Prečo soľ zlyháva vo svojej funkcii?
Dosáľam polievku na 20x a stále nie je posolená. Už dlho sledujem, že je taký problém. Je solivosť nižšia u niektorých?
Tá soľ už nieje taká ako bola...my kupujeme len takú žltú v papierovom sáčku v Kauflande... väčšínu čo sme skúšali tak soľíš,soľíš nič a potom po čase je to také.slane že sa to nedá jesť
Možno záleží aj kedy sa tá soľ použije.
Prvá a tá najzásadnejšia rada, ako soliť, znie: ak chcete získať výraznú chuť pripravovaného jedla, avšak bez prílišného dôrazu na slanosť, použite soľ na začiatku varenia. Lepšie sa tak spojí s jednotlivými surovinami a prenikne do pokrmu. A naopak, ak chcete intenzívnejšiu slanú chuť, pridajte soľ v samotnom závere tepelnej úpravy.
https://ahojmama.pravda.sk/clanky/solit-na-zaci...
@maranco roky rokúce solím až na záver, takže v tom to isto nebude. Navyše rozdiel by úrčite nebol 4PL : č1čl.
@maranco nemám vyšší vek, väčšinou solím málo a všetci si musia dosáľať na taniery.
@anonym_autor možno je lepšie si dosoliť do taniera kolko treba lebo môžu byť členovia rodiny čo majú vysoký tlak a tý musie rozumne soliť alebo použir dralíkovú sol ktora obsahuje aj o polovicu nenej sodíka.


Keď pôjdem do koruny napíšem ti lebo si vôbec nepamätám na názov a ja som ju mala presypanú.