Recepty, ktoré zachránia večeru za 15 minút
Podelim sa o moj bleskovy recept: cestoviny s tuniakom, cesnakom a citronom – uvarim spagety, na olivovom oleji zlahka orestujem cesnak, pridam tuniaka, trochu citronovej stavy a cerstve bylinky (ak mam), potom uz len zliat, zmiesat a hotovo.
Večera,však to čo je doma ,nech si urobí každý na čo ma chut ,špagety určite nie
kazdy to mame doma inak, a prave preto som tuto temu zalozila – niekoho inspiruje bleskovy recept, niekoho zas napad na studenu veceru alebo donasku. snad este nejaké receptíky a nápady pribudnu
Spanielska tortilla de patatas - nakrajam zemiak na male kocky, oprazim na panvici do chrumkava, pridam cibulu a ked je hotova zalejem rozslahanymi vajickami..
ja avrim vacsinou teply obed aj veceru. rychle jedla do 15 minut su u nas salaty na milion sposobov (zelene listy+zelenina+ovocie+chrumkava zlozka+bielkovia+sacharid+zalievka), podobne ako ty cestoviny s tuniakom, maso na prirodno s hranolkami a salatom, husta zeleninova kremova polievka s krutonmi, plnena tortila.
My sme mali včera šalát (šalát, redkvička, paprika, paradajka, uhorka, hruška), k tomu opečený hermelín/camembert, dresing kto aký chce a hrianka.
Dnes som chcela lečo so špekačkami, ale nič sa mi nechce, takže si asi manžel urobí klasiku tortillu s vajíčkom, syrom a šunkou.
A ovsená kaša s ovocím alebo krupica či puding je klasika, keď nevieš a chceš mať do 10 minút 😁
Ste skvelé, ďakujem za všetky nápady! ❤️ Páči sa mi, že každá z nás to má inak – niekto teplé, niekto studené, niekto čo kuchyňa (alebo donáška) dá 😄
Pridám ešte jeden bleskový recept, ktorý u nás vždy zaboduje – vajíčková praženica s hráškom a syrom v placke:
- Na masle orestujem jarnú cibuľku (alebo klasickú), pridám vajcia, trochu hrášku (mrazeného, len preliať vriacou vodou), trochu strúhaného syra.
- Keď sa syr začne ťahať a vajíčka sú akurát, zabalím do tortilly alebo arabského chleba.
- Niekedy ešte pridám kvapku jogurtového dresingu alebo kečup. Za 10 minút hotové, zasýti to a deti to jedia bez rečí 😄
Ja si robievam na večeru tortilly na všakovaké spôsoby. Naposledy tortilova pizza, alebo šaláty, najmä Caesar 😋
Teplý vajíčkovy toast z panvice:Na panvici opečieme plátky slaninky alebo suchej salámy/má mastné oká,a tak po opečení je chutná/, vhodná je aj šunka od kosti.Na panvicu,kde sme opekali údeniny vyklopíme 2-3 nedbalo rozmiesanych, soľou a korením ochutenych vajíčok a do stredu panvice dáme 2 toast.chlebiky tak, aby boli oproti sebe/budú sa prekladať jeden na druhý./Toasty sú z vrchnej strany potreté maslom.Toasty spolu aj s plackou z vajíčka, ktora je už takmer upečená,pretocime,na miesto,kde sú pod plackou toasty uložíme opečené údeniny, plátky syra/u nás to je cedar, ale kto čo má rád a čo má práve doma/a casti placky tiež prehneme na toasty tak,aby nám ostal obdĺžnik z dvoch toastov.Jeden toast preložíme cez druhý a môžeme vyberať na tanier.Viditelna strana toastov je pekná opečena chrumkavá a vo vnútri je vajíčková placka,udenina a syr.Ku toastu si môžeme dať zeleninu/svoju obľúbenú,al.zmes toho,čo máme doma/alebo aj kečup,tatarku al.inu omáčku

Na večeru chystám studené jedlo, teplé mame zriedka. To aj v tom prípade ak som obed nestihla alebo sa mi nechcelo tak naplánovaný obed urobím na večeru alebo raz za čas pizza donáška