehdy, pokud to jsou sardinky v tomatě)
citronová šťáva - nemusí být
sůl, barevný pepř plus koření dle chuti (já dávám někdy bazalku, někdy petrželku a někdy provensálské koření.

V misce smícháme rybičky, nadrobno nakrájenou cibulku a vajíčka, přidáme sýr, hořčici, okořeníme a dáme vychladit do ledničky. Nejlepší je na celozrnném pečivu třeba s rajčetem.
14. mar 2007 o 11:24  • Odpovedz  •  Páči sa mi to
Tvoj príspevok