icon

Potrebujem recept na korpus a výbornú plnku do torty

love232
18. mar 2013

Ahoooj maminky chcem upiect drahemu a nasmu drobcovi torty chcem dat na vrch marcipan len netusim aky korpus a plnku...dakujem velmi pekne za rady 😀

vintinka
3. júl 2013

ahojte..poradite mi..na piskotovy korpus možem dat ako krém prevarenu -vyslahanu slahacku ?? pytam sa preto ci ta piskota nebude od toho ,, mokra,,?? a do takéhoto davate ovocko ?? hodi sa to?? dik 🙂 🙂

luciahromadkova
3. júl 2013

@vintinka recepty najdes tu https://www.modrykonik.sk/forum/recepty/marcipa..., mozes urobit mramorovy korpus najdes aj s fotopostupom akurat treba piect pri teplote 160 C cca 1 hod. skusis spajdlou ak ho nechces mramorovat tak ofarbis kakaom vsetko, co sa tyka plnky ak chces slahackovu mozes napr. aj pribinacikovu plnku, je vyborna a zvladnes aj na 1x, ovocie jahody, maliny, lesne plody aj mrazene mozes dat priamo, nemusis rozmrazovat potom to bude super stavnate ak cosi pytaj sa, akurat este upozornim, ze pribinacikova plnka nemoze ist pod potahovu hmotu na torty ak chces zdobit potahovoui hmotou tortu omazes maslom vymiesaným s praskovým cukrom a mozes dat pre chut trocha nutely, mlieko, slahacka a puding totiz topi potah

vintinka
3. júl 2013

dakujem za odpoved..ešte taka vec ..potrebujem na sobotu ..piskotovy alebo aj ten mramorovy mozem uz zajtra urobit a plnit to v piatok ??a ak nebudem potahovat aky krém by si odporucila ..vies ja tak jednoducho a chutno-(☹: nejaky super krém --cim by som plnila a navrhujes maslovym ,,obalit,,??

vintinka
3. júl 2013

@luciahromadkova dakujem za odpoved..ešte taka vec ..potrebujem na sobotu ..piskotovy alebo aj ten mramorovy mozem uz zajtra urobit a plnit to v piatok ??a ak nebudem potahovat aky krém by si odporucila ..vies ja tak jednoducho a chutno-(: nejaky super krém --cim by som plnila a navrhujes maslovym ,,obalit,,??

luciahromadkova
3. júl 2013

@vintinka piect mozes v pohode vopred, praveze je lepsi aj 2-3 dni odstaty, lebo potom sa lepsie kraja...ak nebudes potahovat tortu kludne aj pribinacikovy /ked das kokos creme ole, budes mat kokos prichut 😉 , kakao creme ole tak kakaovy, creme ole sa tam sype nakoniec ako stuzovac, staci aj len 1,5 bal., nezarabas to ako puding podla navodu/,

mozes urobit aj napr. parizsku slahacku- v slahacke roztopis coko a das mascarpone, alebo aj v s bielou coko, zavisi od toho co mate radi... hodia sa k tomu maliny /ja pouzivam coko z lidla 200g 50% je super a tiez mrazene maliny z lidla aj 33% slahacku v tetrapacku, aj tvaroh vo vanicke so zelenym obalom/
pod potahovu hmotu musi ist maslovy krem alebo ja davam maslo vymiesane s cukrom a trocha nutelou inak by sa ti potah rozpustil / my nemame radi maslove kremy vobec a ani ich nerobim ,len teda davam na obmazanie torty/

ak nemas potah mozes len naplnit kremom napr. ten pribinacikovy a na vrch mozes dat ovocie a slahacku, boky oblozis dokola trubickami alebo dlhymi piskotami a previazes maslou vid foto
da sa aj urobit z coko dokola ale zle sa to teraz v teple robi, lebo sa to topi...
pytaj sa dalej ak potrebujes

vintinka
3. júl 2013

no krasa......aj pouzijem super napad..najradsej mam vanilkové krémy ..ten maslovy krém mozem dat aj ked nepotahujem a potom oblozit s piskotami ?? a velmi dobry korpus na tortu vyskusany nahodou??

vintinka
3. júl 2013

@luciahromadkova no krasa......aj pouzijem super napad..najradsej mam vanilkové krémy ..ten maslovy krém mozem dat aj ked nepotahujem a potom oblozit s piskotami ?? a velmi dobry korpus na tortu vyskusany nahodou?

marianna2468
3. júl 2013

@luciahromadkova ahoj.ako robis ten krem zo slahacky,cokolady a mascarpone?

luciahromadkova
3. júl 2013

@marianna2468
Slahacku dam do hrnca a den vopred necham coko rozpustit v slahacke, po vychladnuti dam do chladnicky na noc v hrnci. V tom istom hrnci, v ktorom sa to vychladilo vyslaham coko slahacku so stuzovacom a pridam mascarpone. K tomu ide ovocie maliny,lesne ovocie a moze sa tiez robit s bielou coko.
Na 2 slahacky davam 200 g coko a 2 mascarpone.

dendy1
3. júl 2013

@luciahromadkova môžem poprosiť presnejší navod na ten pribinacikovy krem s príchuťou Ole. Koľko čoho na tortu s priemerom 26cm? A je aj nutelova plnka ? Ďakujem vopred. Ak by som to hľadala asi by som sa stratila 🙂

luciahromadkova
4. júl 2013

@dendy1
recept je tu https://www.modrykonik.sk/forum/recepty/marcipa..., pouzivam tvaroh z lidla vo vanicke so zelenym vrchom, creme ole je puding bez varenia http://www.google.sk/search?hl=sk&site=imghp&tb...,
ten tam len na zaver prisypes, funguje ako stuzovac, nerobis ho podla navodu
na tortu s priemerom 26 rozpis na tento recept staci ak budes 2 krat plnit
existuje aj kokos creme ole, vtedy je to jemne kokosove a chutne, alebo kakao a ak tam das roztopenu a vychladenu coko a kakao je to tiez fajn, inak do pribinacikoveho kremu mozes dat aj gastanove pyre a tiez je to chutne.

nutelova plnka- neviem nerobim, len som vyssie pisala, ze ak sa torta potahuje potahovou hmotou, tak tato plnka nemoze ist pod potah, lebo by sa topil, pod potah musi byt maslovy krem alebo staci urobit tak, ze maslo zmaknute vymiesas s praskovym cukrom a pre chut mozes dat nutelu, resp. vymiesas maslo s nutelou a tym obties boky torty a vrch a potom sa potahuje hmotou

dendy1
4. júl 2013

@luciahromadkova dakujem krásne. Budem informovať o výsledku 🙂

marianna2468
5. júl 2013

@luciahromadkova dakujem za presne info 🙂

lenka6665
15. sep 2013

poradte mi niekto daku vanilkovu plnku ale nviem na ake chyta jedly papier nerobila som este taku tortu tak neviem na ake plnky to chzta

nikuska333
15. okt 2013

@aduskatt a ked potriem celu tortu len dzemom tak sa mi bude ta cukrova hmota topit lebo v obchode kde som ju kupovala tam mi povedala ze dzemom tak sa pytat.... radsej odbornikov co maju skusenosti....

aduskatt
15. okt 2013

@nikuska333 ak to potries domacim poctivym dzemom, to by vydrzat malo, ak to potries dzemom kupovanym v Li alebo Kauf alebo Te za 80 centov, co je sama voda, tak ver, ze Ti to drzat nebude.........ked uz, tak do toho dzemu daj kus masla🙂

nikuska333
15. okt 2013

tak dakujem velmi pekne ja mam domaci ribezlovy dzem.... a mozem sa opytat nemas niejaky postup na robenie auticka z marcipanu no skor z tej cukrovej hmoty?

nikuska333
15. okt 2013

@aduskatt a maslo ma byt obycajne to take co predava v kocke... nie rama alebo flora vsak?

aduskatt
15. okt 2013

@nikuska333 ramu ja nepouzivam vobec v mojej kuchyni, ani ine rastlinne akoze masla...........takze toto neviem.ja pouzivam uplne najklasickejsie 82% maslo

nikuska333
15. okt 2013

a neporadis niejaky recept no dobry korpus?

nikuska333
15. okt 2013

aha no tak dobre ja ramu tiez velmi nemusis preto sa pytat tak radsej klasicke maslo dam radsej do toho .....

love232
autor
17. nov 2013

@aduskatt ahoj potrebujem zas od teba helfnuut 🙂) idem robit marcipanovu tortu ale s cim potrebujem pomoct je ze vnutry ma byt puncova..noo a ja som nikdy ani len zakusky puncove nerobila tak mi prosim s tym to porad ako spravit dobru puncovu tortu aby nebola sucha dobra a ci davas do stredu puncovinu ci nie ci obracias c nie 🙂) a este by sa mi zisiel recept na neaku cokoladovu tiez bude potahovana marcipanom ...DAKUJEEEEEM VELMI PEKNE

staankaa1
8. dec 2013

@luciahromadkova ahoj idem piect prvy krat tortu potahovanu marcipanom a idem robit pribinacikovy krem a chcela by som vediet ci pod marcipan musim dat aj maslo vymiesane s cukrom alebo mozem rovno marcipan potahovat na korpus?dakujem krasne..

luciahromadkova
8. dec 2013

@staankaa1 musis dat pod potah maslo s cukrom a mozes tam dat pre chut nutelu alebo roztopenu vychladnutu coko, inak by ti potah nedrzal na torte /pozor nie pribinacikovy krem ani ziadny krem s obsahom mlieka, mascarpone, slahacky, ten by ti potah topil/ alebo este mozes dat pod potah cokoganache z bielej alebo tmavej coko a slahacky /tam je vyssi obsah coko, preto sa potah netopi/...ale pre zaciatocnika je jednoduchsie to maslo.... pridavam link, nie je to moje, ale postup a popis je perfektny....https://www.facebook.com/media/set/?set=a.50722...

sidula1
14. feb 2014

@tweetinka.co
ahoj v akom pomere davas tu maslovu plnku a aka to je ?alebo maslo rozmiesane s cukrom na tortovu formu o priemere 26 cm?
dik

marianna2468
14. feb 2014
olinka306
9. apr 2014

@zzzz128 mozem otazku ta kinder plnka je dobra aj na tortu ktora je vysia chcem robit tortu spongebob ktory sedi tak si my to bude drzat dakujem

aduskatt
9. apr 2014

@olinka306 kazda torta, ktoru robis poriadne Ti drzat bude bez ohladu na to, aku mas plnku, kedze kazdu si mozes pomerom surovin prisposobit tak, ako potrebujes🙂 ci uz pridanim viac cokolady, viac masla,.....

olinka306
9. apr 2014

@aduskatt dakujem len este nemam az take skusenosti tak sa kusok bojim

aduskatt
9. apr 2014

@olinka306 neboj nic, ja som prvu totalne pokaslala, druhu tiez a teraz mrk moj album🙂))))