Prečo sú palacinky po opečení tvrdé?
Ahojte, vždy keď robím palacinky tak po opečení sú také ako kartón, neohybne. Chuťovo sú mňam no len to ze sú také tvrdšie
Ja davam iba muku (10-12 kopcovitych lyzic) 1-2 vajicka, stipku soli a mlieko tak, aby bolo cesto tekute. Suroviny davam id oka. Ak dam napr. viacej muky a mam mensie vajicka, tak dam 2. Su jemne este aj dalsi den, ziadne stvrdnutie. Kedysi som robievala pre kamosov palacinkove party. Vzdy pochvalovali.
@veronika3110 o minerlke som napr počula ale.o pridavani oleja do cesta ešte nie, ja len jedno vajce,mlieko,vodu a múku. A olejom prvýkrát potriem panvicu a už potom.nie.
Ja vobec nedavam olej do cesta. Len kvapku na panvicu a su ok. A ako citam recepty ta asi aj dietnejsie🤣
Ja práve také ľúbim, tenučké ako lístok a chrumkavé!!! Makké nezjem.
Vždy pi upečení položím na tanier a zakryjem pokrievkou. Ostanú mäkučkè
@zuzinka888 no napr. ani ja sm roky nedavala, to moj chlap zacal s tym :D a v starej kucharskej knihe bolo k tomu este treba nastruhat jeden vareny zemiak, neviem rpeco :DDD cize je fakt milion sposobov
@evica17 no to zas ide o to, že by sa nemali lepiť o panvicu, keďže majú v sebe ten olej.. ja potieranie panvicu olejom, ale len s maslovackou
Necitala som vsetky komentare ale ja robim presne tak isto ako ty a mam ich tvrdsie ale davam ich na tanier a zakryjem pokryvkou a kym dorabam vsetky tieprve tym teplom a vlhkostou pod pokryvkou krasne zmaknu a ostanu teple 🙂 to su najlepsie palacinky ake som kedy robila 🙂))
@vasjar pozri recept 321 palacinky na mimibazare, ten naozaj funguje, palacinky sú mäkké, nemusíš prikryvat, olejom potrieť panvicu len pri prvej palacinke, potom už nie
Ja robim palacinky iba muka,vajko a mlieko nikdy nic viac nedavam do cesta a su stale super makke...
ja robim cesto od oka ale toto co popisujes sa mi deje len po okrajoch a to riesim tak, ze ich davam medzi dva taniere. Oni jak su teple, tak tam trosku zmaknu kym ich vsetky vypeciem ale neni to tak, zeby sa rozmocili. Este mi napadlo, ze mozno vela cukru? Ale to neviem, len tipujem.
300g polohrubej múky
600ml mlieka
3 vajcia
1pl cukru
Štipka soli
Jednoduchšie to byť nemôže. Najlepšie robit na neprilnavej panvici kludne aj bez oleja ja davam trolinku ku len taky olej v spreji
A hlavne ked je panvica poriadne rozpalena už len na tenko rozliat
Cca 10 palaciniek na 28cm panvici
Ja som ich mavala suche. Uz tolko neopekam na panvici. A davam ich do hrnca kt potom zakryjem pokrievkou. Su makke a vlacne konecne 🙏
+dávam na tanier na to potom druhý na konci a pretocim aby masnota stielka do všetkých palaciniek nie len do prvej ..a sú fajnúčke
0,25l mlieka, 1 vajce, 100g polohrubej muky
Môžeš pridať ale aj nemusíš: štipka soli, štipka prášku do pečiva, 1/2 lyzice cukru, 1/2 lyzice oleja
@vasjar to mas huste.na 200g muky mam 500ml tekutiny. Nemam rada hrube palacinky.vajcia mas kde?
@vikusjk a kde je muka?
Tiež dávam mineralku. Podľa receptu z bonvivani. Do nich ide olej cize na panvicu nemusis davat olej a ani potierat ju 🙂. A krásne zmäknu keď ich len na seba ukladas.
Robím bez oleja. Muka, mlieko, vajíčko, štipka soli. A peciem na kvapke oleja. Keď mám malo mlieka dolejem minerálkou alebo vodou.
ja robím od oka, a mám palacinky vždy parádne, mlieko, hladkú a polohrubú múku cca rovnaké množstvo , jedno vajko, štipka soli, štipka cukru, cesto nesmie byť ani riedke ani husté
@lapersefona citaj dalej ;) v rychlosti som zabudla, recept som pisala z hlavy
Tolko receptov na palacinky?? Ja vymiešam dve vajíčka s cukrom ,zalejem mliekom,od oka a dosypujem múku,ešte trochu oleja dávam. Cesto sa mi musí krásne prelievať z naberačky
@vasjar ja robím takto. 2 vajcia, pol litra mlieka, 2 PL práškového cukru, 1 lyžička soli a 220 g hladkej múky. Olej do cesta nedávam vôbec. Dám len na panvicu aj to len trocha. Vôbec ich nemám tvrdé. Samozrejme keď vás je viac tak odporúčam dvojnásobnú dávku
Palacinky milujem. Robievam ich často. Pred rokmi som našla tento recept a sú veľmi, veľmi chutné:
https://www.mimibazar.sk/recept/5654/genialne-p...
Lenže vzhľadom k tomu, že nemôžem kravské mlieko, som si po čase recept upravila: 250g múky (zmiešam pšeničnú a špaldovú), 500ml mandľového mlieka, 2 vajcia, olej cca 40ml, štipka soli a keď mám chuť, trochu cukru. Palacinky robím na rozohriatej panvici na troške oleja - dávam po každej druhej palacinke. Okrem toho, palacinky robím sprudka, lebo čím dlhšie sa pečú, tým sú tvrdšie.

300g/ml/ mlieka
7 PL kopcom muky
1 vajce
ALEBO
500g/ml/ mlieka
9 PL kopcom muky
1 vajce
Mozes pridat
kusok nastruhaneho jablka bez supky
Kvapku oleja
Trosku kvasku/ak kvaskujes/
A mozes cca pol dcl mlieka nahradit mineralkou
ALEBO
2-3 PL muky nahradis sojovou mukou a nemusis davat vajce
Vsetko mam odskusane,dokonca i s rastlinnym mliekom.
Osobne pouzivam muku celozrnnu spaldu alebo psenicu,
Ale kedysi som robievala z hladkej
Palacinky vzdy cerstvu davam navrch a obratim celu kopu tak,aby spodna bola na vrchu.a na to pokrievku.
Tym ostanu teple a mäkke-robi Sa to tak s loksami/len tie Sa Este najprv pomastia/
Na panvicu kvapku oleja,pohrkam panvicou alebo olej rozotriem stetcom...
A cesto lejem az na uplne horucu panvicu,hned obraciam a vyberam.