Musela som odísť a vypnúť nedokončený vývar, sliepka ešte neuvarená, môžem dovariť polievku neskôr, čo s nou teraz? Ďakujem.
Pripnem sa, lebo aj ja by osm chcela vediet. Ja som parkrat dovarila a nebol to problem. Asi zalezi od toho ako dlho to stalo na izbovej teplote a ako surova bola ta asliepka ked sedela bez varenia.
@lenja123 nie, vypla som a nechala na sporaku asi 4 a pol hodiny
Uf, to sa mi zdá v tomto teple dosť dlho. Ja by som už neriskovala a vyhodila to.
to by som dalej nevarila, 4h a neuvarene uplne a v tomto teple - radsej vyhod
Ja nechám na najslabšom plameni a idem hoc aj do kostola, na nákup, vonku. Ráno dám na sporák okolo 6tej a varím aj do 14tej poobede.
@tosomja polievku veríte tak dlho ?
@macikovaiveta áno. Ale len hovädziu a slepačiu
Môžeš ju dovarit nič sa nestane
@tosomja ja tiez tak, taka je najlepsia 🙂
určite jej nič nebude, vnútri nemáš predsa tridsať stupňov, a podľa mňa ešte ani nevychladla, nieto sa ešte stačila pokaziť. 😉
Ja neviem, ale koľko trvalo kým vôbec vychladla a kým by sa začala kaziť. Za 4 hodiny sa podľa mňa nemalo co stat. Keď ju teraz dlhšie povaris, bude ok
Ja myslim ze pohoda. Vsak.aj keby ju chces dat do chladnicky, tak by sa ti za tie4,5 hodiny nestihla vychladnut mozno.
A poradim varit v tlakovom, do hodiny navarene.
Môžeš pokračovať vo varení. Ako píšu skúsené baby, za 4 hod. ani poriadne nevychladla. Ja keď varím polievku večer, nechám ju cez noc stáť v kuchyni, lebo kým idem spať, ešte je horúca. A nikdy neskysla. V konečnom dôsledku, kým niečo vyhodím, tak to ochutnám.
P.S. Práve som pochopila, prečo sa na Slovensku vyhadzuje tak veľa potravín😉
Omg ze necham na plameni a idem do kostola... este kebyze na indukcnej platni, kde sa nema co chytit, ale plamen?! Potom sa ludia cuduju ze vyhoria... 🤦♀️🤦♀️🤦♀️
pozri ak to nesmrdi, podla mna to mozes dovarit. hlavne ak to uz vrelo pred tym.
@mb2021 jasne ze sa varila to ozaj nevies co znamena neuvarena sliepka? Ved sliepka po 2h uvarena nebude.🤦♀️
Nic tomu nebude.suhlasim s domak 2,ake tepla?to mate 40'v nutri poniektore?urcite vychladla min.za 2-3h a kazit a urcite nezacala.normalne ju var kolko treba.
@nafka0483 noja som to nikdy nepoznala, my sme nesmeli odist z domu bez skontrolovania sporaku.
Alepotom som sa vydala a svokra, avagrina a z muzovej rodiny bezne sli v nedelu dokostola, s tym ze zatial sa im varil vyvar a pieklo kura v rure, aby prisli po kostole na obed a bolo vsetko hotove a teple. Ja by som mala strasne stresy
@mb2021🙈
a to je taky velky rozdiel? aj keby tam bola len 15 minut
Nabudúce prudko ochlaď (studenú vodu aj s ľadom do drezu) a daj do chladničky. Potom dovar. Tak máš istotu že neskysne.
@macikovaiveta ja som si kupila pomaly hrniec. Varim tam vyvary aj 12 hodin cez noc na slabuckom stupni. Zachovava si to viac zivin a chuti lepsie 🙂 nahadzem vsetko vecer vratane zeleniny a rano hotovy zdravsi vyvar. Skuste si vygooglit pomaly hrniec. Ale da sa aj klasicky, ale stisit tak na 70 stupnov- uplne pomalinky a dlho varit. Aj moja babicka kedysi tak dlho varila sliepku.
ďakujem vám, polievku som vyliala, uz nebola dobrá.
ja som ju dovarila, aj sme ju jedli, bola ok, ale uz ten pocit som mala z nej, ze neni v poriadku.
Ako dlho si bola preč? Polievku si len vypla a nechala von, alebo schladila a odložila do chladničky?