Potraviny po záruke
Vyhadzujete alebo v pohode používate Ďalej ??
Napríklad PUDING , KYPRIACI PRASOK , VANILKOVÝ CUKOR ATĎ

Nie som tak bohatá aby som to vyhadzovala a plytvanie potravinami tiež nie 😀
@kukulienka83 aj moja
ja len také čo majú pár dní - mesiac po záruke. Mesiace určite nie, môže to byť navlhnuté, splesnivené. Neriskovala by som to.
Dva roky po záruke by som v žiadnom prípade nejedla, to je už príliš
@klip0 Vtedy to bolo pár mesiacov po záruke, keď to autorka pridala ako tému, nie 2 roky, pozri dátumy 🙂
@lenkakravcova jaaaj, nevšimla som si že to je stará diskusia, mne to len vybehlo v novinkách
Mam po zaruke orechy múku, ryžu, ryžové mlieko. Max 5 mesiacov po zaruke. Jedli by ste to??
Orechy ochutnaj, ryzi sa nic nestalo, muka moze stuchnut ale dobre skladovanej nic nie je.
Rybia konzerva po zaruke mi buchla=kuchyna sa malovala
Co je 2-3mes po zaruke ok,ale tie koreniny nestoja majland kupim nove lebo 2roky je zamna moc🫣
Nasla som doma kukuricne piskoty, su takmer rok po datume minimalnej trvanlivosti :D vyzorovo vyzeraju normalne, chutou tiez (manzel skusil), su este vhodne na pouzitie/zjedenie?

@lenkakravcova jj, ja píšem všeobecne k téme, že tento typ potraviny je na to vysoko náchylný a ak má niekto doma roky otvorené koreniny, trebárs stále len v sáčku, je veľmi vysoká pravdepodobnosť, že tam budú plesne. Tak radšej vyhodiť.