Prečo je avokádo tvrdé ako guma?
Ahojte. Prosím vás ženy. Kúpia Som pred dvoma dňami avokado. Bola tM nálepka ready to eat / že teda pripravené zjesť / nikdy som to nemala …. Ale videla som taky recept na ig s volskym okom a sliny sa mi zbehli. Že si ho kúpim. Akurát som ho najkrajala tak ako v tom videu. Dala ku volskemu oku. A to je ako guma !!! To sa nedá jesť ani odhryznúť to nemá chuť. No nervy mám iné. Stalo skoro 3€ jedno. A sa mi aj zdalo že v tom videu to kraja ako maslo a mne to išlo zle. To už som sa čudovala. No vysvetlite mi to. Lebo si pripadam , ako ľudoop čo prvý krat vydel avokado a kszdy ho ma super len ja naprd. 🫣 čo teraz s ním.
@zeldia billa. Ako dnes je všetko tak drahé , že si vravím Sak asi tak ma stať. Je to exotika. Ako vravím nikdy som avokado nekupovala ani som si ho nikdy nevšímala medzi ovocím / či čo to vlastne je / 🤣 takže koľko stojí som nikdy neregistrovala. No pekne mohla som mať 3 🫣 no človek sa stále učí.
@diewcatqoo presne sa to stávalo aj nam. No aspon nieco z neho sa dalo zachrániť.. no pomaly sa to ucime a coraz viac to dokazeme odhadnúť
@heminepa sol? To je dobry napad. Nabuduce to skúsim
Nie je z lidla? Tam tie “ready to eat” su ready o dva tyzdne a niekedy ani to nie, uz som sa dvakrat napalila, nikdy viac
@zeldia normálne v košíku na ovocie. Vravím si že ho teda ešte nechám deň postat pre istotu 🤣 aj tak prd platne
vyhoď to, nebude to dobré už nijako, opečené avokádo je grc. Škoda, ale už si určite preondiala 3 eurá aj blbším spôsobom. Nabudúce budeš vedieť - čierna šupka, taká trochu vráskavá, na pohmat mäkké, ale zas nie príliš. A nečakaj bohviečo, samotné avokádo nemá bohvieakú chuť. Treba si z neho urobiť napr. guacamole, tie všetky prísady ho skvele ochutia a budeš sa zalizovať aj za ušami
Neboj sa, kazdy sa sekol s avokadom. Tiez som nechapala co na tom vsetci vidia, ved to nema ani vonu, ani chut. Ale ked sme zili v Spanielsku, tak sme sa zamilovali do avokada. Ked je zrele, tak je to uzasne a jedli sme ho kazdy den. Lenze za 1€ sme mali 5-6ks avokad a nie 1ks za 3€. Nabuduce ked si kupis avokado, tak ho daj k jablkam aby skor dozrelo. Nie na slnko, ani do chladnicky a ked zmakne, tak bude ako maslicko. Niekedy to trva aj 2tyzdne 😉
@maxik24 prosím ťa nepíš hlúposti, @esteris má pravdu a nerozumieš tomu ty.
Asi si mýliš Ready to eat s Ready meals.
Ready to eat znamená, že avokádo je zrelé na konzumáciu, u nás v obchodoch na to kašlú, keď sa minú zrelé, tak dajú do predaja nezrelé, to je ok, ale vtedy by mali nálepku ready to eat odstrániť. Úplne mäkké avokádo ako píšeš je prezreté a hnilé, aj po mojom upozornení to ignorovali a predávali ich ďalej. Problém je, že zamestnancom je to jedno, alebo nie sú na to školení.
Kúpila som v Bille kokosové mlieko, bolo skysnuté. Na druhý deň som ich upozornila, že sú pokazené, aby ich stiahli z predaja, krabice boli tak nafúknuté, kvasilo to vnútri. Samozrejme, že to ignorovali a predávali ich aj po 3 dňoch upozornenia. U nás je problém, že sa ľudia nesťažujú, predávajú sa hnilé a pokazené potraviny.
bezne kupujem tieto ready to eat avokada tvrde ako kamen, este to musim nechat doma aspon tyzden dozriet. nabuduce budes vediet, ono to ma byt fakt take ako maslo 🙂
@janai1 neviem, ani na citronoch ci bananoch nebyva nalepka ready to eat a predpokladam, ze to nie je dovod varit ich.
Nie vsetky avokada maju tieto nalepky, predavaju sa aj zrele bez oznacenia. Ale volaju sa "zrele avokado". Ja som sa vzdy stretla s vyznamom, ze dane jedlo je hotove tak ako je, bez dalsej potreby varenia, upravovania atd. Na roznych jedlach som tak videla
Lebo este nieje zrele, zrele avokado lahko prekrojis a vydlabneš zo šupky lyžickou uplne bez problemov celu polovicu + da sa aj lahko popučiť vidličkou.

A kde si ho skladovala? Lebo nie je vhodne dávať do chladničky podobne ako banány. Treba nechať na stole pekne ti dozreje. Aj mňa zaskočila ta cena že 3 e to niečo super bio si asi kupila nabudúce kúp pekne v akcii za 89centov 😉