Prečo je môj kurací vývar kyslý?
Ahojte, chcela by som sa poradiť. Takmer vždy keď robím kurací vývar, tak je kyslý. Taká nepríjemná chuť. Robila som už aj z pŕs, zo štvrtí, z trupov, krkov, z celej zmesi do polievky. Jedine raz, keď som robila z krídel tak nebol kyslý. V čom to môže byť? Zeleninu pridávam väčšinou až na konci a to tiež tú zeleninovú tácku do polievky, čo dostať v obchode. Korenie dávam len čierne, občas nové a samozrejme soľ. Varím tak 1,5-2l vývaru.
Ďakujem za rady.
kysly vyvar je prevareny alebo rychlo vareny, ked je vela svaloviny (masa) a malo kosti. svalovina robi tu kyslost, ked sa prilis rozvari. vie to zneutralizovat kusok sody bikarbony (do cisteho vyvaru, s vybratym masom von). spravi to na chvilu penu, treba to potom este pomaly prevarit. varit kuracie maso menej - to je uvarene raz dva, alebo pouzit sliepku na polievku. hovadzi vyvar tiez -viacej z kosti ako cisteho masa.
kysly vyvar je prevareny alebo rychlo vareny, ked je vela svaloviny (masa) a malo kosti. svalovina robi tu kyslost, ked sa prilis rozvari. vie to zneutralizovat kusok sody bikarbony (do cisteho vyvaru, s vybratym masom von). spravi to na chvilu penu, treba to potom este pomaly prevarit. varit kuracie maso menej - to je uvarene raz dva, alebo pouzit sliepku na polievku. hovadzi vyvar tiez -viacej z kosti ako cisteho masa.
@shira_ Ďakujem, veľmi dobrá rada a úplne to dáva zmysel, lebo presne tak som varievala. Len napr. Z pŕs.. Vtedy bol najviac kyslý. Teraz už dávam len kuracie krídla a hovädzie kosti

Ja zvyknem robiť kombinácie, kuracie stehná, hovädzie rebrá alebo špikove kosti, občas aj trochu bravčových kosti. A veľa zeleniny. Z mrkvi mi vývar ostáva sladkasty. Varím ho niekedy aj 12 hodín na slabom ohni, penu tiež nezbieram.
Je pravda, že vývar je veľmi silny ale aj chutný a určite nie kyslý- teda pokiaľ tam nedám kel. Minule som ho dala a chuť bola trochu iná ale stále bol chuťovo veľmi fajn.
Tiež si myslím, že veľa záleží od mäsa. Ja kupujem len slovenské drahé bio mäso a teda na tej chuti je to riadne poznať.