icon

Potrebujem recept na korpus a výbornú plnku do torty

love232
18. mar 2013

Ahoooj maminky chcem upiect drahemu a nasmu drobcovi torty chcem dat na vrch marcipan len netusim aky korpus a plnku...dakujem velmi pekne za rady 😀

love232
autor
24. mar 2013

@papuka noo aj ja sa chystam na moju prvu potahovanu tortu a mooooc sa tesim dufam ze sa vydariii a bude dobra ;)) tesim sa uz sa neviem dockat....este mam otazku ako do toho primiesavate yie praskovee farby??
@lenka268
@audiova

love232
autor
24. mar 2013

@papuka ja budem prilepovat cukrovou vodou ;))

audiova
24. mar 2013

@love232 ja som nemala praskove ale tekute a dala som ich rovno na tie marschmelov do mikrovlnky

audiova
24. mar 2013

@lenka268 torta sa vydarila co som velmi rada.vo stvrtok som upiekla korpus mramorovy.piekla som ho skoro hodinu a tristvrte pri 150•C.v piatok som ho naplnila plnkou spravila som pribinacikovu.urobila som jeden a pol davky a vobec nelutujem.urcite by stacila aj jedna davka ale zvysok zjedli deti.je to naozaj ako pribinacik. V piatok som potahovala.chcela som spravit taku zelenu(akoze trava) a branku.tak som v piatok chcela spravit aj bielu potahovku lebo zelenu som spravila este v utorok.prestrihla som tie smolkove cukriky a nechala som si len tu bielu cast.len som nemala povazsky praskovy cukor tak som dala aky som mala a to som nemala robit ono som ho sice presitkovala ale bol taky ako jemny piesok a nevedela som to s tymi cukrikmi spojit.bolo to stala take divne vobec sa o netahalo ale trhalo.tak som to potom v sobotu rezla do kosa 😠 a kupila povazsky cukor a spravila som ho znova.to sa my uz podarilo len som ho zafarbila na modro a urobila z neho velku maslu.takze ked budes kupovat cukor tak len a len povazsky.nech sa ti podari.drzim palce 🙂

aduskatt
24. mar 2013

@papuka ozdoby staci lepit obycajnou vodu na hmotu,
@love232 praskove farby sa do hmoty zapracuju tak, ze sa najskor rozpustia v alkohole, potom primiesia do hmoty🙂

papuka
24. mar 2013

@love232 chystam sa kupit si hotový marcipan takej farby aku budem potrebovat, kedže je to prvý krát, potom sa uvidi ako mi to pojde 😀

love232
autor
24. mar 2013

@papuka a co stoji taky hotovy marcipan bo ja chcem vsetko aj modelovaciu hmoti vsetko spravit sama bo ma to viide lacnejsie ...Baby potom sem pridatjte foto svojich vytvorov som zvedavaaa aj ja sem dam potom po 12 aprili moju prvu marcipaanovu ;))
@aduskatt do alkoholu kamaratka mi vravela ze do vody ...hmm neviem aj ja by som radsej tekute ale ze su lacnejaie praskove ci?
Aaaaaa kde kupujete farby kde su najlepsie??alebo akej zncky?

aduskatt
24. mar 2013

@love232 vo vode rozpustit a farbit nie je dobry napad....... aj ozdoby sa lepia na potah iba s vodou, lebo po pouziti vody potah zlepkavie, topi sa.......... takze voda do potahovky asi nie....ale to som Ti pisala do IP

love232
autor
24. mar 2013

@aduskatt dakujem takze kupim vodku a cca kolko Chata m do toho aby sme neboli opili tedy ;) ja neviem napr do 0,02ml vysipem kolko a potom tu 0,02 uz zafarbenu vylejem ddo tej hmoty?

aduskatt
24. mar 2013

@love232 to staci malinko, len aby sa to rozpustila farba, z toho sa isto neopijes🙂)), to je par kvapiek🙂 uvidis, podla intenzity, aku sytu farbu chces na hmotu......

love232
autor
24. mar 2013

@aduskatt jhaaaj uz chaapem ja si ju zarobim napr v lyzici vody a postupne pridam do hmoty podla toho aku chcem mat farbu hmoty ;)) super dakujem

aduskatt
24. mar 2013

@love232 hlavne nie vody, ale vodky🙂)

aduskatt
24. mar 2013

@love232 ale upozornujem ta, ze doma robenu hmotu z cukrikov nezafarbis na syty odtien prachovou farbou

love232
autor
24. mar 2013

@aduskatt aha cize zas je lepia len ta tekuta farba...no tak kupim tie ;))

lenka268
25. mar 2013

@audiova , tak super, gratulujem ze sa podarila, ja idem robit tento piatok, takze hadam s toho bude nieco. Ten pribinakovy krem spravim aj ja, uz som sa rozhodla, chcela som iny ale spravim tiez tento. Treba si ho do predu nachystat a dat do chladnicky? ale asi nie, mozem spravit a plnit asi. Tak ak mas foto hod, nech sa inspirujem. Pa a dakujem pekny dnik.

lenka268
25. mar 2013

@love232 ja som este nic nefarbila ani nepotahovala, som na tom asi ako ty, chystam sa na prvu potahovanu 😉

aduskatt
25. mar 2013

@lenka268 Pribinakovy mozes urobit a hned aj plnit🙂 netreba cakat na nic, to je carovny krem🙂

lenka268
25. mar 2013

@aduskatt dobre dobre , to by sme mali, 😀 furt zbieram infosky az to skomletizujem do ozajstenej torty 😅 , jaj a mam take kvetinky, tie tam tou vodou zalepim? uz si to pisala, ale som nejaka domotana s tej vodky, tak s vodou ci vodkou 😀 ?

aduskatt
25. mar 2013

@lenka268 je to jedno🙂 mozes aj aj, prilepi sa ti to obomi🙂

lenka268
25. mar 2013

@aduskatt dobre dakujem pekne.

aduskatt
25. mar 2013

@lenka268 vodka bola k rozpustaniu prachovych farieb na farbenie hmoty🙂

lenka268
25. mar 2013

@aduskatt ano akurat som to docitala cele. dakujem.

love232
autor
26. mar 2013

@aduskatt inaaac pribinakovy kremmm hmmmm mnam a aky ktomu korpus ??? Napis recept prosim na pribinak

aduskatt
26. mar 2013

@love232 k pribinakovemu mozes dat korpus aky len chces, co sa tyka kremov, tak davam do pozornosti tuto temu, vsetky recepty su nami oskusane a fajnove:.) Pribinakovy je tusim hned na zaciatku
https://www.modrykonik.sk/forum/recepty/marcipanove-torty-recepty-na-korpusy-kremy-potahove-hmoty-2/

ja robim tak, ze slahacku tvaroh cukor kydnem do misy, preslaham asi 10 sekund, aby sa z tvarohovej kocky stala tvarohova nekocka🙂), vsypem tam Creme Ole preslaham, za minutu mas krem

love232
autor
26. mar 2013

@aduskatt este som chcela spitat ja budem robit domacu hmotu ale neee z cukrikov ale z vody masla cukru ....tak ak ppznas este meake fiigle tak porad ;)) inak je vybornaa tak neviem ci aj tam bude treba zarobit s vodkou farbu alebo staci s vodou...

aduskatt
26. mar 2013

@love232 hmotu na potahovanie iba z vody, masla cukru nepoznam☹ takze asi neporadim

love232
autor
26. mar 2013

@aduskatt a to ten creme ole to ke ten studeny puding ze ??? A to ho len tam vysipem ci zarobim ci???

aduskatt
26. mar 2013

@love232 len vysypes

aduskatt
26. mar 2013

@love232 aha, ved tam je muka🙂) som hned pozerala, ako by hento predtym drzalo pokope🙂) nepoznam, ale pise tam, ze rozpustala vo vode, tak skus, co to urobi🙂