• Prihlás sa
  • Registrácia nového člena
  • Získaj PLUSPRO
  • Odporúčame: Mojasvadba.skModrastrecha.sk
  • Prihlás sa
  • Registrácia nového člena
  • Získaj PLUSPRO

Poznáte recept na cesto na pizzu?

20. augusta 2013 
ahojte, mate niekto recept na tenke cesto na pizzu a na pizzovy zaklad ale nie s kecupom? Dakujeem :grinning:
8. dec 2007 o 23:24  • Odpovedz  •  Páči sa mi to
autor
:grinning: ok.. asi to prezeranie nechám na zajtra..
8. dec 2007 o 23:47  • Odpovedz  •  Páči sa mi to
ahoj,my kupujeme cesto v prasku dr.oetker alebo vitanu a tam si nalozime podla chuti :wink:
9. dec 2007 o 09:42  • Odpovedz  •  Páči sa mi to
http://www.babetko.sk/forum/viewtopic.php?p=1179254#1179254


Moj recept:
Na 2 nízke plechy:

0,5 kg muky-hladka
0,5 kocky droždia
lyžička cukru na kvások
mlieko
sol
olej

urobiť kvások na mlieku , vymiesiť s mukou, olejom a osoliť cesto
nechať podkysnuť
plech natrieť olejom, dať cesto a piecť min. na 200 st., a viac , 10 - 15 min

ja cesto natieram kečupom, naukladám suroviny a vrch polejem olivovým olejom
9. dec 2007 o 11:30  • Odpovedz  •  Páči sa mi to
autor
no dadulik aj ja som kupovala ale teraz chcem spravit sama :grinning:
majina..vdaka idem hned vyskusat.. :grinning:
9. dec 2007 o 13:07  • Odpovedz  •  Páči sa mi to
skús tento:

185g hladká múka,1/3 kocky droždia,100ml teplej vody, 1/2 čaj.lyžičky cukru,štipku soli- všetko zmiešať a nechať kysnúť 30min(stačí). vyvaľkať rovno na suchom plechu ev.vyťahať rukami.naplniť tým"co dúm dal".Piecť vo veľmi vyhriatej rúre(veľmi dôležité) 15 min. Pizza sa sama odlepí z plechu :grinning: :grinning:
moj tip- miesto kečupu potrieť paradajkovým pyré
9. dec 2007 o 18:28  • Odpovedz  •  Páči sa mi to
ahoj, ja mam recept na pizzu, vyborne cesto a omacka nie je s kecupom :sunglasses:

http://www.mimibazar.sk/recept.php?id=2789&user=556
17. dec 2007 o 14:08  • Odpovedz  •  Páči sa mi to
tak ja pridám recept z michaela: presnú gramáž neviem, ale tak z pól kila urobíte dve, tri pizze:

hladká múka preosiata, droždie, cukor, voda, olej, pivo....

preosejeme múky, pridáme droždie rozpustené vo vode, ktoré sme vopred štipkou cukru pocukrili, pridáme dve polievkové lyžice oleja, a asi tak menej ako štvrťku piva... nenechávame vôbec nakysnúť, hneď rozvaľkáme, natrieme kečupom alebo paradajkovým pyré a dáme suroviny podľa vlastne chutí :grinning:
18. dec 2007 o 11:38  • Odpovedz  •  Páči sa mi to
autor
jeeej dakujem..tak inak kazdy tyzden robim jednu pizzu :grinning: po materskej pojdem robit pizzarku do pizzerky xixixi takymto tempom.. :grinning:
19. dec 2007 o 10:47  • Odpovedz  •  Páči sa mi to
Aj ja pridám odpoveď. Ja robím pizzové cesto naozaj veľmi jednoducho.
Pol kocky droždia si rozpustím v polovici šálky teplej vody. Nemusí napučať. To zmiešam spolu s veľkým hrnčekom polohrubej múky, pridám trošku soli, a 2 lyžice oleja. (môže byť aj olivový).
Zamiešam, cesto môže byť aj redšie, smelo ho vylejem na olejom vymastený plech a lyžicou poroztieram, ak je hustejšie, tak si ho zvrchu trosku pomúčim a roztiahnem prstami. Ide to jednoducho.
Potom iba dám kečup a ostatné suroviny. Pečiem to na 200 stupnoch 25 minút v teplovzdušnej rúre a pizza je naozaj perfektná. RObím ju takme každý týždeň.
19. apr 2008 o 09:41  • Odpovedz  •  Páči sa mi to
Vodnicka, tak ja omáčku na potretie pizze robím klasika: zmiešať pasírované paradajky (alebo obyčajný pretlak s trochou vody), pretlačený cesnak, soľ, olivový olej, oregáno.

V mojom prípade cesto vymiesi a vykysne domáca pekáreň chleba sama, podľa tohto receptu: http://domacipekarny.dama.cz/recept.php?r=3469

a je ozaj ako z pizzerie - piecť na papieri pri 225 stupňoch cca. 15 minút.
20. apr 2008 o 01:01  • Odpovedz  •  Páči sa mi to
zajtra chcem urobit pizzu,mate nejaky fakt super recept na chutne cesto?Drozdie musim dokupit,robila som s drozdim len raz...sisky,tak hadam to nepokazim..
20. jún 2009 o 18:01  • Odpovedz  •  Páči sa mi to
danielala ne,usíš dávat na papier.papier sa dáva na tekuté cestá alebo piškotové.Na pizzu nieje potrebné.Mne sa pizza nikdy neprilepila. :wink:
20. jún 2009 o 18:05  • Odpovedz  •  Páči sa mi to
vinka a ake robis ty cesto?
20. jún 2009 o 18:08  • Odpovedz  •  Páči sa mi to
Ja ti môžem napísat cesto ale to je recept z pekárničky a ja tam nemám cukor na kysnutie.A ono to len trochu nakysne.Ale cesto je super ako pizzové.
20. jún 2009 o 18:38  • Odpovedz  •  Páči sa mi to
ja som robila zrovna dnes pizzu a robila som takuto : PIZZA

CESTO
Potrebujeme:
600g hladkej múky
1 lyžičku cukru
kocku droždia
lyžičku soli
7 lyžíc olivového oleja
350 ml vody
A ideme na to! Zamiesenie cesta je jasné pre vätšinu gazdiniek, ale predsa ho poíšem. Pripravíme si kvások z drožia, 2 lyžíc múky, cukru a vlažnej vody. Potom zmiešame kvások s ostatnými surovinami a vypracujeme vláčne cesto. Rozdelíme na 4 diely a môžeme plniť Pečieme v trúbe nastavenej na 250°C asi 10–15minút.



sama mozem povedat ze pizza je super a podarila sa. cesto je uplne super a aj ked je uz studena este stale je mnam. nedala som olivovy olej ale normal ale aj tak je naozaj gut
20. jún 2009 o 18:43  •  1 dieťa  • Odpovedz  •  Páči sa mi to
tak idem si vybrat niektore cesto,myslite ze nie je vhodne ho dat na papier na pecenie?
20. jún 2009 o 21:57  • Odpovedz  •  Páči sa mi to
Mukky ja som ešte na papier na pečenie nedávala pizzové cesto.A muž robí pizzu v kuchyni denne a tiež nie. :wink:
21. jún 2009 o 08:36  • Odpovedz  •  Páči sa mi to
vinka dik,tak bez papiera.Poobede teda urobim,len ten kvasok ci spravim dobre :grinning: ,ja len jeden ci 2 plechy by som spravila...s rybkami v olji,cibulou,cesnakom,slaninou,salamou..a kukuricu este,vsetko zdraviu prospesne :confused: :grinning: :zipper_mouth:

niektore pizzerie maju cesto suprove..raz som robila aj na listkovom ceste,mne to chutilo,manzelovi to nejak nepasovalo...mrazene pizze a cesta nemam rada,ble
21. jún 2009 o 09:15  • Odpovedz  •  Páči sa mi to
Ja zvyčajne robim cesto doma si v pekárniku.Jedine ked ideme na pizzu tak nie. :wink:
21. jún 2009 o 09:36  • Odpovedz  •  Páči sa mi to
tak pizza bola vynikajuca,aj ked sa mi 2 krat nepodaril kvasok :confounded: :rolling_eyes: ,co nechapem...robila som vo vode,nabuduce skusim v mlieku..neviem kde bola chyba.ten prvy som potom vyliala a druhy bol o nieco lepsi...to nic,efekt bol vyborny..urobila som aj pre moju babku a tetu,manzel im odniesol a az sa dusili do telefonu ako im chutila :grinning:
21. jún 2009 o 22:19  • Odpovedz  •  Páči sa mi to
vinka robila som bez papiera na pecenie,a ok,dala som do cesta viac olivoveho oleja,a bolo velmi chutne
21. jún 2009 o 22:22  • Odpovedz  •  Páči sa mi to
ja robim cesto ako mima :grinning: a potom na nu co ma kto rad a co doma najdem.
22. jún 2009 o 14:23  • Odpovedz  •  Páči sa mi to
baby inac uz sa vam nepodaril kvasok?ja som robila vsetko podla postupov aj babku som mala na telefone a kvasok jak voda :stuck_out_tongue_closed_eyes: :grinning:
30. jún 2009 o 23:53  • Odpovedz  •  Páči sa mi to
mukky- zle kvasnice-stane sa,moze byt aj horuce mlieko ze ich znicis!!
1. júl 2009 o 09:16  • Odpovedz  •  Páči sa mi to
Mukky, mne sa este nestalo, ze by som vyhadzovala kvasok....pizzu robim zasadne s vodou...dam si ju trosku zohriat do mikrovlnky do vlazna, pridam pol lyzicky kryst. cukru a kvasnice, ja robim len z cerstvych...za 5-10 minut je kvasok ako ma byt..ked nemam cas, nenechavam ho kysnut, hned ho vylejem do cesta, zamiesim a on vykysne v ceste :slight_smile:
1. júl 2009 o 10:38  •  2 deti  • Odpovedz  •  Páči sa mi to
ja robím takto podľa Vincenza čo varil na tv joj

do misky kde bude kysnuť cesto dam droždie, zasypem cukrom a varechou roztlačim, čim sa skôr rozpustí.
zohrejem mlieko, na taku teplotu, ak doň ponorím prst vydržim- nie horúce
zalejem droždie, zasypem mukou zarobím cesto,( nenechávam podkysnuť kvasok)



ja pizzu robim na pol mlieko, a pol vodu
2. júl 2009 o 22:17  • Odpovedz  •  Páči sa mi to
titko dufam ze boli zle :grinning:

avanka asi som sa mala prizerat ked som doma byvala ako mama kvasok robi,ale vtedy ma ine veci zaujimali :grinning: lenze ja presne ani neviem aky ma byt..nieco na sposob hrncek var? :confused: :grinning: :grinning:



majina vincenza som mala rada ked varil :slight_smile:
2. júl 2009 o 22:34  • Odpovedz  •  Páči sa mi to
Príspevok bol upravený adminom, lebo nespĺňal pravidlá fóra. Porušoval pravidlo "Neodbočuj od pôvodnej témy".
5. júl 2009 o 15:56 • jozkasisi
ja mám vyskúšanú túto a je super aj cesto aj paradajkový základ :slight_smile: :slight_smile: :slight_smile:

http://www.mimibazar.sk/recept.php?id=14572
12. júl 2009 o 14:12  • Odpovedz  •  Páči sa mi to
Tvoj príspevok