icon

Raňajky a večere - inšpirujme sa navzájom

happy8051
15. feb 2012

Toto je pokus o odnoz temy Co dnes varite? Takze: Co ste dnes ranajkovali a co budete vecerat?

janusa_
16. feb 2012

Dnes cerealne vlocky s activiou - ranajky
a vecera bude salat a pecena ryba

lussy23
16. feb 2012

dnes a raňajky jogurt s kapučinom, keďže som neskoro vstala a na večeru bude to čo sme mali na obed

gerdusha
16. feb 2012

dnes:

ranajky: kakaova ovsena kasa s jablkom
vecera: provensalsky salat /kukurica+fazula+cesnak+provensalske korenie+citron/ s nastruhanym kalerabom

rora
16. feb 2012

ranajky: ovocna vyziva s piskotami, vecera cestoviny so syrovou omackou

alami
16. feb 2012

@d_anica ako robíš tú pomazánku? dík

adelaida33
16. feb 2012

ráno chlieb, maslo, šunka, syr, paprika, a večer parížsky šalát a rožky 😝

xenia555
16. feb 2012

@lussy23 No aspon niekto, co to ma, ako my. 🙂 My mavame pravidelne veceru z obeda. Ja zvycajne dopoludnia navarim (na cely den) a do vecera to zostava na sporaku.. a kto chce, si zoberie. Naucila som sa to od svokry. U nas sa jedlo odkladalo na druhy den, ale mne take odstate velmi nechuti, manzelovi uz vobec nie. Takze u nas je pravidlo, ze na veceru je to, co zostane z obeda. V podstate polovica rodiny ma obed mimo domu a my traja jeme dvakrat to iste. Ak niekto nechce, da si chlebik.
takze dnes: hraskova polievka, vyprazany ovci syr/vyprazana zelena fazulka so zemiakmi a kapustovo-kukuricovym salatom.

d_anica
16. feb 2012

@alami hodim do mixeru kocku tvarohu, zo dve postruhane mrkvy, podla velkosti, menšie postruhane jablcko bez šupky, ak mate radi mozes dat aj kusok zeleru, sol, korenie a vcera som dala aj dve lyzice majonezy.

maca_p
16. feb 2012

@xenia555 prave ze ja varim na dva dni a hned po obede to likvidujem do chladnicky, aby to nebschynalo, a aby mi to mm nevyjedol. nebavi ma vyvarat kazdy den, a ani na to nemam cas, ked 2 razy za den chodim s detmi von.
na veceru uz len chlieb s niecim, alebo bagety, alebo kto si co najde...

pimpulienka
16. feb 2012

Raňajko desiata : biely jogut detske ovsene vločky, nastruhane jablčko, par mesiačikov z pomaranča. Večera: kašička mliečna, alebo pečivko a zelenina,kojenie

xenia555
16. feb 2012

@maca_p Mne to zas vychadza lacnejsie - navarit ako stale kupovat chlieb/pecivo a nieco nan. Okrem toho mam chalanov a tym chlieb velmi nestaci. Po tom mi stale vymetaju chladnicku a ja som nervozna, ze furt nemaju dost. 😅
Lebo navarit navarim aj bez toho, aby som zasla do obchodu - maso mame zo zabijacky, zemiaky z urody, nejaka zelenina tiez, cestoviny tiez obcas robim, niekedy aj mama mi da (ma stroj), kapusta natlacena .. 🙂 Tak sa snazim uvarit z toho, co mame. A zas, ked mam malo casu, tak aj z polotovarov pripadne.
A hlavne: moj manzel odlezane jedlo z chladnicky nezje (teda az na male vynimky) 😕

xenia555
16. feb 2012

Ozaj a vcera sme mali sisky - akoze na veceru. Skusala som fasiangovy recept 🙂 Ale ... urobila som cesta z 0,6 kila muky a o 18:00 nebola uz ani jedna!! A to mi ich vyslo nejakych 40? hmmm, asi fakt zacneme chovat byka, ked nasi chlapci pridu do puberty. 😀 To hovorieva moj manzel.

adelaida33
17. feb 2012

U nás dnes na raňajky - ja jogurt a muž aglickú slaninku 😝 😅 , no a na večeru dojeme obed.

xenia555
17. feb 2012

U mojho manzela byva "anglicka" slaninka zo Spisa spravidla o 23:00, polhodinku pred spanim. 😀

lussy23
17. feb 2012

raňajky - ryža(musela som si dať, včera sme ju uvarili k zapekaným rezňom a spravili sme jej veľa) a na večeru budú pečené zemiaky v trúbe.

happy8051
autor
17. feb 2012

dnesne ranajky: cerealne zemle s maslom a jahodovym lekvarim, kakao. vecera: pecene zemiaky v trube

janusa_
17. feb 2012

R: káva
V: chlebik bambino cibulka 🙂 😵

adelaida33
18. feb 2012

r: ovsená kaša so slivkovou výživou a jogurtom, v: upečiem šunkovo-syrovú pizzu s olivami

briketa
18. feb 2012

u nas sa akurat ranajkuje. domaci jogurt s malinami. pohar z dzusom - cerstvo odstavene jablka.

titkovamiriam
18. feb 2012

@briketa domaci jogurt musi byt aj u nas 😉 stale v chladnicke,no na veceru sme mali chlebík vo vajicku a Marek mal krupicu lebo to jeho anginove hrdlo by chleba nezvladlo 😠

zajtra na ranajky hemendex s ananasom a syrom
vecera- budu sisky

briketa
18. feb 2012

@titkovamiriam Dnes veru maloktory jogurt z obchodu chuti ako pravy jogurt. To volakedy za sociku bol len jeden druh v takom makkom tegliku ako byvala smotana, pamatas? Ten bol spravne kysly a nezahusteny maizenou. Na tom som vyrastla taky mam najradsej.

titkovamiriam
18. feb 2012

@briketa pamatam ja som dokonca videla aj tu linku na ktorej sa robil,Milex mam v malíčku 😉 -presne nezahustovalo sa vtedy zelatinami a skrobom ale pekne mliekom 🙂 a pri mojich mliekofilných detoch by som na jogurty dala pol vyplaty,takto ked zavaram,susim,mrazim ovocie tak si vyrobim biely jogurt a dam tam lekvar,kompot a pod. a okrem klasiky ho pouzivam do omacok,na zalievky,tatarku a podobne a michalovi pomaha na akne 😉

briketa
18. feb 2012

@titkovamiriam a oproti cez cestu pekarenska predajna s okruhlymi plnenymi kolacmi. Jeeej. Este take cosi existuje?

titkovamiriam
18. feb 2012

@briketa fuu o predajni neviem,no dneska najst klasika pekaren je umenie ☹ vsetci,,pecu,,mrazene polotovary

ty si Bratislavcanka-to myslis asi milex v ružovej doline co bol,lebo na zlatych pieskoch nebolo siroko daleko nič 🙂 to nie ako teraz ...

briketa
18. feb 2012

@titkovamiriam 🙂 nie, prepac. Milex som myslela levicky. Vtedy to bol vlastne monopol a vsetko bol Milex . Mliekaren Levice Mi-lex

titkovamiriam
18. feb 2012

@briketa xi xi 🙂 aj v Nitre...v Levickej som bola na exurzii-bože to boli časy 🙂 ale už sme asi uplne mimo témy 🙂 teraz mame rajo-no osobne mam radsej vyrobky zo zvolena a z banoviec 😉

happy8051
autor
18. feb 2012

dnes sme ranajkovali jpgurt s bananom a susienkami, na veceru toasty s ovcim syrom (pokvapkat trochu hnedym olejom a balzamicom), rajsiny a cibula, dzus

lussy23
18. feb 2012

@gerdusha jej vyzerá to dobre. Mám málo železa, a ovsené vločky aj kakao ho obsahujú, tak určite vyskúšam. 🙂
@titkovamiriam ďakujem za nápad, už viem čo budem mať zajtra. In 🙂 ak ako robíte domáci jogurt?
Inak keď je reč o jogurotch, ja jem výlučne biele a potom kyslú smotanu. Čokoládové a ovocné sú mňa tabu a to ovocie zbožňujem.

titkovamiriam
18. feb 2012

@lussy23 jogurt klasika,prevarim mlieko z mliekomatu ochladím na,,ruku,,.pridam biely jogurt ja pridavam aj susene mlieko/nemusi byt -premiesam a dam do poharov,zabalim do deky a teraz ked sa kuri šupnem pod radiator-v lete necham vo vyhriatej rure na plechu 5-6h a jogurt je na svete a sup s nim do chladnicky.ked boli deti mensie pouzivala som jogurtovac,teraz robim aj zo 4l mlieka naraz tak je to takto po,,babsky,,pohodlnejsie 🙂