Recepty
vodniicka
8. dec 2007

Poznáte recept na cesto na pizzu?

Ahojte, mate niekto recept na tenke cesto na pizzu a na pizzovy zaklad ale nie s kecupom? Dakujeem 😃
vodniickaautor
8. dec 2007
😃 ok.. asi to prezeranie nechám na zajtra..
dadulik75
9. dec 2007
ahoj,my kupujeme cesto v prasku dr.oetker alebo vitanu a tam si nalozime podla chuti 😉
majina.b
9. dec 2007
http://www.babetko.sk/forum/viewtopic.php?p=117...


Moj recept:
Na 2 nízke plechy:

0,5 kg muky-hladka
0,5 kocky droždia
lyžička cukru na kvások
mlieko
sol
olej

urobiť kvások na mlieku , vymiesiť s mukou, olejom a osoliť cesto
nechať podkysnuť
plech natrieť olejom, dať cesto a piecť min. na 200 st., a viac , 10 - 15 min

ja cesto natieram kečupom, naukladám suroviny a vrch polejem olivovým olejom
vodniickaautor
9. dec 2007
no dadulik aj ja som kupovala ale teraz chcem spravit sama 😃
majina..vdaka idem hned vyskusat.. 😃
bibinka
9. dec 2007
skús tento:

185g hladká múka,1/3 kocky droždia,100ml teplej vody, 1/2 čaj.lyžičky cukru,štipku soli- všetko zmiešať a nechať kysnúť 30min(stačí). vyvaľkať rovno na suchom plechu ev.vyťahať rukami.naplniť tým"co dúm dal".Piecť vo veľmi vyhriatej rúre(veľmi dôležité) 15 min. Pizza sa sama odlepí z plechu 😃 😃
moj tip- miesto kečupu potrieť paradajkovým pyré
rabiva
17. dec 2007
ahoj, ja mam recept na pizzu, vyborne cesto a omacka nie je s kecupom 😎

http://www.mimibazar.sk/recept.php?id=2789&user...
dianty
18. dec 2007
tak ja pridám recept z michaela: presnú gramáž neviem, ale tak z pól kila urobíte dve, tri pizze:

hladká múka preosiata, droždie, cukor, voda, olej, pivo....

preosejeme múky, pridáme droždie rozpustené vo vode, ktoré sme vopred štipkou cukru pocukrili, pridáme dve polievkové lyžice oleja, a asi tak menej ako štvrťku piva... nenechávame vôbec nakysnúť, hneď rozvaľkáme, natrieme kečupom alebo paradajkovým pyré a dáme suroviny podľa vlastne chutí 😃
vodniickaautor
19. dec 2007
jeeej dakujem..tak inak kazdy tyzden robim jednu pizzu 😃 po materskej pojdem robit pizzarku do pizzerky xixixi takymto tempom.. 😃
waitinka7
19. apr 2008
Aj ja pridám odpoveď. Ja robím pizzové cesto naozaj veľmi jednoducho.
Pol kocky droždia si rozpustím v polovici šálky teplej vody. Nemusí napučať. To zmiešam spolu s veľkým hrnčekom polohrubej múky, pridám trošku soli, a 2 lyžice oleja. (môže byť aj olivový).
Zamiešam, cesto môže byť aj redšie, smelo ho vylejem na olejom vymastený plech a lyžicou poroztieram, ak je hustejšie, tak si ho zvrchu trosku pomúčim a roztiahnem prstami. Ide to jednoducho.
Potom iba dám kečup a ostatné suroviny. Pečiem to na 200 stupnoch 25 minút v teplovzdušnej rúre a pizza je naozaj perfektná. RObím ju takme každý týždeň.
danielala
19. apr 2008
Vodnicka, tak ja omáčku na potretie pizze robím klasika: zmiešať pasírované paradajky (alebo obyčajný pretlak s trochou vody), pretlačený cesnak, soľ, olivový olej, oregáno.

V mojom prípade cesto vymiesi a vykysne domáca pekáreň chleba sama, podľa tohto receptu: http://domacipekarny.dama.cz/recept.php?r=3469

a je ozaj ako z pizzerie - piecť na papieri pri 225 stupňoch cca. 15 minút.
mukky
20. jún 2009
zajtra chcem urobit pizzu,mate nejaky fakt super recept na chutne cesto?Drozdie musim dokupit,robila som s drozdim len raz...sisky,tak hadam to nepokazim..
vinka
20. jún 2009
danielala ne,usíš dávat na papier.papier sa dáva na tekuté cestá alebo piškotové.Na pizzu nieje potrebné.Mne sa pizza nikdy neprilepila. 😉
mukky
20. jún 2009
vinka a ake robis ty cesto?
vinka
20. jún 2009
Ja ti môžem napísat cesto ale to je recept z pekárničky a ja tam nemám cukor na kysnutie.A ono to len trochu nakysne.Ale cesto je super ako pizzové.
mima1
20. jún 2009
ja som robila zrovna dnes pizzu a robila som takuto : PIZZA

CESTO
Potrebujeme:
600g hladkej múky
1 lyžičku cukru
kocku droždia
lyžičku soli
7 lyžíc olivového oleja
350 ml vody
A ideme na to! Zamiesenie cesta je jasné pre vätšinu gazdiniek, ale predsa ho poíšem. Pripravíme si kvások z drožia, 2 lyžíc múky, cukru a vlažnej vody. Potom zmiešame kvások s ostatnými surovinami a vypracujeme vláčne cesto. Rozdelíme na 4 diely a môžeme plniť Pečieme v trúbe nastavenej na 250°C asi 10–15minút.



sama mozem povedat ze pizza je super a podarila sa. cesto je uplne super a aj ked je uz studena este stale je mnam. nedala som olivovy olej ale normal ale aj tak je naozaj gut
mukky
20. jún 2009
tak idem si vybrat niektore cesto,myslite ze nie je vhodne ho dat na papier na pecenie?
vinka
21. jún 2009
Mukky ja som ešte na papier na pečenie nedávala pizzové cesto.A muž robí pizzu v kuchyni denne a tiež nie. 😉
mukky
21. jún 2009
vinka dik,tak bez papiera.Poobede teda urobim,len ten kvasok ci spravim dobre 😃 ,ja len jeden ci 2 plechy by som spravila...s rybkami v olji,cibulou,cesnakom,slaninou,salamou..a kukuricu este,vsetko zdraviu prospesne =-) 😃 :-x

niektore pizzerie maju cesto suprove..raz som robila aj na listkovom ceste,mne to chutilo,manzelovi to nejak nepasovalo...mrazene pizze a cesta nemam rada,ble
vinka
21. jún 2009
Ja zvyčajne robim cesto doma si v pekárniku.Jedine ked ideme na pizzu tak nie. 😉
mukky
21. jún 2009
tak pizza bola vynikajuca,aj ked sa mi 2 krat nepodaril kvasok :-S 8-( ,co nechapem...robila som vo vode,nabuduce skusim v mlieku..neviem kde bola chyba.ten prvy som potom vyliala a druhy bol o nieco lepsi...to nic,efekt bol vyborny..urobila som aj pre moju babku a tetu,manzel im odniesol a az sa dusili do telefonu ako im chutila 😃
mukky
21. jún 2009
vinka robila som bez papiera na pecenie,a ok,dala som do cesta viac olivoveho oleja,a bolo velmi chutne
titkovamiriam
22. jún 2009
ja robim cesto ako mima 😃 a potom na nu co ma kto rad a co doma najdem.
mukky
30. jún 2009
baby inac uz sa vam nepodaril kvasok?ja som robila vsetko podla postupov aj babku som mala na telefone a kvasok jak voda :-p 😃
titkovamiriam
1. júl 2009
mukky- zle kvasnice-stane sa,moze byt aj horuce mlieko ze ich znicis!!
avanka
1. júl 2009
Mukky, mne sa este nestalo, ze by som vyhadzovala kvasok....pizzu robim zasadne s vodou...dam si ju trosku zohriat do mikrovlnky do vlazna, pridam pol lyzicky kryst. cukru a kvasnice, ja robim len z cerstvych...za 5-10 minut je kvasok ako ma byt..ked nemam cas, nenechavam ho kysnut, hned ho vylejem do cesta, zamiesim a on vykysne v ceste 🙂
majina.b
2. júl 2009
ja robím takto podľa Vincenza čo varil na tv joj

do misky kde bude kysnuť cesto dam droždie, zasypem cukrom a varechou roztlačim, čim sa skôr rozpustí.
zohrejem mlieko, na taku teplotu, ak doň ponorím prst vydržim- nie horúce
zalejem droždie, zasypem mukou zarobím cesto,( nenechávam podkysnuť kvasok)



ja pizzu robim na pol mlieko, a pol vodu
mukky
2. júl 2009
titko dufam ze boli zle 😃

avanka asi som sa mala prizerat ked som doma byvala ako mama kvasok robi,ale vtedy ma ine veci zaujimali 😃 lenze ja presne ani neviem aky ma byt..nieco na sposob hrncek var? =-) 😃 😃



majina vincenza som mala rada ked varil 🙂
jozkasisi
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
tami712
12. júl 2009
ja mám vyskúšanú túto a je super aj cesto aj paradajkový základ 🙂 🙂 🙂

http://www.mimibazar.sk/recept.php?id=14572

Začni písať odpoveď...

Odošli