icon

Recept na ryžový nákyp

31. okt 2025

Ako robievate prosím? Kazdy inak, to viem 🙂
Nejedla som ho od školských cias, tak by som skúsila zase po rokoch..
Vďaka

avatar
dixitka
31. okt 2025

@anonym_autor ja robím podľa tohto receptu, len dávam 4 vajcia a aj masla o trošku viac, asi 50 g. A nesmie sa pridlho piecť, aby nebol presušený - ja ho pečiem asi 25 min pri 180 stupňoch. V recepte je 40 min, to by mi už zhorel.
https://varecha.pravda.sk/recepty/ryzovy-nakyp/...

anonym_571156
31. okt 2025

@anonym_autor ja varím guľatu ryžu v šľahačke pridám maslo, vajíčko, škoricu, vanilkový cukor a potom zapiecť s ovocím nakoniec vyšľahám sneh a ešte dopeciem

anonym_32206a
31. okt 2025
@anonym_571156

@anonym_autor ja varím guľatu ryžu v šľahačke pridám maslo, vajíčko, škoricu, vanilkový cukor a potom zapiecť s ovocím nakoniec vyšľahám sneh a ešte dopeciem

@anonym_571156 waw to vyskúšam 🥰

avatar
viestta
31. okt 2025

Odkedy dostat mliecnu ryzu z Kunina, tak uz ryzu na nakyp nevarim. Vyklopim 2 velke kelimky do misky, pridam 2 zltky, lyzicu cukru, za hrst hrozienok a vylejem do zapekacej misky, poukladam navrch trosku masla a dam upiect. (ak mame chut, pridam nejake kompotove ovocie) Po pol hodine dam navrch sneh z 2 bielkov vyslahany s 2 lyzicami cukru. Do snehu primiesam kopcovitu lyzicku maizeny a strcim este do rury, stiahnem na 120° a peciem kym nechyti farbu.
Inac ak budes robit, tak kup gulatozrnnu ryzu, este lepsia je arborio, obidve su skrobnate a dobre sa rozvaraju, co nakypu pomoze.
https://www.mlekarna-kunin.cz/sk/vyrobky/mliecn...

avatar
kikusenka1
31. okt 2025
@dixitka

@anonym_autor ja robím podľa tohto receptu, len dávam 4 vajcia a aj masla o trošku viac, asi 50 g. A nesmie sa pridlho piecť, aby nebol presušený - ja ho pečiem asi 25 min pri 180 stupňoch. V recepte je 40 min, to by mi už zhorel.
https://varecha.pravda.sk/recepty/ryzovy-nakyp/...

@dixitka aj ja ho robím podľa toho receptu 😂

anonym_571156
1. nov 2025
@anonym_32206a

@anonym_571156 waw to vyskúšam 🥰

@anonym_32206a je to pracne, lebo musíš nad tým stat miešať nech neprihori, ale je chuťovo veľmi dobry jemný.

anonym_a5766b
1. nov 2025

Ryžu varím v 1:1 mlieko- voda. Pridám vanilkový cukor aj dva a zltka. Polovicu do maslom vymastenej formy, poukladám ovocie, poskoricovym a trocha produktovým, dám druhú polku ryže, nastrúhané jablká asi dve aj so šťavou, znova dám škoricu, zakryjem A dam piecť. Asi po pol hodine vyšľahám bielka s cukrom navrstvíme na jablká a pri nižšej teplote aste zapekáme kým sneh nechytí farbu. Do ryže máme radi aj hrozienka. Z ovocia marhule, broskyne. Vyzerá to zložito ale ozaj iba vyzerá. S jablkami pod snehom je šťavnatý.

anonym_b3cc3e
1. nov 2025

Ja robim podla tohto roky rokuce, akurat stale mi spadne sneh. Ci uz na zemlovke alebo nakype 🥲
https://www.mimibazar.sk/recept/14225/ryzovy-nakyp