icon

Preosievate múku, keď pečiete?

11. jan 2025

Preosievate ju, keď pečiete?

Strana
z2
lucia13022023
11. jan 2025

@marianarem aha, no ja robím najčastejšie piskotove cesto a vždy yo mam nadychne, mäkke.

marianarem
11. jan 2025

@lucia13022023 Ked robis tak, ze sneh sa pridava az na konci, tak tam problem s hrudkami nevznika, tam ani ja nikdy nepreosievam a mam ho dobre. Tiez som to s tym preosievanim nechapala, kym som raz na to nedoplatila. Ono sa to ani nestane vzdy, ale moze sa stat.

mameha7
11. jan 2025

@lucia13022023 v múke sa občas môže vyskytnúť potemník skladový. 😃 Je lepšie to preosiať, raz som si ho takto doniesla v čerstvej múke z obchodu. Ale múka sa preosieva z dôvodu, že sa prevzdušní. Preosiatím sa do múky dostane vzduch, vďaka čomu sa cesto stáva ľahším a nadýchanejším. Pre pečenie piškótových koláčov, báboviek či nadýchaného pečiva je tento krok priam nevyhnutný.

marsilea23
11. jan 2025

Robila som to nepravidelne, aby lepšie kyslo cesto. No minulý rok, ako som našťastie preosiala múku, mi zostalo v sitku kus drôtu! Cca 3cm. Oči mi vyskočili a neskôr mi len išlo hlavou, čo všetko by sa stalo, keby som to neurobila. Doma malé deti😵 Drôtik bol najskôr z kefy, ktorou zametajú v mlyne zvyšky múky...oplatí sa preosievať...nie len chrobáky sa dajú nájsť....

lucia13022023
12. jan 2025

@mameha7 no tak si klopem ze som mala vždy cesta nadychne aj bez 😀 ale ďakujem za vysvetlenie.

zuzanaam
12. jan 2025

@marsilea23 tak 3 cm drôtu si všimneš aj pri nasýpaní múky a miešaní. A aj menší. Či sú v múke mole tiež vidno hneď.

Strana
z2