icon

Recepty, ktoré zachránia večeru za 15 minút

29. máj 2025

Podelim sa o moj bleskovy recept: cestoviny s tuniakom, cesnakom a citronom – uvarim spagety, na olivovom oleji zlahka orestujem cesnak, pridam tuniaka, trochu citronovej stavy a cerstve bylinky (ak mam), potom uz len zliat, zmiesat a hotovo.

stellarstar
29. máj 2025

Na večeru chystám studené jedlo, teplé mame zriedka. To aj v tom prípade ak som obed nestihla alebo sa mi nechcelo tak naplánovaný obed urobím na večeru alebo raz za čas pizza donáška

minenkaa
29. máj 2025

Večera,však to čo je doma ,nech si urobí každý na čo ma chut ,špagety určite nie

autor
29. máj 2025

kazdy to mame doma inak, a prave preto som tuto temu zalozila – niekoho inspiruje bleskovy recept, niekoho zas napad na studenu veceru alebo donasku. snad este nejaké receptíky a nápady pribudnu

selena_luna
29. máj 2025

Spanielska tortilla de patatas - nakrajam zemiak na male kocky, oprazim na panvici do chrumkava, pridam cibulu a ked je hotova zalejem rozslahanymi vajickami..

tarvika
29. máj 2025

ja avrim vacsinou teply obed aj veceru. rychle jedla do 15 minut su u nas salaty na milion sposobov (zelene listy+zelenina+ovocie+chrumkava zlozka+bielkovia+sacharid+zalievka), podobne ako ty cestoviny s tuniakom, maso na prirodno s hranolkami a salatom, husta zeleninova kremova polievka s krutonmi, plnena tortila.

vkatush
29. máj 2025

My sme mali včera šalát (šalát, redkvička, paprika, paradajka, uhorka, hruška), k tomu opečený hermelín/camembert, dresing kto aký chce a hrianka.

Dnes som chcela lečo so špekačkami, ale nič sa mi nechce, takže si asi manžel urobí klasiku tortillu s vajíčkom, syrom a šunkou.

A ovsená kaša s ovocím alebo krupica či puding je klasika, keď nevieš a chceš mať do 10 minút 😁

autor
29. máj 2025

Ste skvelé, ďakujem za všetky nápady! ❤️ Páči sa mi, že každá z nás to má inak – niekto teplé, niekto studené, niekto čo kuchyňa (alebo donáška) dá 😄

Pridám ešte jeden bleskový recept, ktorý u nás vždy zaboduje – vajíčková praženica s hráškom a syrom v placke:
- Na masle orestujem jarnú cibuľku (alebo klasickú), pridám vajcia, trochu hrášku (mrazeného, len preliať vriacou vodou), trochu strúhaného syra.
- Keď sa syr začne ťahať a vajíčka sú akurát, zabalím do tortilly alebo arabského chleba.
- Niekedy ešte pridám kvapku jogurtového dresingu alebo kečup. Za 10 minút hotové, zasýti to a deti to jedia bez rečí 😄

nelka93
30. máj 2025

Ja si robievam na večeru tortilly na všakovaké spôsoby. Naposledy tortilova pizza, alebo šaláty, najmä Caesar 😋

viera012345
1. jún 2025

Teplý vajíčkovy toast z panvice:Na panvici opečieme plátky slaninky alebo suchej salámy/má mastné oká,a tak po opečení je chutná/, vhodná je aj šunka od kosti.Na panvicu,kde sme opekali údeniny vyklopíme 2-3 nedbalo rozmiesanych, soľou a korením ochutenych vajíčok a do stredu panvice dáme 2 toast.chlebiky tak, aby boli oproti sebe/budú sa prekladať jeden na druhý./Toasty sú z vrchnej strany potreté maslom.Toasty spolu aj s plackou z vajíčka, ktora je už takmer upečená,pretocime,na miesto,kde sú pod plackou toasty uložíme opečené údeniny, plátky syra/u nás to je cedar, ale kto čo má rád a čo má práve doma/a casti placky tiež prehneme na toasty tak,aby nám ostal obdĺžnik z dvoch toastov.Jeden toast preložíme cez druhý a môžeme vyberať na tanier.Viditelna strana toastov je pekná opečena chrumkavá a vo vnútri je vajíčková placka,udenina a syr.Ku toastu si môžeme dať zeleninu/svoju obľúbenú,al.zmes toho,čo máme doma/alebo aj kečup,tatarku al.inu omáčku