icon

Recepty na varenie pre deti v prírode

cecilia29
14. júl 2025

Ženy, prosím vás o inšpiráciu či variť malym deťom v lone prírody :D resp co z jedla zbaliť. Nejakú už predstavu v hlave mam. Ale predsa. Ide o cca 5 dní. K dispozícii mala chladnička a nejaký sporák a ohnisko. Nie je tečúca voda. Teda je v prameni blízko. Civilizácia ďaleko 😀

Strana
z2
cecilia29
autor
14. júl 2025
@viestta

@cecilia29 ja rozmyslam kde su najblizsie potraviny a nech rozmyslam, tak rozmyslam vychadza to na par hodin cesty na nakup.
Este ti dam zoznam co musis brat aby si mohla aspon nieco uvarit. Mast (lepsie sa prenasa ako olej), sol, cukor, cierne korenie, paprika, kecup, horcica a SAPONAT a hubky na riady (nie ze budes musiet obetovat ponozku ako nam sa uz stalo a riady sme umyvali v sprchaci 😅). A neviem ci este vyrabaju, ale kedysi sa dali kupit pudingy, co sa len zavarili v teplej vode, myslim, ze este su nejake, co len v studenej rozmiesas. Tie pre deti (aj tie odrastene, co tvrdia, ze krupicu uz 20 rokov nejedia) zober tiez. Pripadne instantne kase ryzove, ovsene

@viestta vďaka, zapíšem. Musím také.zakladne veci kúpiť. A.dufam ze nájdeme aj nejaké huby a čučoriedky

selenka7
14. júl 2025
@cecilia29

@viestta vďaka, zapíšem. Musím také.zakladne veci kúpiť. A.dufam ze nájdeme aj nejaké huby a čučoriedky

@cecilia29 lesne plody hlavne umyvaj, nepodcenovala by som echinokokozu od lisok.

viestta
14. júl 2025
@cecilia29

@cecilia29 a zabudla som KAVA a caj, sice caj uvaris aj z byliniek z luky ale kavu nie 😅
A este mi tam vypadol ocot. Bola som pozriet do skrine, co mame cestovne nadobky nachystane, tak aj ocot tam bol

viestta
14. júl 2025
@bystrozraky

Vybral som take realnejsie 🙂 : https://www.youtube.com/shorts/bAtqSc2y-wY dobru chut ;)

@bystrozraky realnejsie? Uz vidim toho kto v ruksaku vlaci misticky z dreva vysustruzene 😅

selenka7
14. júl 2025
@viestta

@bystrozraky realnejsie? Uz vidim toho kto v ruksaku vlaci misticky z dreva vysustruzene 😅

@viestta poznam veru takych, co ine rarohy nosia do divociny 😀

selenka7
14. júl 2025

a este odporucam toto: https://www.decathlon.sk/p/998598405-236532-uni... ekologicky sampon/sprchac/mydlo/saponat v jednom, akurat to nie je najlacnejsie 🙄

ha_ha
14. júl 2025
@viestta

@viestta Videla som chlapíka na túre, čo mal nádobu, podobnú ešusu, zavesenú na krku na šnúrke. 😀

selenka7
14. júl 2025
@ha_ha

@viestta Videla som chlapíka na túre, čo mal nádobu, podobnú ešusu, zavesenú na krku na šnúrke. 😀

@ha_ha my tak nosime nerezove poldecaky, nech ich mame po ruke, keby chcel niekto po ceste uliat 😂 tak niekomu staci poldecak, niekto potrebuje esus 😅

ha_ha
14. júl 2025
@selenka7

@ha_ha my tak nosime nerezove poldecaky, nech ich mame po ruke, keby chcel niekto po ceste uliat 😂 tak niekomu staci poldecak, niekto potrebuje esus 😅

@selenka7 Poldecáky na krku som už videla viackrát.

sticker
selenka7
14. júl 2025

A ak ste kavickari, dobra vec je aj kotogo, ak teda nepijete turka. Alebo potom pre fajnsmekrov ak chcete takto chodit castejsie, outdoorove espresso (napr. nanopresso).

viestta
14. júl 2025
@selenka7

@viestta poznam veru takych, co ine rarohy nosia do divociny 😀

@selenka7 ja nezabudnem na jednu turu v Tatrach, kde pani rozprestrela kvietkovany obrus na kamen, na to porozkladala tanieriky a pribory a rodina isla bufetovat. Boli by sa aj kulturne najedli keby svinsky vietor chcel spolupracovat a furt im to nezhadzoval 😅

zuzudrnda
Autor odpoveď zmazal
viestta
14. júl 2025

este mi vyskocila jedna spomienka z detstva: Lesne ovocie poliate salkom. Boli by sme sa za tym utlkli

selenka7
14. júl 2025
@viestta

@selenka7 ja nezabudnem na jednu turu v Tatrach, kde pani rozprestrela kvietkovany obrus na kamen, na to porozkladala tanieriky a pribory a rodina isla bufetovat. Boli by sa aj kulturne najedli keby svinsky vietor chcel spolupracovat a furt im to nezhadzoval 😅

@viestta no ved kultura stolovania 😅

selenka7
14. júl 2025
@viestta

este mi vyskocila jedna spomienka z detstva: Lesne ovocie poliate salkom. Boli by sme sa za tym utlkli

@viestta vidis a namiesto salka kupit tie mliecka v tube - piknik/jesenka, to nosim aj do kavy.

anonym_c37537
14. júl 2025

Ku ohnisku: Zober na opekanie slaninu (spekacky, parky) a chlieb.
Zivanska: zemiaky a mrkvy, slanina pokrajas a v alobale (do pahreby).

Studene/ranajky: Zopar chlebov/tortilly: mast, lunchmeat, bravcove v masti, rozne pastety. Tvrdy syr. Papriky, paradajky.

Teple: Fazulove konzervy (zohrejes, das s vajickom a chlebik/posuch). Cestoviny a pesto/ paradajkova konzerva, syr. Muka, s vodou zapracujes a urobis posuchy/placky/pita chlieb (pomastis).

Priprava pred cestou: Urob zopar reznov, tie sa daju jest aj chladnejsie a vydrzia aj na druhy den.
Na tvrdo uvarene vajcia vydrzia v chladnicke zopar dni (namastis chlieb posuch tortillu a na to vajicka). Gulas si mozes predvarit a zavarit do poharov.
Upec zopar jednoduchych bublanin, pecenych buchiet. Pagace. Premostis poobedia.
Naolejuj a nasol maso (napacuj) a takto "zakonzervovane" vydrzia v chlade aj par dni, hodis na panvicu a mas veceru. K tomu ryza.

Zober koreniny, sol, cukor, zopar kg paradajky a papriky.

cecilia29
autor
14. júl 2025
@selenka7

A ak ste kavickari, dobra vec je aj kotogo, ak teda nepijete turka. Alebo potom pre fajnsmekrov ak chcete takto chodit castejsie, outdoorove espresso (napr. nanopresso).

@selenka7 keď zbalim kotogo muž sa chytí za hlavu :D ale inam ja veľmi ľúbim z toho kávu.

cecilia29
autor
14. júl 2025
@zuzudrnda
Odpoveď bola zmazaná

@zuzudrnda super pozriem

cecilia29
autor
14. júl 2025
@selenka7

a este odporucam toto: https://www.decathlon.sk/p/998598405-236532-uni... ekologicky sampon/sprchac/mydlo/saponat v jednom, akurat to nie je najlacnejsie 🙄

@selenka7 bio tuhé mydlo myslím stačí.

selenka7
14. júl 2025
@cecilia29

@selenka7 bio tuhé mydlo myslím stačí.

@cecilia29 len riad s tym velmi neumyjes 😕

selenka7
14. júl 2025
@cecilia29

@selenka7 keď zbalim kotogo muž sa chytí za hlavu :D ale inam ja veľmi ľúbim z toho kávu.

@cecilia29 muzovi neukazuj, este kavu z neho uvita 😀 moj kotogo bali sam. Ale uz si planujeme kupit aj to nanopresso.

viestta
14. júl 2025
@cecilia29

@cecilia29 nasa jedna znama brala na stanovacku periny pre deti aby im v noci zima nebola len tak v spacakoch

cecilia29
autor
14. júl 2025

.... potom tu budem pridávať foto našich skvelých jedá 🙂

cecilia29
autor
14. júl 2025
@viestta

@cecilia29 nasa jedna znama brala na stanovacku periny pre deti aby im v noci zima nebola len tak v spacakoch

@viestta periny beriem .

saxana000
14. júl 2025

Zasterilizovane pohare s polievkou kapustnica sosovicova rybacia gulas poriadne husta.k tomu len chlieb ten vydrzi baleny aj 4 dni..na ohen hodis vecer zemiaky zeleninu akukolvek klobasu spekacku slaninu to prezije cestu aj v prenosnej chladnicke.doma mozes urobit balicky zivanskej zabalene v alobale vecer to len hodis do ohna.maso zemiaky cibula slaninka kruzky cukety nasolit nakorenit.. potom tie magi napady plny hrniec vysypat do kastrola zaliat vodou hotovo..
Uvarit ryzu buchnut tam zavaranu 3 kombo zeleninu zamiesat nastruhat syr a mas jednoduche rizoto..
Na ranajky upec bublaninu alebo muffiny do dozy. tam.to vydrzi aj 3 dni.

Strana
z2